Umamipark

Umami Park

Området för dig med smak på livet

Nu skapas en ny stadsdel med ett modernt och unikt boende för dig med smak på livet, design och arkitektur. Här samlas caféer, restauranger, gym, butiker, kontor, torg, promenadstråk och bostadshus med varierande arkitektur. Det är nära till naturen och samtidigt bara tretton minuter till med tunnelbanan till T-centralen.

Hit flyttar du om du vill ha grönska, mötesplatser och promenadstråk med torg, caféer och lekplatser. Hit flyttar du om du uppskattar mat, närhet till Stockholm City, Mall of Scandinavia, Friends Arena och förbindelserna ut i Sverige och resten av världen via Bromma Flygplat eller Arlandas. Hit flyttar du om du vill vara en del av en ny, innovativ stadsdel.

Det nya området heter Umami Park. Park efter närheten till naturen. Umami från det internationella köket och benämningen på den femte smaken; smaken som förhöjer alla andra smaker!

 

Nära hem. Nära världen.

Sundbyberg är Sveriges minsta kommun till ytan, men det är också den kommun som ökar mest befolkningsmässigt. Här bor du nära de expansiva områdena Stora Ursvik och Järvastaden. Även Arenastaden och det nya shoppingcentret Mall of Scandinavia.

För dig som vill njuta av naturen finns det flera vackra och populära stråk i närheten, exempelvis Ursvik, Lötsjön och Råstasjön.

Från Hallonbergens tunnelbanestation är det bara 300 meter till Umami Park. Från stationen når du T-centralen på 13 minuter och Kista galleria på 4 minuter. Det finns också flera bussförbindelser i närheten. Om du åker bil är den enkelt att ta sig hit via E4:an och E18.

Snabbfakta

  • Byggstart2016
  • Antal lägenheterCa 800 st
  • Kommersiell ytaCa 10 000 kvm Butik-Café och Restaurangyta. Ca 13 500 kvm kontorsyta. Ca 1 500 kvm förskola.
  • Restid T-Centralen13 min
  • Cykla till Stockholm City30 min

Boende

Arkitekt Thomas Sandell

Hur ser din vision ut för Umami Park?
När vi ritar Umami Park arbetar vi utifrån tydliga trender kring framtidens boende. Vi ska skapa ett område där tillexempel mat, närhet till naturen och ett spännande boende står i centrum

Vilka projekt hämtar du erfarenhet och inspiration från till Umami Park?
Jag har varit verksam i många år och har varit med om en fantastisk utveckling. Men jag har bland annat gjort många restauranger genom åren och tänket hur man planerar en restaurangmiljö har vi nyttjat i planeringen av denna destination.

Vilka är de största utmaningarna för dig när du arbetar med Umami Park?
Som arkitekt har man alltid ett stort ansvar. Det handlar bland annat om att säkerställa att våra första visioner följer med hela vägen till det färdiga resultatet.

Några höjdpunkter som du tycker är extra viktiga att uppmärksamma i projektet?
Åh, det kommer att bli många spännande delar. Men om jag ska välja några så kommer det att bli en häftig del som vi kallar Mat-trappan, förskolan och restaurangstråket är riktiga pärlor.

3 frågor till landskapsarkitekterna

Hur ser er vision ut för Umami Park?
Det första vi gör i Umami Park är att skapa platser att träffas på. Eftersom Umami Park växer hela tiden, håller vi koll på var folk rör sig och anpassar oss efter det. Där det behövs grönska planterar vi det. Den sköna platsen i vårsolen och den svalkande skuggan mitt i sommarhettan får styra var platser uppstår. Det som är unikt för Umami Park är att vi jobbar med träd, sittplatser och stadsgolv som går att flytta på. Umami Park är inte bara ett nytt bostadsområde, utan en destination.

Var hämtar ni inspiration?
För Umami Park är vår största inspirationskälla naturen själv. Se bara på städer som vuxit fram över århundraden hur de anpassar sig efter vad som behövs. Små torgplatser och ”gatuhörnshäng” från medelhavsländerna är en förebild för oss. Sen måste man lyfta fram fickparkernas fickpark: Paley Park i NYC på 54:e gatan som inspiration. Det är en liten plats fickpark mitt i stadsvimlet med ett vattenfall och några träd där man kan slå sig ner och sippa på en kaffe. Den har blivit sinnebilden för oss i projektet att skapa variation i både skala, material och intensitet!

