EN

Ta dig fram med bil- och cykelpool

Här ska det vara enkelt att leva och ta sig fram. Du som bor här kommer ha tillgång till både bil- och cykelpool. Vi underlättar också för dig att förvara, pumpa och reparera din cykel genom väderskyddade cykelplatser och cykelstudios i samtliga kvarter. Det är smidigt att ta bussen till och från Kallebäck och våra hyresgäster i Kallebäcks Terrasser kommer erbjudas en månads gratis kollektivtrafikkort i samband med inflyttning. Det kommer finnas ett begränsat antal parkeringsplatser och de hyrs separat och samnyttjas

Läs mer

Interaktiv översikt

Håll muspekaren över en byggnad eller intressepunkt för att se vad det är. Det går även att klicka på en byggnad för att få mer information.

Snabbfakta

Byggstart

Våren 2019

Antal lägenheter

Ca 1 800

Lägenhetsstorlekar

1-6 rok

Lokalyta

Ca 20 000 kvm

Restid Korsvägen

10 min

Rökfritt boende

Ja

Förskola

Hösten 2023 öppnar förskolan i Kallebäcks Terrasser. I Kallebäck finns både kommunala förskolor och ett föräldrakooperativ, Kottarna

Skola

Hösten 2023 planerar skolan i Kallebäcks Terrasser öppna

Cykelpool

Bilpool

Hållplats

100 m

Bostäder

I Kallebäcks Terrasser ska vi bygga ca 1 800 bostäder. Etappvis, från 2021, kommer våra nya hyresgäster flytta in i och ta del av gratis cykelpool, njuta av fantastisk utsikt, låna skruvdragaren av grannen eller kontakta vår kundservice om lampan i trapphuset gått sönder.

Vill du flytta till Kallebäcks Terrasser? Våra hyresrätter förmedlas via vår egen bostadskö.

Lokaler

Det ska vara enkelt att jobba. Och att leva. Det är två principer vi har jobbat efter när vi planerat kontoren i Kallebäcks Terrasser. För här har du allt du behöver inom bekvämt räckhåll och du tar dig enkelt hit med utmärkta bussförbindelser, på cykelvägarna eller med bil. Kallebäcks Terrasser har i det närmaste oslagbar tillgänglighet via E6:an och riksväg 40. Efter jobbet kan du storhandla alldeles i närheten, du kan träna i skogen på lunchen eller bara ta en promenad, kanske i den fina bokskogen på Lackarebäcksberget. Lätt och bekvämt.

Här kommer det att finnas lokaler för arbetsplatser och service på runt 20 000 kvm i ett nytt område med en bra blandning av arbetsplatser, service, boende, mötesplatser och kommunikationer. Det kommer att finnas mycket att välja på!

En oslagbar tillgänglighet vid E6:an och riksväg 40 tillsammans med ett rikt utbud av anpassningsbara lokalytor gör området riktigt attraktivt. Förutom kontor ges plats för butiker, restauranger, rekreation, kultur, förskola, skola och närservice.

Är du nyfiken på att veta mer eller intresserad av en framtida etablering? Hör av dig till oss!

Emma Carlsson

Uthyrare kommersiellt 031-743 95 32 emma.carlsson@wallenstam.se

Frågor och svar

Kommer det att bli hyres- eller bostadsrätter?

De kvarter vi har projekterat än så länge är hyresrätter (fram till byggstart 2021), mer än så vet vi inte i dagsläget.

Om något kvarter blir bostadsrätter kommer det stå på vår hemsida. Är du intresserad av bostadsrätter får du hålla utkik här med jämna mellanrum.

Hur söker jag en bostad (hyresrätt) i Kallebäcks Terrasser?

Våra hyresrätter förmedlas via vår bostadskö. Ställ dig i vår bostadskö här.

Så här ser vår uthyrningsprocess ut:

Förmedlingen av våra hyresrätter påbörjas ca 6-8 månader innan inflyttning. När förmedlingen av ett nytt projekt startar så skickar vi ut ett mejl till alla som står i vår bostadskö och som har gjort områdesval inne på Mina Sidor som matchar det specifika projektet. Man får då anmäla sitt intresse. Därefter får de som har tillräckligt med kötid mejl om att rangordna sina lägenhetsval. Därefter börjar vi förmedla lägenheterna.

Hur är tillgången till förskolor och skolor?

Planen är att en F-9-skola ska ta plats i Kallebäcks Terrasser. Det blir en privat aktör och de kommer även öppna förskola. Skolan byggstartar under 2021 och förskolan i början av 2022. Båda ska vara klar till terminsstart i augusti 2023.

Hur ser tidplanen ut för projektet?

Utvecklingen sker etappvis och påbörjades våren 2019. Hela området kommer att vara fullt utbyggt 2027. 

Området

Ta ditt boende till en ny nivå

Upptäck Kallebäcks Terrasser med sin härliga utsikt – och närhet till allt! Njut av cykelavstånd till city, mysigt häng i Terrassparken och promenader i Delsjöområdet. Sa vi att restauranger, gym, vårdcentral, apotek och skola ligger alldeles runt hörnet? Dessutom går bussen precis utanför! Addera en central torggata med butiker som håller på att växa fram och närheten till Lackarebäcksberget – och du får en perfekt blandning av natur och bekvämligheter.

Det byggs för fullt och inflyttning sker löpande. När Kallebäcks Terrasser står klart kommer det att finnas 1800 lägenheter från 1-6 rok. Med sitt strategiska läge precis intill E6:an och riksväg 40 kommer du dessutom snabbt iväg – även om det kommer ta emot att åka härifrån.

Välkommen till en smidigare vardag!

Skola

2023 planerar Fridaskolan att välkomna barn till skolan och förskolan i området. Skolan kommer att växa i lagom takt och från start ta emot elever från förskoleklass upp till sjunde klass, för att fullt utbyggd vara en komplett F-9-skola.

Fridaskolan är en personalägd friskola som funnits i snart 30 år. Den första Fridaskolan öppnade 1993 i Vänersborg, sedan dess har skolan vuxit av egen kraft och finns idag i Vänersborg, Trollhättan, Uddevalla, Mölnlycke, Göteborg och Helsingborg.