Umami Park

Umami Park

En skönare vardag.

Umami Park är området där någons yrkesliv kan ta fart samtidigt som någons vardag pågår. Här umgås folk över generationsgränserna i närheten av allt man tycker om. Tunnelbanan, naturen, träningspasset, shoppingen, matchen, konserten, spontana grannträffar och en snabb take-away.

Här i Hallonbergen (Sundbyberg) bygger vi ca 800 lägenheter, ca 10 000 kvm för restauranger, butiker och annan service och ca 13 500 kvm kontor där människor ska trivas, mötas och jobba i ett attraktivt område där stadens puls kombineras med naturens lugn. Välkommen till Umami Park när du är redo för en skönare vardag.

Umami Park blir en del av utvecklingsområdet Hallonbergen + Ör, som du kan läsa mer om här.

Snabbfakta

  • StatusUthyrning pågår
  • Första inflyttVåren 2019
  • Antal lägenheterCa 800 st
  • Kommersiell ytaCa 10 000 kvm Butik-, Café- och Restaurangyta. Ca 13 500 kvm kontorsyta.
  • ArkitekterSandellSandberg, Liljewall, FOJAB, Civilisation, ETTELVA
  • Cykla till Stockholm City30 min
  • Restid T-Centralen 13 min
  • Avstånd till tunnelbananCa 300 meter
  • Restid till Göteborgs direkttåg8 min (Solna Station)

Kommersiella Lokaler

Lokaler i Umami Park

I Umami Park väntar ett modernt arbetsliv på bekvämt pendlingsavstånd. Här jobbar du nära allt som behövs för en skön arbetsdag. Tunnelbanan, gympassen, lunchrestaurangerna, serviceutbudet och arkitekturen. Umami Park rymmer ett nyfiket
kundunderlag som lever ett liv där take-away och en skönare vardag är standard.

Här i Hallonbergen bygger vi ca 10 000 kvm för restauranger, butiker och annan service och ca 13 500 kvm kontor med närhet till allt som behövs för en modern och skön arbetsdag.

Centralkvarteret

Centralkvarteret i Umami Park totalrenoveras och sockelvåningarna mot Odlingsgatan glasas upp. De första lokalerna vi hyr ut här är kontorlokaler i olika storlekar.

Etapp 1

Lokalerna i Etapp 1 ligger i bostadskvarterets gatuplan. Här har våra första hyresgäster flyttat in och uthyrningen pågår.

Bostäder

Etapp 1 - Uthyrt

 

Första kvarteret i Umami Park med 222 lägenheter. Arkitekturen är varierande och det högsta huset blir 16 våningar högt. Här får många av lägenheterna en fantastisk utsikt.

Plats för umgänge
I gatuplan finns det plats för en mysig restauarng och närservice som gör livet bekvämt för dig som flyttar hit. Både innergården och den gemensamma takterrassen på det första huset blir avkopplande oaser för umgänge med både grannar och vänner.

Vill du flytta hit?
De första hyresgästerna i Etapp 1 har redan flyttat in, om du vill flytta in i någon av de lägenheterna som byggs nu så kan du ställa dig i vår kostnadsfria bostadskö.

Etapp 2 - Under byggnation

 

Etapp 2 består av tre byggnader med olika koncept – koppar, silver och guld. De dekorativa balkongräckena i metall och tegelfasaderna får färger som följer de olika koncepten. Mellan husen skapar vi en härlig innergård som blir en avkopplande oaser för umgänge med både grannar och vänner.

Vill du flytta hit?
Lägenheterna i Umami Park Etapp 2 blir hyresrätter. Anmäl dig till vår kostnadsfria bostadskö om du är intresserad av att flytta hit.

Etapp 3 - Under byggnation

 

Husen i Umami Parks tredje etapp ligger mellan det livfulla torget och skogens lugn. Kvarterets fasader varierar i material, former och kulörer. Varje hus får sin egen identitet. Den upphöjda gården blir en lugn oas med både sociala ytor i solen och lekytor för barnen. Entréerna mot gatan markeras med träpanelspartier.

Vill du flytta hit?
Lägenheterna i Umami Park Etapp 3 blir hyresrätter. Anmäl dig till vår kostnadsfria bostadskö om du är intresserad av att flytta hit.

Arkitektur

Thomas Sandell

 

Hur ser din vision ut för Umami Park?
När vi ritar Umami Park arbetar vi utifrån tydliga trender kring framtidens boende. Vi ska skapa ett område där mat, närhet till naturen och ett spännande boende står i centrum.

Några höjdpunkter som du tycker är extra viktiga att uppmärksamma i projektet?
Åh, det kommer att bli många spännande delar. Men om jag ska välja några så kommer det att bli en häftig del som vi kallar trappan. Förskolan och stråket är också riktiga pärlor.

Aktuellt

Convendum öppnar Big Office

Inom kort öppnar Convendum Big Office i Umami Park. Big Office är fullt utrustade premiumkontor för större bolag. Läs mer på: https://convendum.se/sv/

Direkttåg mellan Göteborg & Solna

Från och med måndag blir det möjligt att åka tåg direkt mellan Solna och Göteborg. MTR Express förlänger sin tågförbindelse till Solna station. Taxi mellan Solna station och Umami Park tar 8 minuter. Läs mer här.

 

Restaurang Beiruti

Nu har Restaurang Beiruti öppnat på Odlingsgatan i Umami Park. Restaurangen serverar både lunch (10-14) och middag (17-23). Den libanesiska menyn hittar ni på beiruti.se.

Generationsboende

Wallenstam har hyrt ut unika generationsboenden i Umami Park, Sundbyberg. Två lägenheter i områdets signaturbyggnad blir generationsboende. Lägenheterna, som är placerade högst upp med en fantastisk utsikt, gör det enkelt för olika generationer att bo nära men ändå separat genom två olika ingångar till kompletta hem som kan fungera både som en stor enhet men samtidigt delas av för enskilt boende.

Event

Umami Music

Oskar Linnros genomförde en exklusiv livespelning i Umami Park. Tack till alla som kom och gjorde kvällen oförglömlig!

Umami Art

I Umami Park ställde 80 europeiska street art konstnärer ut sina verk för allmänheten och till försäljning, skandinaviens största street art utställning.

Umami Fashion

Umami Park kommer låta sig inspireras av mat, musik och design. I vår tolkning av design blev det en ”Bloppis”.

Umami Food

Umami Food blev en smakförhöjare till Umami Park. Marcus Samuelsson tog New York och sin matinspiration till en pop-up restaurang under en helg.