Om projektet

Är du vår första hyresgäst?

I oktober 2021 flyttar de första hyresgästerna in i Kv. Mejeristen. Lägenheterna kommer att vara 1 till 5 rum och kök. Högst upp i husen är det etagelägenheter med egen takterrass, den utsikten är något speciellt! Läs mer om Kv. Mejeristen här.

Det här är Kallebäcks Terrasser

En kort cykeltur från city hittar du Kallebäck. Här bygger Wallenstam ett helt nytt område med bostäder, arbetsplatser, restauranger, butiker, kaféer skola och förskolor. Första inflytt är redan 2021.

I Kallebäcks Terrasser vill vi underlätta vardagen för alla som bor och vistas här. Vi bygger ett område där det kommer vara lätt att ta sig fram till fots och cykel. Här kan du också njuta av naturen, på det intilliggande Lackarebäcksberget och i Delsjön som ligger ett stenkast bort. Här utvecklar vi ett stadsliv med närhet till både stad och natur, kort och gott!

Snabbfakta

  • ByggstartVåren 2019
  • Antal bostäder1 800 BOSTÄDER, ETAPPVIS BYGGNATION
  • InflyttEtappvis från hösten 2021
  • Lokalyta20 000 KVM FÖR KONTOR, BUTIKER, RESTAURANGER, SKOLOR M.M.

Vanliga frågor och svar

Vad är Kallebäcks Terrasser?

Kallebäcks Terrasser är ett nytt område i stadsdelen Kallebäck. Vi kommer att bygga runt 1 800 lägenheter och 20 000 kvadratmeter lokaler där alltifrån byggnader för skolor, förskolor, kontor och service ska inrymmas. 270 av lägenheterna ska stå klara lagom till 2021 då Göteborg firar sitt 400-årsjubileum.

Kommer det att bli hyres- eller bostadsrätter?

De kvarter vi har projekterat än så länge är hyresrätter (fram till byggstart 2021), mer än så vet vi inte i dagsläget.

Hur söker jag en bostad (hyresrätt) i Kallebäcks Terrasser?

Våra hyresrätter fömedlas via vår bostadskö. Ställ dig i vår bostadskö här.

Vem är det som bygger?

Det är Wallenstam som bygger och utvecklar Kallebäcks Terrasser.

Hur ser tidplanen ut för projektet?

Utvecklingen sker etappvis och påbörjades våren 2019. Hela området kommer att vara fullt utbyggt 2027. 

Hur kommer husen i Kallebäcks Terrasser att se ut?

Vi eftersträvar variation i höjder, material och färger för att ge en intressant och livfull miljö. Husens höjder kommer att ligga i samma spann som nuvarande bebyggelse i området, det vill säga fyra till 18 våningar.

Hur är tillgången till förskolor och skolor?

Vi kommer att bygga skola och förskolor i Kallebäcks Terrasser, med byggstart under 2022.

Kommer det att finnas butiker, caféer och restauranger?

Vi kommer att bygga lokaler för butiker, caféer och restauranger. När vi planerat Kallebäcks Terrasser har vi lagt stor vikt vid att hitta en bra balans mellan bostäder och arbetsplatser samt affärer, nöjen och service.

Målet är ett trivsamt, välkomnande och tryggt område.

Kallebäcks Terrasser, ett område med fokus på mobilitet – vad innebär det egentligen?

Wallenstam har tecknat ett tioårigt mobilitetsavtal med Göteborgs Stad för Kallebäcks Terrasser. Med 20 unika mobilitetsåtgärder som ingår i avtalet kommer de boende och verksamma i området erbjudas olika typer av mobilitetslösningar framöver.

Ett exempel är kostnadsfri tillgång till cykelpool med specialcyklar, startpaket till nyinflyttade, cykelservicerum, medlemskap i bilpool och en begränsning av fasta personliga parkeringsplatser.

Bostäder

Vi tar hand om dig hela vägen

I Kallebäcks Terrasser ska vi bygga ca 1800 bostäder. Etappvis kommer våra nya hyresgäster flytta in i och ta del av gratis cykelpool, njuta av fantastisk utsikt, låna skruvdragaren av grannen eller kontakta vår Kundservice om lampan i trapphuset gått sönder.

Vill du flytta till Kallebäcks Terrasser? Våra hyresrätter förmedlas via vår egen bostadskö, registrera dig här.

Lokaler

Entré Kallebäck

Det ska vara enkelt att jobba. Och att leva. Det är två principer vi har jobbat efter när vi planerat kontoren i Kallebäcks Terrasser. För här har du allt du behöver inom bekvämt räckhåll och du tar dig enkelt hit med utmärkta bussförbindelser, på cykelvägarna eller med bil. Kallebäcks Terrasser har i det närmaste oslagbar tillgänglighet via E6:an och riksväg 40. Efter jobbet kan du storhandla alldeles i närheten, du kan träna i skogen på lunchen eller bara ta en promenad, kanske i den fina bokskogen på Lackarebäcksberget. Lätt och bekvämt.