Vilka är de största utmaningarna?
Stadsrummen får inte bli för stora; man ska kunna se ett leende och ett ögonkast, då är rummet lagom stort. Vi skapar allt från grunden med bra naturmaterial som blir vackrare med tiden, sten, grus och grönska istället för asfalt och betong. Idag vill många bo i städer med nära till allt och ekorekotrenden är avgörande för många då de väljer var de ska bo. I Umami Park skapar vi ett genomtänkt grönt stadsliv.

Johan Paju & Sofia Szuba från Fojab Architects är landskapsarkitekter för Umami Park.

Kommersiella Lokaler

Nu börjar uthyrningen av de första lokalerna.

Nu skapas ett nytt område med kontor, caféer, restaurang, service, bostäder och förskola. Hallonbergen med angränsande Ursvik, Ör och Rissne växer allt närmare varandra och Umami Park blir en samlingspunkt för många människor.

Hallonbergen är en del av Sundbyberg Stad, Sveriges till ytan minsta kommun men kanske med de mest expansiva planerna och med största befolkningsökningen. Idag bor det ca 7 800 människor i Hallonbergen. Här planeras det nu för 5 000 nya bostäder vilket innebär att närmare 18 000 människor kommer att ha sitt hem här och i angränsande områden 2030.

Det här skapar fantastiska möjligheter för företag som vill flytta hit. I Umami Park skapar vi ca 13 500 kvm moderna kontor, ca 10 000 kvm yta för butiker, restauranger och annan service. Det befintliga kontorskvarteret totalrenoveras och bostadshus med ca 800 lägenheter byggs.

– Umami Park blir en levande stadsdel där hälsa, aktiviteter och upplevelser genom mat och kultur får plats. Det finns flera vackra och populära stråk i närheten, till exempel Lötsjön och Råstasjön. Det finns plats för många olika verksamheter i området och vi för en dialog med många intressanta företag som vill vara med om allt det nya som händer. Vi har en vision om ett fantastiskt utbud och vill gärna överraska både boende och besökare. Umami Park är en plats där många nya koncept välkomnas!

Var vill ni flytta in?

Den befintliga kontorsbyggnaden som ligger i mitten av Umami Park totalrenoveras och öppnas upp med nya glasade fasader för lokalerna i bottenplan. I fastighetens mitt skapar vi ett nytt stråk med levande torg och en bred trappa mellan Lötsjövägen och Sundbybergs stadshus. Den centrala byggnaden omges av ca 800 nyproducerade bostadshus i varierande arkitektur, även de med lokaler i nedre plan.

Här hittar ni en skiss över området.

Intresseanmälan komersiella lokaler

Just nu pågår planerna för fullt för Umami Park. Första inflyttning planeras till 2019.

Men redan nu kan du anmäla ditt intresse för din nyetablering i Umami park.

Klicka här för att komma till intresseanmälan

Event

Event i Umami Park

Innan ombyggnationen av kontorslokalerna startade vi ett antal event i vår tillfälligt inredda "New York lokal".

Här kan du läsa om allt spännande som hände när det begav sig.

Umami Art

I Umami Park ställde 80 europeiska street art konstnärer ut sina verk för allmänheten och till försäljning, skandinaviens största street art utställning.

Umami Fashion

Umami Park kommer låta sig inspireras av mat, musik och design. I vår tolkning av design blev det en ”Bloppis”.

Umami Food

Umami Food blev en smakförhöjare till Umami Park. Marcus Samuelsson tog New York och sin matinspiration till en pop-up restaurang under en helg.

Umami Music

Oskar Linnros genomförde en exklusiv livespelning i Umami Park. Tack till alla som kom och gjorde kvällen oförglömlig!

Håll mig uppdaterad

Kontaktuppgifter

Är du hyresgäst hos Wallenstam?*
Jag är intresserad av följande lägenhetsstorlekar*
Jag är intresserad av följande boendeform