Umamipark

Umami Park

Nära hem. Nära Världen.

Nu skapas en ny stadsdel för dig med smak på livet. Här samlas caféer, restauranger, gym, butiker, kontor, torg, promenadstråk och bostadshus med varierande arkitektur. För dig som vill njuta av naturen är det promenadavstånd till Lötsjön och Råstasjön.

Hit flyttar du om du uppskattar hälsa, aktiviteter, upplevelser genom mat och kultur, närhet till Stockholm City, Mall of Scandinavia, Friends Arena, Bromma Flygplats och Arlanda. 

Från Umami Park är det ca 300 meter till Hallonbergens tunnelbanestation. Du når T-centralen på 13 minuter och Kista galleria på 4 minuter. Det finns också flera bussförbindelser i närheten. Om du kör bil är det enkelt att ta sig hit via E4:an eller E18.

 

Snabbfakta

  • StatusUthyrning pågår
  • Första inflyttVåren 2019
  • Antal lägenheterCa 800 st
  • Kommersiell ytaCa 9 000 kvm Butik-, Café- och Restaurangyta. Ca 13 500 kvm kontorsyta.
  • ArkitekterSandellSandberg, Liljewall, FOJAB, Civilisation, ETTELVA
  • Cykla till Stockholm City30 min
  • Restid T-Centralen 13 min
  • Avstånd till tunnelbananCa 300 meter

Aktuellt

Convendum hyr över 11 000 kreativa kvadratmeter i Umami Park

Convendum utökar sin etablering i Umami Park, i Sundbyberg och hyr ytterligare drygt 6 200 kvadratmeter för konferenscenter, företagsbostäder med en tillhörande lounge och Big Office som är ett unikt all inclusive-koncept för kontor.
Totalt sett omfattar uthyrningen fyra våningsplan med kontors- och konferensytor i olika byggnader samt 75 företagsbostäder.

Vid årsskiftet tecknades ett avtal om 5 000 kreativa kvadratmeter i Umami Park och nu utökar Convendum sin etablering här med ytterligare drygt 6 200 kvadratmeter, vilket ger en totalyta om 11 200 kvadratmeter.

Arkitektur

Thomas Sandell

Hur ser din vision ut för Umami Park?
När vi ritar Umami Park arbetar vi utifrån tydliga trender kring framtidens boende. Vi ska skapa ett område där mat, närhet till naturen och ett spännande boende står i centrum.

Vilka projekt hämtar du erfarenhet och inspiration från till Umami Park?
Jag har varit verksam i många år och har varit med om en fantastisk utveckling. Jag har bland annat gjort många restauranger och tänket kring hur man planerar en restaurangmiljö har vi nyttjat i planeringen av destinationen Umami Park.

Vilka är de största utmaningarna för dig när du arbetar med Umami Park?
Som arkitekt har man alltid ett stort ansvar. Det handlar bland annat om att säkerställa att våra första visioner följer med hela vägen till det färdiga resultatet.

Några höjdpunkter som du tycker är extra viktiga att uppmärksamma i projektet?
Åh, det kommer att bli många spännande delar. Men om jag ska välja några så kommer det att bli en häftig del som vi kallar trappan. Förskolan och stråket är också riktiga pärlor.

Thomas Sandell från Sandell Sandberg är en av arkitekterna för Umami Park.

Bostäder

Etapp 1

Nu hyr vi ut första kvarteret i Umami Park med 222 lägenheter. Arkitekturen är varierande och det högsta huset blir 16 våningar högt. Här får många av lägenheterna en fantastisk utsikt.

Plats för umgänge
I gatuplan finns det plats för en mysig restauarng och närservice som gör livet bekvämt för dig som flyttar hit. Innergården som byggs ovanpå garaget blir en avkopplande oas för umgänge med både grannar och vänner.

Vill du flytta hit?
År 2019 beräknas vi kunna välkomna de första hyresgästerna här. Du kan bli en av dom om du ställer dig i vår kostnadsfria bostadskö.

Etapp 2

Nu byggstartar vi Etapp 2 i Umami Park. Etapp 2 består av tre byggnader med olika koncept – koppar, silver och guld. De dekorativa balkongräckena i metall och tegelfasaderna får färger som följer de olika koncepten. Mellan husen skapar vi en härlig innergård som blir en avkopplande oaser för umgänge med både grannar och vänner.

Vill du flytta hit?
Lägenheterna i Umami Park Etapp 2 blir hyresrätter. Anmäl dig till vår kostnadsfria bostadskö om du är intresserad av att flytta hit.

Kommersiella Lokaler

Ny hyr vi ut lokalerna i Etapp 1

Vi har en vision om ett fantastiskt utbud och vill gärna överraska både boende och besökare. Umami Park är en plats där nya koncept välkomnas!

Här erbjuder vi ca 13 500 kvm moderna kontor, ca 9 000 kvm för butiker, restauranger och annan service. Det befintliga kontorskvarteret totalrenoveras och bostadshus med ca 800 lägenheter byggs.

Umami Park ligger i Hallonbergen som är en del av Sundbyberg Stad, Sveriges minsta kommun till ytan men kanske den med de mest expansiva planerna. Här planeras det för 5 000 nya bostäder vilket innebär att närmare 18 000 människor kommer att bo här och i angränsande områden år 2030. Det här skapar fantastiska möjligheter för företag som vill flytta hit.

Event

Umami Music

Oskar Linnros genomförde en exklusiv livespelning i Umami Park. Tack till alla som kom och gjorde kvällen oförglömlig!

Umami Art

I Umami Park ställde 80 europeiska street art konstnärer ut sina verk för allmänheten och till försäljning, skandinaviens största street art utställning.

Umami Fashion

Umami Park kommer låta sig inspireras av mat, musik och design. I vår tolkning av design blev det en ”Bloppis”.

Umami Food

Umami Food blev en smakförhöjare till Umami Park. Marcus Samuelsson tog New York och sin matinspiration till en pop-up restaurang under en helg.