Här kommer det att finnas lokaler för arbetsplatser och service på runt 20 000 kvm i ett nytt område med en bra blandning av arbetsplatser, service, boende, mötesplatser och kommunikationer. Det kommer att finnas mycket att välja på!

En oslagbar tillgänglighet vid E6:an och riksväg 40 tillsammans med ett rikt utbud av anpassningsbara lokalytor gör området riktigt attraktivt. Förutom kontor ges plats för butiker, restauranger, rekreation, kultur, förskola, skola och närservice.

Är du nyfiken på att veta mer eller intresserad av en framtida etablering? Hör av dig till Emma Carlsson 031-743 95 32, emma.carlsson@wallenstam.se

Pågående arbeten

September 2020

Vid vårt kommersiella projekt, Entré Kallebäck, monterar vi glasfasader och under oktober startar vi arbetet med att montera marmorplattorna som ska klä betongen. I projekten Terrassen och Mejeristen pågår invändiga arbeten i de husen där våra första bostadshyresgäster i Kallebäck kommer att flytta in nästa år. På övriga arbetsplatser reser vi stommar samt utför markarbeten för kommande hus och kvartersgator.

Kv. 11, Mejeristen
Nu är resning av stommen klar för det första punkthuset i kvarteret och montering av balkongräcken pågår. I samma hus pågår även invändiga arbeten. Stomresning av mittenhuset pågår och samtidigt monterar vi fönster och balkongdörrar.
Stommontaget av de tre husen i kvarteret kommer att vara färdigställt i början av nästa år.

Kv. 9, Terrassen
Just nu pågår målning av punkthusen i den östra delen av kvarteret. Det pågår invändiga arbeten så som målning, parkettläggning och kakelsättning. Vi gör utvändiga arbeten på gården mellan husen.
Under september månad kommer transporter med kranbil till och från arbetsområdet att öka längs med Smörkärnegatan.

Entré Kallebäck
Under september och oktober kommer glasfasaderna mot norr och öster att monteras och under oktober startar vi montaget av den marmorplattorna som kommer klä fasaden.
Invändiga arbeten pågår installationsarbeten och målning pågår i garaget.

Kv. 8 – Utsikten
I vårt kvarter Utsikten har vi nu rest en kran och precis startat med montaget utav stommen.
Pålningsarbete pågår och beräknas vara färdigställda under slutet av september.

Kv 10
Under oktober kommer vi att utföra pålningsarbeten under två veckor, därefter kommer vi att starta sprängningsarbeten. Sprängningsarbetena beräknas pågå under 5 veckor.

Andra pågående arbeten
Kretslopp och vatten arbete med att bygga om avloppsledningar i området fortskrider och kommer fortsätta röra sig österut.

En del av utbyggnaden beror på att vägens nuvarande sträckning ändras och att ledningarna därför inte kan ligga kvar där de tidigare varit. De nya husen hamnar helt enkelt ovanpå de gamla sträckningarna. Samtidigt bygger de ut och förstärker hela områdets kapacitet. Detta inkluderar även en tryckstegringsstation för dricksvatten som ligger i hörnet av Smörgatan och Mejerigatan. Arbetena beräknas vara helt klara under 2020.

Trafikkontoret utför arbeten för att möjliggöra för nya bostäder i Kallebäck och kommer att förbättra framkomligheten med nya gång- och cykelbanor längs Mejerigatan, Smörgatan och Smörkärnegatan.

För mer information kring Trafikkontorets, Göteborg energi och Kretslopp och vattens arbeten i området, vänligen kontakta Göteborgs stads kontaktcenter.

 

Bor du i närheten och vill ha bygginformation? Anmäl dig här

Har du några frågor är du välkommen att kontakta oss på kallebacksterrasser@wallenstam.se 

Om området

En nytt område växer fram

Med naturen runt hörnet och city inom cykelavstånd ska Kallebäcks Terrasser bli ett levande och nyskapande område.

Det nya orådet kommer att omfatta ca 1 800 bostäder och 20 000 kvadratmeter kommersiell yta. Tack vare god infrastruktur med kollektivtrafik och cykelstråk är det alltid lätt att ta sig hit. Dessutom finns Lackarebäcksberget mitt i området med vacker bokskog, porlande bäckar och en underbar utsikt.

Välkommen!

En del av Bostad2021

Kallebäcks Terrasser är en del av Bostad2021 som drivs av Göteborg Stad tillsammans med kommunala, privata och kooperativa byggaktörer. På 31 platser runtomkring i Göteborg ska totalt 7 000 extra lägenheter byggas som en del av stadens 400-årsjubileum år 2021. 

En historisk källa

Visste du att Göteborgs första färskvattenledning drogs från just Kallebäcks källa in till centrala Göteborg? Detta skedde redan på 1700-talet och ledningarna bestod då av urholkade och nedgrävda trästockar. Källan finns kvar än idag och är ett trevligt utflyktsmål.