EN

Uthyrning i våra olika städer

Göteborg

Lägenheter i våra befintliga fastigheter: förmedlas via vår egen kö och HomeQ
Nyproduktion: förmedlas via vår egen kö.

Stockholm

Lägenheter i våra befintliga fastigheter: förmedlas via vår egen kö och Bostadsförmedlingen
Nyproduktion: Hälften av våra nyproducerade lägenheter förmedlas via vår egen kö och hälften via Bostadsförmedlingen

Uppsala

Lägenheter i våra befintliga fastigheter: förmedlas via vår egen kö och Uppsala Bostadsförmedling
Nyproduktion: förmedlas via vår egen kö och via Uppsala bostadsförmedling.

Hyresrätter i befintliga fastigheter

Så här fungerar uthyrningsprocessen för de lägenheter i våra befintliga fastigheter som vi hyr ut via vår egen bostadskö.

 • Ansökan

  Vi publicerar våra lediga lägenheter på wallenstam.se under "Lediga bostäder".

  Är du intresserad av lägenheten skickar du in en ansökan på Mina Sidor. Men tänk på att du först måste registera dig i vår bostadskö.

 • Visning

  Om det sker en visning av lägenheten kommer du som har anmält ditt intresse och har tillräckligt lång kötid får ett mejl med information om visning.

 • Erbjudande

  Om du uppfyller våra uthyrningskriterier och har tillräckligt lång kötid får du ett mejl med ett erbjudande om en lägenhet

 • Kontrakt

  Vid godkänd ansökan och skrivet kontrakt nollställs din kötid.

Hyresrätter i nyproducerade fastigheter

Så här fungerar uthyrningsprocessen för de lägenheter i våra nyproducerade fastigheter som vi hyr ut via vår egen bostadskö.

 • Intresseanmälan

  Du som står i vår bostadskö väljer på Mina Sidor vilken stad och vilka områden du vill bo i. När ett projekt är klart för uthyrningen skickar vi ett mejl till de som valt området som projektet ligger i. Därefter kan du som är intresserad av projektet göra en intresseanmälan på Mina Sidor.

 • Visning och rangordning

  Du som har anmält ditt intresse och har längst kötid får ett mejl med information om visning och rangordning. Du rangordnar de lägenheter du önskar söka på Mina Sidor. Tänk på att du måste rangordna för att gå vidare i uthyrningsprocessen.

  På visningssidan hittar du projektets lägenhetslista.

 • Preliminärt erbjudande

  Om du har tillräckligt med kötid får du ett mejl med ett preliminärt erbjudande om lägenhet.

  Du har rätt att tacka nej till lägenhetserbjudanden tre gånger under ett års tid. Tackar du nej fler gånger kan du inte söka boende hos oss under sex månader

 • Ansökan

  Du gör en ansökan för den lägenhet du preliminärt blivit erbjuden på Mina Sidor. Om våra uthyrningskriterier inte uppfylls går erbjudandet vidare till den med näst flest ködagar.

   

 • Kontrakt

  Vid godkänd ansökan och skrivet kontrakt nollställs din kötid.

Vår bostadskö

Vi har en egen kostnadsfri bostadskö, genom den förmedlar vi delar av våra lägenheter.

När du har ställt dig i vår bostadskö får du ett konto på Mina Sidor. Där hittar du all information om ditt kökonto tex hur många ködagar du har eller när du behöver uppdatera din kötid. Här har du också möjlighet att till exempel specificera vilka områden och vilken typ av lägenhet du är intresserad av.

Det är också på Mina Sidor som uthyrningsprocessen sker, här publiceras intresseanmälningar för respektive projekt samt lediga lägenheter i befintligt bestånd. På Mina sidor gör och skickar du också in din lägenhetsansökan.

Under lediga bostäder hittar du information om våra projekt som är under planering/byggnation och uthyrning samt lägenheter i vårt befintliga bestånd som är lediga.

Ställ dig i vår kö