EN

Inom Vallgraven

Här anlades Göteborgs gamla stadskärna år 1621. Idag finns här fortfarande allt vad en stadskärna bör erbjuda, såsom butiker, banker, hotell, restauranger, idrottsarenor och många utbildnings- samt kulturinstitutioner. Närheten till vatten och hamn samt Trädgårdsföreningen ger ytterligare en dimension till centrum.

Våra lokaler Inom Vallgraven
Inom Vallgraven har vi ett stort och varierat utbud av kommersiella lokaler i varierande storlek. Gemensamt är en attraktiv miljö för de kreativa verksamheterna. Har du gäster som stannar över natten finns också flera av stadens bättre hotell i området. Vill du dessutom ta hand om dina gäster och bjuda dem på middag är det bara i princip att kliva ut från kontoret – här finns ett generöst utbud av matställen att välja på.

Centralare blir det inte
Med en kontorsadress Inom Vallgraven befinner du dig i Göteborgs absoluta mittpunkt. Förutom omedelbar tillgång till innerstadens rika utbud av butiker, restauranger och service, kan du njuta av friheten att enkelt ta dig runt till fots eller med cykel. Från exempelvis Kungsgatan tar det inte mer än några minuter att spatsera till närliggande stadsdelar som exempelvis Avenyn, Heden, Haga, Järntorget och Vasastaden.

När det gäller kollektivtrafikförbindelser finns även flertalet spårvagnshållplatser i det absoluta närområdet, bland annat Kungsportsplatsen, Brunnsparken och Grönsakstorget. Från dessa hållplatser kan du enkelt hoppa på flera spårvagnslinjer och bussar som tar dig till Korsvägen, Centralen och vidare ut i Göteborgsregionen.

Som 5th Avenue, fast i Göteborg
Precis som Stockholm har Drottninggatan och New York har 5th Avenue är Kungsgatan Göteborgs stora huvudstråk för shopping och stadsliv. Här myllrar det – precis som det gör på världsstädernas ikoniska motsvarigheter – av liv och rörelse från morgon till kväll. Men utöver stora skyltfönster och välkända butikskedjor som exempelvis Åhléns, Hemtex och Sephora bjuder Kungsgatan och dess omgivande kvarter även på en uppsjö av mysiga kaféer, trendiga boutiquer och ett pärlband av matställen att utforska.

Magasinsgatan – en oas för trend- och smaksättare
Magasinsgatan har under senare år blivit ett av Göteborgs mest populära innerstadskvarter. Här finns ett unikt kluster av trendiga butiker, restauranger och barer – allt inramat av en avslappnad atmosfär som bjuder in till shopping och umgänge.

I kvarteren runtom Magasinsgatan står svenska varumärken i fokus. Här hittar du allt från hippa klädbutiker som Grandpa till exklusiva modemärken som Acne och Velour. På kvarterets myllrande innergård ligger inredningspärlor som Artilleriet, kafferosteriet Da Matteo och populära foodtrucks som Jinx och Crave. I området finns även en rad andra hål-i-väggen-restauranger och secondhand-butiker som Pop Boutique och Humana.

När dagen övergår i kväll förvandlas området kring Magasinsgatan till en gastronomisk skattkista. Sträckan mellan Drottninggatan och Kyrkogatan är särskilt känd för sitt utbud av smakupplevelser. Här kan du njuta av små pinxtos på Basque, en autentisk mexikansk middag på Puta Madre eller varför inte italienska smårätter på Tavolo, som för övrigt bjuder på en av Göteborgs mest storslagna restauranglokaler.

Dagens fångst, gruyère eller medelhavsdelikatesser?
Ett stenkast från Kungsgatan breder Kungstorget ut sig med sina uteserveringar, fruktstånd och butiker. Mitt på torget står Stora Saluhallen – Göteborgs största och äldsta saluhall, som slog upp sina portar redan 1889. Om du lockas av smakinfluenser från världens alla hörn är ett besök på saluhallen närmast obligatoriskt. Här kan du handla skaldjur, kött, kryddor, kaffe, ost och en mängd andra delikatesser – eller bara insupa den härliga atmosfären över en lunch i någon av de många restaurangerna.