Umamipark

Umami Park

Nära hem. Nära Världen.

Nu skapas en ny stadsdel för dig med smak på livet. Här samlas caféer, restauranger, gym, butiker, kontor, torg, promenadstråk och bostadshus med varierande arkitektur. För dig som vill njuta av naturen är det promenadavstånd till Lötsjön och Råstasjön.

Hit flyttar du om du uppskattar hälsa, aktiviteter, upplevelser genom mat och kultur, närhet till Stockholm City, Mall of Scandinavia, Friends Arena, Bromma Flygplats och Arlanda. 

Från Umami Park är det ca 300 meter till Hallonbergens tunnelbanestation. Du når T-centralen på 13 minuter och Kista galleria på 4 minuter. Det finns också flera bussförbindelser i närheten. Om du kör bil är det enkelt att ta sig hit via E4:an eller E18.

 

Snabbfakta

  • Byggstart2016
  • Antal lägenheterCa 800 st
  • Kommersiell ytaCa 10 000 kvm Butik-Café och Restaurangyta. Ca 13 500 kvm kontorsyta. Ca 1 500 kvm förskola.
  • ArkitekterSandellSandberg, Liljewall, FOJAB, Civilisation, ETTELVA
  • Cykla till Stockholm City30 min
  • Restid T-Centralen 13 min

Arkitektur

Thomas Sandell

Hur ser din vision ut för Umami Park?
När vi ritar Umami Park arbetar vi utifrån tydliga trender kring framtidens boende. Vi ska skapa ett område där mat, närhet till naturen och ett spännande boende står i centrum.

Vilka projekt hämtar du erfarenhet och inspiration från till Umami Park?
Jag har varit verksam i många år och har varit med om en fantastisk utveckling. Jag har bland annat gjort många restauranger och tänket kring hur man planerar en restaurangmiljö har vi nyttjat i planeringen av destinationen Umami Park.

Vilka är de största utmaningarna för dig när du arbetar med Umami Park?
Som arkitekt har man alltid ett stort ansvar. Det handlar bland annat om att säkerställa att våra första visioner följer med hela vägen till det färdiga resultatet.

Några höjdpunkter som du tycker är extra viktiga att uppmärksamma i projektet?
Åh, det kommer att bli många spännande delar. Men om jag ska välja några så kommer det att bli en häftig del som vi kallar trappan. Förskolan och stråket är också riktiga pärlor.

Thomas Sandell från Sandell Sandberg är en av arkitekterna för Umami Park.

Landskapsarkitekterna

Hur ser er vision ut för Umami Park?
Eftersom Umami Park växer hela tiden så anpassar vi oss efter det. Den sköna platsen i vårsolen och den svalkande skuggan får styra var platser uppstår. Vi jobbar med träd, sittplatser och stadsgolv som går att flytta på.

Var hämtar ni inspiration?
Vår största inspirationskälla naturen men även små torgplatser från medelhavsländerna är förebilder. Sen måste vi lyfta fram fickparkernas fickpark: Paley Park på 54:e gatan i New York. Det är en liten fickpark mitt i stadsvimlet med ett vattenfall och några träd där man kan slå sig ner och sippa på sin kaffe. Den fickparken har blivit sinnebilden för oss i projektet!

Vilka är de största utmaningarna?
Stadsrummen får inte bli för stora; man ska kunna se ett leende och ett ögonkast, då är rummet lagom stort.

Johan Paju & Sofia Szuba från Fojab Architects är landskapsarkitekter för Umami Park.

Bostäder

Etapp 1

Nu byggs första kvarteret i Umami Park med 222 lägenheter. Arkitekturen är varierande och det högsta huset blir 16 våningar högt. Här får många av lägenheterna en fantastisk utsikt.

Plats för umgänge
I gatuplan finns det plats för en mysig restauarng och närservice som gör livet bekvämt för er som flyttar hit. Innergården som byggs ovanpå garaget blir en avkopplande oas för umgänge med både grannar och vänner.

Vill du flytta hit?
År 2019 beräknas de första hyresgästerna kunna bosätta sig här. Du kan bli en av dom om du gör en intresseanmälan och ställer dig i Wallenstams kostnadsfria bostadskö.

Läs mer om de första bostäderna och ställ dig i bostadskö här.

Kommersiella Lokaler

En ny samlingspunkt i Sundbyberg

Vi har en vision om ett fantastiskt utbud och vill gärna överraska både boende och besökare. Umami Park är en plats där nya koncept välkomnas!

Här erbjuder vi ca 13 500 kvm moderna kontor, ca 10 000 kvm för butiker, restauranger och annan service. Det befintliga kontorskvarteret totalrenoveras och bostadshus med ca 800 lägenheter byggs.

Umami Park ligger i Hallonbergen som är en del av Sundbyberg Stad, Sveriges minsta kommun till ytan men kanske den med de mest expansiva planerna. Idag bor det ca 7 800 människor i Hallonbergen. Här planeras det för 5 000 nya bostäder vilket innebär att närmare 18 000 människor kommer att bo här och i angränsande områden år 2030. Det här skapar fantastiska möjligheter för företag som vill flytta hit.

Här kan ni läsa mer om kommersiella lokaler i Umami Park och göra er intresseanmälan.

Event

Umami Art

I Umami Park ställde 80 europeiska street art konstnärer ut sina verk för allmänheten och till försäljning, skandinaviens största street art utställning.

Umami Fashion

Umami Park kommer låta sig inspireras av mat, musik och design. I vår tolkning av design blev det en ”Bloppis”.

Umami Food

Umami Food blev en smakförhöjare till Umami Park. Marcus Samuelsson tog New York och sin matinspiration till en pop-up restaurang under en helg.

Umami Music

Oskar Linnros genomförde en exklusiv livespelning i Umami Park. Tack till alla som kom och gjorde kvällen oförglömlig!

Håll mig uppdaterad

Kontaktuppgifter

Är du hyresgäst hos Wallenstam?*
Jag är intresserad av följande lägenhetsstorlekar*
Jag är intresserad av följande boendeform