Om projektet

Är du vår första hyresgäst?

I oktober 2021 flyttar de första hyresgästerna in i Kv. Mejeristen. Lägenheterna kommer att vara 1 till 5 rum och kök. Högst upp i husen är det etagelägenheter med egen takterrass, den utsikten är något speciellt! Läs mer om Kv. Mejeristen här.

Det här är Kallebäcks Terrasser

En kort cykeltur från city hittar du Kallebäck. Här bygger Wallenstam ett helt nytt område med bostäder, arbetsplatser, restauranger, butiker, kaféer skola och förskolor. Första inflytt är redan 2021 och området beräknas vara fullt utbyggt 2027.

I Kallebäcks Terrasser vill vi underlätta vardagen för alla som bor och vistas här. Vi bygger ett område där det kommer vara lätt att ta sig fram till fots och cykel. Här kan du också njuta av naturen, på det intilliggande Lackarebäcksberget och i Delsjön som ligger ett stenkast bort. Dessutom skapar vi ytor att umgås på och för barnen att leka. Här utvecklar vi ett stadsliv med närhet till både stad och natur, kort och gott!

Har du frågor om projektet är du välkommen att kontakta oss på kallebacksterrasser@wallenstam.se

Ett mer hållbart resande

För Kallebäcks Terrasser har vi tecknat ett mobilitetsavtal med Göteborgs Stad. Det innebär att Wallenstam tar på sig att säkerställa att de som bor och verkar i området har möjlighet att ta sig fram på ett mer hållbart sätt. Exempelvis kommer det finnas gott om cykelplatser och garageplatserna kommer samutnyttjas. Läs mer om vad det innebär för dig som hyresgäst här.

Snabbfakta

  • ByggstartVåren 2019
  • Antal bostäder1 800 BOSTÄDER, ETAPPVIS BYGGNATION
  • InflyttEtappvis från hösten 2021
  • Lokalyta20 000 KVM FÖR KONTOR, BUTIKER, RESTAURANGER, SKOLOR M.M.

Vanliga frågor och svar

Vad är Kallebäcks Terrasser?

Kallebäcks Terrasser är ett nytt område i stadsdelen Kallebäck. Vi kommer att bygga runt 1 800 lägenheter och 20 000 kvadratmeter lokaler där alltifrån byggnader för skolor, förskolor, kontor och service ska inrymmas. 270 av lägenheterna ska stå klara lagom till 2021 då Göteborg firar sitt 400-årsjubileum.

Kommer det att bli hyres- eller bostadsrätter?

De kvarter vi har projekterat än så länge är hyresrätter (fram till byggstart 2021), mer än så vet vi inte i dagsläget.

Hur söker jag en bostad (hyresrätt) i Kallebäcks Terrasser?

Våra hyresrätter förmedlas via vår bostadskö. Ställ dig i vår bostadskö här.

Så här ser vår uthyrningsprocess ut:
Förmedlingen av våra hyresrätter påbörjas ca 6-8 månader innan inflyttning. När förmedlingen av ett nytt projekt startar så skickar vi ut ett mejl till alla som står i vår bostadskö och som har gjort områdesval inne på Mina Sidor som matchar det specifika projektet. Man får då anmäla sitt intresse. Därefter får de som anmält sitt intresse inbjudan till den digitala visningen. De som deltagit på den digitala visningen får mejl om att rangordna sina lägenhetsval. Därefter börjar vi förmedla lägenheterna.

Vad kommer en lägenhet kosta och hur sätts hyran?
I samband med att förmedlingen startar så kommer hyrorna publiceras på hemsidan.

Hyran förhandlas med Hyresgästföreningen utifrån vad det kostar att bygga.

Om det blir bostadsrätter, hur får jag reda på det?

Om något kvarter blir bostadsrätter kommer det stå på vår hemsida. Är du intresserad av bostadsrätter får du hålla utkik där med jämna mellanrum.

Vem är det som bygger?

Det är Wallenstam som bygger och utvecklar Kallebäcks Terrasser.

Hur ser tidplanen ut för projektet?

Utvecklingen sker etappvis och påbörjades våren 2019. Hela området kommer att vara fullt utbyggt 2027. 

Hur kommer husen i Kallebäcks Terrasser att se ut?

Vi eftersträvar variation i höjder, material och färger för att ge en intressant och livfull miljö. Husens höjder kommer att ligga i samma spann som nuvarande bebyggelse i området, det vill säga fyra till 18 våningar.

