Umamipark

Umami Park

Nära hem. Nära Världen.

Umami Park blir ett nytt område med varierande verksamheter och ca 800 lägenheter i olika bostadsformer. För kommersiella hyresgäster erbjuder vi ca 13 500 kvm för kontor, ca 10 000 kvm för butiker, restauranger och annan service.

Här skapas en dynamisk plats för möten och kreativitet. Området passar dig som uppskattar aktiviteter, upplevelser, närhet till Stockholm City, Mall of Scandinavia, Friends Arena, Bromma Flygplats och Arlanda. Från Umami Park är det ca 300 meter till Hallonbergens tunnelbanestation, du når T-centralen på 13 minuter. Om du kör bil är det enkelt att ta sig hit via E4:an eller E18.

Umami Park blir en del av utvecklingsområdet Hallonbergen + Ör, som du kan läsa mer om här.

Snabbfakta

  • StatusUthyrning pågår
  • Första inflyttVåren 2019
  • Antal lägenheterCa 800 st
  • Kommersiell ytaCa 9 000 kvm Butik-, Café- och Restaurangyta. Ca 13 500 kvm kontorsyta.
  • ArkitekterSandellSandberg, Liljewall, FOJAB, Civilisation, ETTELVA
  • Cykla till Stockholm City30 min
  • Restid T-Centralen 13 min
  • Avstånd till tunnelbananCa 300 meter

Kommersiella Lokaler

Nu hyr vi ut lokalerna i Etapp 1

I Umami Park erbjuder vi ca 13 500 kvm för kontor, ca 10 000 kvm för butiker, restauranger och annan service.

Det befintliga kontorskvarteret totalrenoveras och bostadshus med ca 800 lägenheter och lokaler i bottenplan byggs. Här samlas caféer, restauranger, gym, butiker, kontor, livfulla torg, promenadstråk och bostadshus med en varierande och urban arkitektur. 

Umami Park ligger i Hallonbergen som är en del av Sundbyberg Stad. Här planeras det för 5 000 nya bostäder vilket innebär att närmare 18 000 människor kommer att bo här och i angränsande områden år 2030.

Bostäder

Etapp 1

Första kvarteret i Umami Park med 222 lägenheter. Arkitekturen är varierande och det högsta huset blir 16 våningar högt. Här får många av lägenheterna en fantastisk utsikt.

Plats för umgänge
I gatuplan finns det plats för en mysig restauarng och närservice som gör livet bekvämt för dig som flyttar hit. Innergården som byggs ovanpå garaget blir en avkopplande oas för umgänge med både grannar och vänner.

Vill du flytta hit?
De första hyresgästerna i Etapp 1 har redan flyttat in, om du vill flytta in i någon av de lägenheterna som byggs nu så kan du ställa dig i vår kostnadsfria bostadskö.

Etapp 2

Etapp 2 består av tre byggnader med olika koncept – koppar, silver och guld. De dekorativa balkongräckena i metall och tegelfasaderna får färger som följer de olika koncepten. Mellan husen skapar vi en härlig innergård som blir en avkopplande oaser för umgänge med både grannar och vänner.

Vill du flytta hit?
Lägenheterna i Umami Park Etapp 2 blir hyresrätter. Anmäl dig till vår kostnadsfria bostadskö om du är intresserad av att flytta hit.

Arkitektur

Thomas Sandell

Hur ser din vision ut för Umami Park?
När vi ritar Umami Park arbetar vi utifrån tydliga trender kring framtidens boende. Vi ska skapa ett område där mat, närhet till naturen och ett spännande boende står i centrum.

Några höjdpunkter som du tycker är extra viktiga att uppmärksamma i projektet?
Åh, det kommer att bli många spännande delar. Men om jag ska välja några så kommer det att bli en häftig del som vi kallar trappan. Förskolan och stråket är också riktiga pärlor.

Aktuellt

Restaurang Beiruti öppnar den 14/10

I oktober öppnar Restaurang Beiruti i Umami Park. Restaurangen öppnar upp på Odlingsgatan (nås via Gesällvägen). Vi ser fram emot den första måltiden!

Generationsboende till Umami Park

Wallenstam hyr ut unikt generationsboende i Umami Park, Sundbyberg. Två lägenheter i områdets signaturbyggnad blir generationsboende. Lägenheterna, som är placerade högst upp med en fantastisk utsikt, gör det enkelt för olika generationer att bo nära men ändå separat genom två olika ingångar till kompletta hem som kan fungera både som en stor enhet men samtidigt delas av för enskilt boende.

Event

Umami Music

Oskar Linnros genomförde en exklusiv livespelning i Umami Park. Tack till alla som kom och gjorde kvällen oförglömlig!

Umami Art

I Umami Park ställde 80 europeiska street art konstnärer ut sina verk för allmänheten och till försäljning, skandinaviens största street art utställning.

Umami Fashion

Umami Park kommer låta sig inspireras av mat, musik och design. I vår tolkning av design blev det en ”Bloppis”.

Umami Food

Umami Food blev en smakförhöjare till Umami Park. Marcus Samuelsson tog New York och sin matinspiration till en pop-up restaurang under en helg.