Pumptrackbana och idrottsskola

Pumptrack – kul träning för alla åldrar
I april invigdes den nya pumptrackbanan i Kallebäcks Terrasser. Banarkitekten Jon Lindgren har själv har tävlat i mountainbike och har flera pallplaceringar på nationell nivå.

Grönt ljus för sportskolan 2018
Nu är planeringen för Sportskolan 2018 igång. Den 12-15 augusti kommer barn och ungdomar att kunna prova på nya eller bekanta sporter Mitt i Kallebäck, helt gratis.

Snabbfakta

Fullt utvecklat kommer Kallebäcks Terrasser att omfatta ca 2 000 nya lägenheter samt lokaler för kontor, butiker, restauranger, skola och förskola mm på cirka 20 000 kvadratmeter. De första lägenheterna ska stå färdiga till 2021.

Planerad byggstart: Q3 2018

Antal bostäder: Ca 2000 bostäder med start av 800 lägenheter i första etappen.

Planerad inflyttning: preliminärt från 2021

  • Projektet
  • Bank
  • Apotek
  • Matbutik
  • Skola

Området

I Kallebäck trivs man. Boende pratar om den "oupptäckta pärlan", där småstadskänslan infinner sig så snart man kommer till området. Här hejar man till varandra på gatan, lånar gärna en skvätt mjölk av grannen och strosar skönt runt bland husen och den spännande naturen. 
Endast ett stenkast österut ligger ett av Göteborgs popläraste naturområden Delsjön. Ett unikt naturreservat som bjuder på alltifrån löpspår, badplatser och golfbana. 
Precis intill angränsar Lackarebäcksberget, en oas med vackra bokskogar, bäckar och spännande djurliv. I Kallebäcks Terrasser har man allt man behöver.

Vill du veta mer om Kallebäcks Terrasser?

Besök gärna www.kallebacksterrasser.se för mer information.

Du hittar också Kallebäcks Terrasser på Facebook och på Instagram under @kallebacksterrasser