Hur är tillgången till förskolor och skolor?

Planen är att en F-9-skola ska ta plats i Kallebäcks Terrasser. Det blir en privat aktör och de kommer även öppna förskola. Skolan byggstartar under 2021 och förskolan i början av 2022. Båda ska vara klar till terminsstart i augusti 2023.

Kommer det att finnas butiker, caféer och restauranger?

Vi kommer att bygga lokaler för butiker, caféer och restauranger. När vi planerat Kallebäcks Terrasser har vi lagt stor vikt vid att hitta en bra balans mellan bostäder och arbetsplatser samt affärer, nöjen och service.

Målet är ett trivsamt, välkomnande och tryggt område.

Kallebäcks Terrasser, ett område med fokus på mobilitet – vad innebär det egentligen?

Wallenstam har tecknat ett tioårigt mobilitetsavtal med Göteborgs Stad för Kallebäcks Terrasser. Med 20 unika mobilitetsåtgärder som ingår i avtalet kommer de boende och verksamma i området erbjudas olika typer av mobilitetslösningar framöver.

Läs mer här vad det innebär.

Bostäder

Vi tar hand om dig hela vägen

I Kallebäcks Terrasser ska vi bygga ca 1800 bostäder. Etappvis kommer våra nya hyresgäster flytta in i och ta del av gratis cykelpool, njuta av fantastisk utsikt, låna skruvdragaren av grannen eller kontakta vår Kundservice om lampan i trapphuset gått sönder.

Vill du flytta till Kallebäcks Terrasser? Våra hyresrätter förmedlas via vår egen bostadskö, registrera dig här.

Lokaler

Entré Kallebäck

Det ska vara enkelt att jobba. Och att leva. Det är två principer vi har jobbat efter när vi planerat kontoren i Kallebäcks Terrasser. För här har du allt du behöver inom bekvämt räckhåll och du tar dig enkelt hit med utmärkta bussförbindelser, på cykelvägarna eller med bil. Kallebäcks Terrasser har i det närmaste oslagbar tillgänglighet via E6:an och riksväg 40. Efter jobbet kan du storhandla alldeles i närheten, du kan träna i skogen på lunchen eller bara ta en promenad, kanske i den fina bokskogen på Lackarebäcksberget. Lätt och bekvämt.

Här kommer det att finnas lokaler för arbetsplatser och service på runt 20 000 kvm i ett nytt område med en bra blandning av arbetsplatser, service, boende, mötesplatser och kommunikationer. Det kommer att finnas mycket att välja på!

En oslagbar tillgänglighet vid E6:an och riksväg 40 tillsammans med ett rikt utbud av anpassningsbara lokalytor gör området riktigt attraktivt. Förutom kontor ges plats för butiker, restauranger, rekreation, kultur, förskola, skola och närservice.

Är du nyfiken på att veta mer eller intresserad av en framtida etablering? Hör av dig till Emma Carlsson 031-743 95 32emma.carlsson@wallenstam.se

Bostadskö

Våra hyresrätter i Kallebäcks Terrassers förmedlas via vår kostnadsfria bostadskö. Ställ dig i vår bostadskö här.

Så här ser vår uthyrningsprocess ut:
Förmedlingen av våra hyresrätter påbörjas ca 6-8 månader innan inflyttning. När förmedlingen av ett nytt projekt startar så skickar vi ut ett mejl till alla som står i vår bostadskö och som har gjort områdesval inne på Mina Sidor som matchar det specifika projektet. Man får då anmäla sitt intresse. Därefter får de som anmält sitt intresse inbjudan till den digitala visningen. De som deltagit på den digitala visningen får mejl om att rangordna sina lägenhetsval. Därefter börjar vi förmedla lägenheterna.

Läs mer om våra köregler och kriterier här.

Pågående arbeten

April 2021

Kallebäcks Terrasser fortsätter växa fram och vi är nu igång med vårt sjätte kvarter i området. Det är fortsatt en del transporter i området och det pågår även ljudstörande arbeten som exempelvis sprängningar för Kv. 7, Kedjan. Byggnationen löper på i samtliga kvarter och vi håller våra tidplaner.

Trafikkontorets arbete med ny busshållplats och gångbana på norra sidan av Smörgatan fortskrider och beräknas vara klart under våren.

