EN

Snabbfakta

Byggstart

Våren 2019

Antal lägenheter

Ca 2000

Lägenhetsstorlekar

1-6 rok

Lokalyta

Ca 20 000 kvm

Restid Korsvägen

10 min

Förskola

Hösten 2023 öppnade Frida Förskola. I Kallebäck finns både kommunala förskolor och ett föräldrakooperativ, Kottarna

Skola

 Fridaskolan F-9, läs mer på: Kallebäck 2023 - Frida (fridautbildning.se)

Cykelpool

Bilpool

Hållplats

100 m

Vård

Lekplats

Restauranger

Skola & Förskola

Bostäder

I Kallebäcks Terrasser planeras det att byggas nästan 2000 bostäder. Etappvis har våra hyresgäster flyttat in i cirka 650 lägenheter fördelat på fem kvarter i dagsläget. Från deras inflytt har de kunnat ta del av gratis cykel- och bilpool, njutit av fantastisk utsikt, lånat skruvdragaren av grannen eller kunnat kontakta vår kundservice om lampan i trapphuset gått sönder. 
Vill du också flytta till Kallebäcks Terrasser? Våra hyresrätter förmedlas via vår egen bostadskö och länken dit hittar du nedan.

Colive i Kallebäcks Terrasser

Utöver våra fina hyresrätter i området har Colive öppnat upp Göteborgs första nybyggda coliving-hubb med 12 delningslägenheter i kv. Hållbarheten. Colive erbjuder en modern och social boendeupplevelse för dig som vill bo själv men leva tillsammans med andra.

Läs mer och anmäl intresse här!

Interaktiv översikt

Håll muspekaren över en byggnad eller intressepunkt för att se vad det är. Det går även att klicka på en byggnad för att få mer information.

Lokaler

Det ska vara enkelt att jobba. Och att leva. Det är två principer vi har arbetat efter när vi planerat det kommersiella utbudet i Kallebäcks Terrasser. För här har du allt du behöver inom bekvämt räckhåll och du tar dig enkelt hit med utmärkta bussförbindelser, på cykelvägarna eller med bil. Kallebäcks Terrasser har i det närmaste oslagbar tillgänglighet via E6:an och riksväg 40. Efter jobbet kan du storhandla alldeles i närheten, du kan träna i skogen på lunchen eller bara ta en promenad, kanske i den fina bokskogen på Lackarebäcksberget. Lätt och bekvämt.

Förutom kontor ges plats för butiker, restauranger, rekreation, kultur, förskola, skola och närservice.

För den som etablerar sin verksamhet här väntar potentiella stammisar runt knuten när området står klart. Vare sig du kan erbjuda en blomsterhandel, ett café eller en cykelverkstad är du varmt välkommen att bli en del av den centrala torggatan som växer fram i Kallebäcks Terrasser! Närheten till allt med både restauranger, gym, apotek, vårdcentral, skola och förskola precis runt hörnet lockar boende till området. Och med sitt strategiska läge precis intill E6:an och riksväg 40 är det även lätt för förbipasserande att ta en sväng förbi just dig.

Är du nyfiken på att veta mer eller intresserad av en framtida etablering? Hör av dig till oss!

Emma Carlsson

Uthyrare kommersiellt 031-743 95 32 emma.carlsson@wallenstam.se

Frågor och svar

Kommer det att bli hyres- eller bostadsrätter?

De kvarter vi har projekterat än så länge är hyresrätter (fram till byggstart 2021), mer än så vet vi inte i dagsläget.

Om något kvarter blir bostadsrätter kommer det stå på vår hemsida. Är du intresserad av bostadsrätter får du hålla utkik här med jämna mellanrum.

Hur söker jag en bostad (hyresrätt) i Kallebäcks Terrasser?

Våra hyresrätter förmedlas via vår bostadskö. Ställ dig i vår bostadskö här.

Så här ser vår uthyrningsprocess ut:

Förmedlingen av våra hyresrätter påbörjas ca 6-8 månader innan inflyttning. När förmedlingen av ett nytt projekt startar så skickar vi ut ett mejl till alla som står i vår bostadskö och som har gjort områdesval inne på Mina Sidor som matchar det specifika projektet. Man får då anmäla sitt intresse. Därefter får de som har tillräckligt med kötid mejl om att rangordna sina lägenhetsval. Därefter börjar vi förmedla lägenheterna.

Hur är tillgången till parkeringsplatser?

I Kallebäcks Terrasser hyr du ett p-tillstånd som innebär att du kan parkera på anvisade platser i området enligt aktuell skyltning.

Samtliga parkeringsplatser samnyttjas vilket innebär att du inte hyr en fast plats utan parkerar där det finns en ledig plats. P-tillståndet är digitalt och det kommer kosta 1 550 kr per månad inklusive moms. Efter tecknande av avtal får du information kring hur p-tillståndet fungerar.

Det inns även laddplatser avsedda endast för elbilar.

För mer information och tecknande av avtal kontakta Aimo:

Tel: 0771-96 90 06
Mejl: hyraplats@aimopark.se

Hur ser tidplanen ut för projektet?

Utvecklingen sker etappvis och påbörjades våren 2019. Just nu pågår byggnation av Kv 6, Torget vilket beräknas ha inflytt hösten 2025. Kommande byggstarter är under planering och vi kommer informera löpande när vi har ny information. 

Området

Ta dig fram med bil- och cykelpool

Här ska det vara enkelt att leva och ta sig fram. Du som bor här kommer ha tillgång till både bil- och cykelpool. Vi underlättar också för dig att förvara, pumpa och reparera din cykel genom väderskyddade cykelplatser och cykelstudios i samtliga kvarter. Det är smidigt att ta bussen till och från Kallebäck och våra hyresgäster i Kallebäcks Terrasser kommer erbjudas en månads gratis kollektivtrafikkort i samband med inflyttning. Det kommer finnas ett begränsat antal parkeringsplatser och de hyrs separat och samnyttjas

Läs mer

Skola

Fridaskolan flyttade in i sina lokaler i Kallebäcks Terrasser under hösten 2023 och har från start tagit emot elever från förskoleklass upp till sjunde klass. Fullt utbyggd kommer det vara en komplett F-9-skola.

Fridaskolan är en personalägd friskola som funnits i snart 30 år. Den första Fridaskolan öppnade 1993 i Vänersborg, sedan dess har skolan vuxit av egen kraft och finns idag i Vänersborg, Trollhättan, Uddevalla, Mölnlycke, Göteborg och Helsingborg.

Förskola

Fridaskolan har även förskolan i området med plats för 120 barn. Förskolan är på cirka 1200 kvadratmeter och ligger nära Fridaskolans grundskola i området.