EN
En medelålderskvinna och man sitter på en uteservering  skrattar och läser en meny

Vi vill skapa inbjudande miljöer som människor trivs i och kan ta del av. Med hjälp av utformning och aktiviteter som lockar till besök, bidrar vi till liv och rörelse i gaturummet.

Exempel på aktuella stadsutvecklingsprojekt

 

Teatergatan - från bakgata till restaurangdestination

Avenyområdet som helhet har genomgått och står inför en omfattande omvandling och här har Teatergatan positionerat sig på ett väldigt fint sätt med många trevliga och populära verksamheter med influenser och smakupplevelser från i princip hela världen.

Våren 2013 påbörjade vi utvecklingen av Teatergatan. Då satte vi spaden i marken för vår nyproduktion av bostäder och utvecklingen av det kommersiella beståndet.

Wingårdhs som var med och ritade ett av husen sa i samband med nybyggnationen att, ”det är på tiden att Teatergatan börjar leva sitt eget liv, det nya huset är en nyckel i denna nya självständighet.” Det har Teatergatan verkligen lyckats med - om du besöker gatan en ljummen sommarkväll så sjuder den av liv och ett brett utbud av mat från världens alla hörn.

 

Kallebäcks Terrasser

I stadsdelen Kallebäck, med ett härligt läge nära både centrum, natur och rekreation vill vi skapa förutsättningar för avspänt stadsliv nära citypuls och skön natur. I Kallebäcks Terrasser byggs det för fullt och inflyttning sker löpande. När allt står klart kommer det att finnas ca 2000 lägenheter

I mars 2019 togs första spadtaget och i dagsläget är ca 650 lägenheter fördelade på fem kvarter inflyttade.

2022 byggstartade vi och hösten 2023 öppnade Frida förskola men även Fridaskolan F-9 i området. I området kommer det förutom kontor även ges plats för butiker, restauranger och närservice.

I Kallebäck har vi mobilitet i fokus och vi arbetar för att våra hyresgäster ska kunna ta sig fram på ett mer hållbart sätt, tex genom en bilpool och cykelstudios.

Läs mer om Kallebäcks Terrasser här

Mölnlycke Fabriker

Strax utanför Göteborg, i Mölnlycke, har en helt ny stadsdel tagit form. Nära centrum och genuina bruksmiljöer har nu cirka 500 nya bostäder, en ny arena och flera kommerisella verksamheter flyttat in.

Mölnlycke Fabriker är ett trivsamt område med närhet till både naturupplevelser och stadsmyller, aktivitet och avkoppling.

Området har en naturlig koppling mellan kulturarv och framtid genom områdets unika fabriksbyggnader som förenas med befintliga verksamheter och nya bostärder i ett modernt intryck.

Läs mer om Mölnlycke Fabriker här

 

 

Umami Park

I Umami Park, Hallonbergen i Sundbyberg byggstartade vi 2016 vår första etapp. Här vill vi skapa en blandstad med varierad bebyggelse, ett levande stadsliv och naturliga mötesplatser. En närmiljö med livskvalitet, inte bara för dem som bor och arbetar här, utan också för alla människor i närområdet. Arbetet sker i nära samarbete med Sundbybergs stad och i linje med visionsarbetet och medborgardialogen som förts.

Läs mer om Umami Park här


Älta

Älta växer, både på bredden och höjden. I framtidens Älta kommer du att mötas av en levande plats där livskvalité och småstadskänsla står i fokus.

Här bygger vi ett helt nytt område med ca 1200 nya bostäder, butiker och mötesplatser. Vi skapar rum för att umgås, leva och bo. Fler ska få uppleva Älta – En plats för alla som vill leva ett aktivt liv med närhet till vatten, promenadstråk, sportmöjligheter och kulturliv. Våra arkitekter bygger vidare på alla positiva egenskaper som Älta redan har. Den unika känslan i Älta bevaras och området får nytt liv.

Läs mer om Älta här

Heden LIVE

Med sitt unika centrala läge är Heden redan idag tillgänglig för många, och visst finns det en hel att göra där. Men trots det så upplevs Heden som ganska öde, blåsig och otrygg.

Vi tror att Heden kan vara så mycket mer. Vår idé innebär att med nya bostäder utveckla Heden till en trygg och inspirerande mötesplats med idrotten som samlande kraft. Områdets identitet som en plats för idrott, evenemang och hälsa kan utvecklas och bli något som vi kan vara stolta över. En välkomnande plats som lever under hela året.

Läs mer