Kv. 11, Mejeristen
Finplanering av gårdsytor runt om det svarta huset pågår, i april kommer vi montera stenfasadskivor på sockelvåningen. I samma hus pågår de sista arbetena inför den första besiktningen av lägenheterna som sker under april. I mittenhuset utför vi tak- och plåtarbeten, invändigt monterar vi stålreglar och gipsväggar samt utför målningsarbeten. Det pågår återfyllnadsarbeten där vi återställer marknivån runtom huset för att förbereda för plantering, uteplatser, trottoarer och gator. Huset längst upp på gatan är nu tätt, tak och fönster färdigmonterat. Målningsarbeten på fasad kommer att utföras på mittenhuset och huset längst upp under maj. Förmedlingen av lägenheterna i första etappen är påbörjad.

Kv. 9, Terrassen
Nu börjar fasaden att bli färdigställd, det som kvarstår är plattsättning av sockelvåningen på det gröna punkthuset. Inne i fastigheten pågår produktion för fullt med målning, parkettläggning, kakelsättning och montage av kök. Arbete med färdigställande av entréer och trapphus pågår. Under april påbörjas finplanering av gården, då startar också besiktningen av lägenheterna. Vi har spelat in visningsfilmer för lägenheterna som kommer att hyras ut under våren.

Entré Kallebäck, kontorshuset
Montage av marmorplattor som kommer att pryda fasaden fortskrider. Invändiga arbeten pågår och i trapphusen och entréerna har vi påbörjat arbetet med ytskikten. Vi har också påbörjat arbetet med idrottshallen i den södra delen av fastigheten. På taket har vi monterat solceller.

Kv. 8, Utsikten
I vårt kvarter Utsikten pågår montage av stommen i två av huskropparna. Stommontaget av dessa två hus beräknas vara klara i början av sommaren. I de andra två husen pågår takbyggnation samt invändiga arbeten så som målning, plattsättning, golv- och installationsarbeten.

Kv 10.
Sista veckan i mars monteras en tornkran på området och i början av april startar arbetet med att resa stommen till husen. Stommen kommer att vara färdigrest i slutet av året.

Kv 7, Kedjan
På platsen pågår markarbeten. I början av april och fram till början maj kommer sprängningsarbeten att pågå, därefter utförs pålningsarbeten. Arbetena kommer till och från att vara ljudstörande.

Övriga arbeten inom området
Kretslopp och vatten utför arbeten med en ny huvudledning intill berget i södra delen av området och beräknas bli klara under april. Anläggningsarbeten för våra egna gator pågår inom hela området. Arbete med vägar utanför vår kontorsfastighet pågår.   

För mer information kring Trafikkontorets, Göteborg energi och Kretslopp och vattens arbeten i området, vänligen kontakta Göteborgs stads kontaktcenter.

Bor du i närheten och vill ha bygginformation? Anmäl dig här

Har du några frågor är du välkommen att kontakta oss på kallebacksterrasser@wallenstam.se 

Om området

En nytt område växer fram

Med naturen runt hörnet och city inom cykelavstånd ska Kallebäcks Terrasser bli ett levande och nyskapande område.

Det nya orådet kommer att omfatta ca 1 800 bostäder och 20 000 kvadratmeter kommersiell yta. Tack vare god infrastruktur med kollektivtrafik och cykelstråk är det alltid lätt att ta sig hit. Dessutom finns Lackarebäcksberget mitt i området med vacker bokskog, porlande bäckar och en underbar utsikt.

Välkommen!

En del av Bostad2021

Kallebäcks Terrasser är en del av Bostad2021 som drivs av Göteborg Stad tillsammans med kommunala, privata och kooperativa byggaktörer. På 31 platser runtomkring i Göteborg ska totalt 7 000 extra lägenheter byggas som en del av stadens 400-årsjubileum år 2021. 

En historisk källa

Visste du att Göteborgs första färskvattenledning drogs från just Kallebäcks källa in till centrala Göteborg? Detta skedde redan på 1700-talet och ledningarna bestod då av urholkade och nedgrävda trästockar. Källan finns kvar än idag och är ett trevligt utflyktsmål. 

Bergets hinderbana

I slutet av september 2020 rev vi Bergets hinderbana, då vi såg säkerhetsrisker nu när vi kommit så långt in i projektet. Vi tittar på möjligheterna att bygga upp hinderbanan på nytt.