LÖPARKVÄLLAR MED GÖTEBORGSVARVET OCH TÄVLINGSHINDERBANA I VÄRLDSKLASS

Vi är väldigt glada och stolta över att Göteborgsvarvet, ett av världens största löparevenemang, kommer att arrangera löparkvällar i Kallebäcks Terrasser. Passa på att förbättra din löpform och ta del av gemensam, kostnadsfri och ledarledd löpträning på 45-60 minuter i skön miljö. Löparkvällarna startar den 3 april och kommer därefter att hållas på måndagskvällar med paus under påskveckan. Framåt sommaren kommer fyra guidade löparkvällar anordnas i området och i augusti kommer minivarvet till Kallebäcks Terrasser.
Den 29 april har vi nöjet att välkomna Military Fitness Sweden att inviga aktivitetsområdet i Kallebäcks Terrassers med ett hinderbanelopp i området och upp på berget. De bjuder på en tuff hinderbana som kryddas med magisk utsikt från berget. Military Fitness Sweden startade 2008 och har sedan dess tränat privatpersoner, företag och idrottsklubbar på såväl motionärs- som landslagsnivå. De har initierat och driver den populära hinderbanetouren OCR Golden Trophy, en av norra Europas mest hinderbaneintensiva tävlingar.
Vi har nöjet att samarbeta med M.I.T-Fitness och från och med april erbjuda funktionell utomhusträning i Kallebäcks Terrasser två dagar i veckan. MIT-Fitness är en unik träningsform som är utformad för att passa alla. Träningsformen utgår från deltagarens egen kapacitet vilket gör att alla oavsett fysisk förmåga kan delta och utmanas. I en utmanande och varierad terräng kommer det bjudas på en unik mix av funktionell uthållighets- och högintensiv träning med kroppsbelastande övningar.

Det är Mitt i Kallebäck det händer

Redan nu blir det nya området Kallebäcks Terrasser mer tillgängligt för alla. På en del av den yta som framöver kommer att bebyggas aktiverar vi mötesplatsen ”Mitt i Kallebäck”.

En plats för alla närboende och intresserade besökare, med både temporära och mer permanenta inslag under byggperioden. Utöver aktiviteter i hälsans tecken kommer här att finnas lekplats, boulebanor, foodtrucks och sköna må-bra-ytor.

Det här är ett sätt för oss att ge en försmak av den vision vi har för Kallebäcks Terrasser. Vi planerar för ett nyskapande, aktivt område med trivsamma mötesplatser, bostäder, kontor och må-bra-ytor. Hit är det nära från allt. Vår ambition är att redan under byggperioden på olika sätt aktivera platsen och visa på vad Kallebäcks Terrasser kommer att tillföra området.

— Thomas Dahl, vice vd för Wallenstam

Snabbfakta

Fullt utvecklat kommer Kallebäcks Terrasser att omfatta ca 2 000 nya lägenheter samt lokaler för kontor, butiker, restauranger, skola och förskola mm på cirka 20 000 kvadratmeter. De första 800 lägenheterna ska stå färdiga till 2021.

Planerad byggstart: hösten/vintern 2017

Antal bostäder: Ca 2000 bostäder med start av 800 lägenheter i första etappen.

Bostadsform: Hyresrätter och en del bostadsrätter

Planerad inflyttning: preliminärt från 2020

  • Projektet
  • Bank
  • Apotek
  • Matbutik
  • Skola

Vill du veta mer om Kallebäcks Terrasser?

Besök gärna www.kallebacksterrasser.se för mer information.

Du hittar också Kallebäcks Terrasser på Facebook och på Instagram under @kallebacksterrasser

Området

I Kallebäck trivs man. Boende pratar om den "oupptäckta pärlan", där småstadskänslan infinner sig så snart man kommer till området. Här hejar man till varandra på gatan, lånar gärna en skvätt mjölk av grannen och strosar skönt runt bland husen och den spännande naturen. 
Endast ett stenkast österut ligger ett av Göteborgs popläraste naturområden Delsjön. Ett unikt naturreservat som bjuder på alltifrån löpspår, badplatser och golfbana. 
Precis intill angränsar Lackarebäcksberget, en oas med vackra bokskogar, bäckar och spännande djurliv. I Kallebäcks Terrasser har man allt man behöver.