EN

Snabbfakta

Inflyttning

Enligt överenskommelse

Typ av lokal

Kontor

Antal lokaler

5

Lokalarea

102 kvm plan 4 meter i nock: 3,7
493 kvm plan 3 meter i takhöjd: 3–3,7
107 kvm plan 3 meter i takhöjd: 2,8–3,1
590 kvm plan 2 meter i takhöjd 3,1–3,5
63 kvm plan 2 meter i takhöjd 2,5
Lokalerna kan också nyttjas ihop enligt:
102 kvm och 107 kvm
493 kvm och 590 kvm

Shopping

Restauranger

Kommunikationer

Vart hundrade år

Huset som blev känt för Göteborgaren som “Josephssonshuset” började egentligen sin
resa 100 år tidigare, 1820, när Hans Christian Koch bygger huset för att använda det som värdshus, vinlager och bostadshus. Först på 1920-talet övertar C.J Josephsson huset för att starta ett “bosättningsmagasin”.

När Wallenstam köper huset efter ytterligare 100 år, är huset i behov av en stor portion kärlek och en omfattande renovering påbörjas. Huset byggs om till restaurang och kontor samt att det översta planet ska återställas till sitt ursprungliga utseende.

Nu börjar resan in i nästkommande 100 år.

Etablera dig på en av Göteborgs makaregator

Inom Vallgraven har vi ett stort och varierat utbud av lokaler i varierande storlek. Gemensamt för lokalerna är deras höga komfort och att de ligger på de rätta adresserna. Har du gäster som stannar över natten finns flera av stadens bättre hotell i området. Dessutom, om du vill ta hand om dina gäster och bjuda på en minnesvärd middag, behöver du knappt lämna kontorsområdet, med sitt breda utbud av matställen. I kvarteren kring Korsgatan, Kungsgatan och Kungsportsplatsen erbjuder vi några av de absolut bästa kontorslägena i Göteborg.

Ett stenkast från pulsen- och lugnet

Korsgatan erbjuder mer än bara shopping och lunch. Njut av den konstnärliga atmosfären med gallerier som stoltserar med spännande utställningar, eller ta del av gatorna där Göteborgs historia byggdes. När kvällen kommer, och gatlyktorna sätter stämningen, kommer du att känna dig hemma på Korsgatan. Den vänliga och välkomnande atmosfären gör att du vill stanna och njuta av den livliga natten. Upptäck trendiga barer och nattklubbar som får dig att dansa tills fötterna värker, eller koppla av på en av de mysiga pubarna och umgås med vänner över en god drink.
Korsgatan i Göteborg är mycket mer än bara en gata – det är en upplevelse som tar dig på en resa genom stadens puls och karaktär.