EN

Snabbfakta

Byggstart

Q4 2022

Arkitekt

Bornstein- Lyckefors

Antal lägenheter

298 st

Lägenhetsstorlek

1-4 rum och kök (1 rok: 121 st, 2 rok: 126 st, 2,5 rok: 1 st, 3 rok: 14 st, 3,5 rok: 24 st, 4 rok: 12 st

Hiss

Ja

El, varm- och kallvatten

Ingår inte i hyran

Tvättmaskin och torktumlare

Ingår i alla lägenheter

Uthyrning

Lägenheterna hyrs ut via Wallenstams bostadskö, registrera dig här.
Läs mer om våra krav och kriterier här.

Hyra

Presenteras i samband med att uthyrningen startar.

Bil- och cykelpool

Medlemskap ingår via Elbilio.

Ta ditt boende till en ny nivå – i Kallebäcks Terrasser

Upptäck Kallebäcks Terrasser med sin härliga utsikt – och närhet till allt! Njut av cykelavstånd till city, mysigt häng i Terrassparken och promenader i Delsjöområdet. Sa vi att restauranger, gym, vårdcentral, apotek och skola ligger alldeles runt hörnet? Dessutom går bussen precis utanför! Addera en central torggata med butiker som håller på att växa fram och närheten till Lackarebäcksberget – och du får en perfekt blandning av natur och bekvämligheter.

Det byggs för fullt och inflyttning sker löpande. När Kallebäcks Terrasser står klart kommer det att finnas nästan 2000 lägenheter från 1-6 rok. Med sitt strategiska läge precis intill E6:an och riksväg 40 kommer du dessutom snabbt iväg – även om det kommer ta emot att åka härifrån.

Välkommen till en smidigare vardag!

Hållplats

0-200 m

Cykelpool

Bilpool

Handel

Lekplats

Skola

Liv och rörelse, fast i lagom dos

För dig som söker liv och rörelse i småstadsförpackning

I Kvarteret Torget bor du omgiven av lokala resturanger, botiker, mysiga kaféer, mataffär och all tänkbar service du behöver för en bekymmersfri vardag. Och om innerstadspulsen lockar stannar bussen precis utanför dörren. Smidigare blir det inte.

Ta dig fram med bil- och cykelpool

Här ska det vara enkelt att leva och ta sig fram. Du som bor här kommer ha tillgång till både bil- och cykelpool. Vi underlättar också för dig att förvara, pumpa och reparera din cykel genom väderskyddade cykelplatser och cykelstudios i samtliga kvarter. Det är smidigt att ta bussen till och från Kallebäck och våra hyresgäster i Kallebäcks Terrasser kommer erbjudas en månads gratis kollektivtrafikkort i samband med inflyttning. Det kommer finnas ett begränsat antal parkeringsplatser och de hyrs separat och samnyttjas

Läs mer

Tankar från arkitekten

Kvarter 6 blir portalen in till Kallebäcks Terrasser med de två byggnaderna i tegel som öppnar sig mot torget och områdets huvudentré. Det höga punkthuset är landmärket i kvarteret och kommer bli en orienteringssymbol i staden. Kvarteret har planerats för att skapa ett härligt ljusinsläpp in i lägenheterna och kulörerna på fasaden har en sammanhållen mild palett från gråbrunt till ljust gult. Sockelvåningarna i tegel håller ihop kvarteret som helhet och uppglasade entréer med detaljer i naturliga material såsom sten och trä bidrar till en hemtrevlig känsla. Lokalerna förberedda för café och restaurang vid torget och Torggatan ger liv till området och blir kvarterets samlingsplats intill grönska och träd.

Den tydliga karaktären i punkthuset, som också blir hela områdets signaturbyggnad, har hämtats från klassisk Göteborgsarkitektur med det gula teglet som återfinns på exempelvis Göteborgs konstmuseum och Konserthuset. Några av våra mest omtyckta byggnader gestaltades med stor omsorg i anslutning till Göteborgsutställningen 1923. Det är med inspiration från den tidens stilideal som vi ritat en klassisk byggnad i samtida uttryck med ett tydligt och monumentalt formspråk. Stor omsorg har lagts på detaljerna och signaturbyggnaden kommer bli ett tydligt tillskott i den göteborgska bebyggelsesiluetten.

Interaktiv översikt

Håll muspekaren över en byggnad eller intressepunkt för att se vad det är. Det går även att klicka på en byggnad för att få mer information.