EN

Snabbfakta

Byggstart

Vintern 2021

Arkitekt

Semrén & Månsson

Antal lägenheter

191 hyresrätter

Lägenhetsstorlekar

1-4 rok

Lägenhetsfördelning

1 rok: 62st (ca 32-42 kvm), 2 rok: 103st (ca 45-59 kvm), 3 rok: 20st (ca 63-76 kvm),
4 rok: 6st (ca 77-99 kvm)

Hiss

Ja

Balkong/uteplats

De flesta lägenheterna har balkong eller uteplats

Tvättmaskin

Tvättmaskin och torktumlare eller kombimaskin ingår i alla lägenheter

El-, varm- och kallvatten

Ingår inte i hyran

Hyra

Hyran publiceras i samband med att lägenheterna släpps

Bil- och cykelpool

Kommer att finnas för dig som boende här

Cykelparkering

Finns inomhus

Parkering

Tillståndsparkering som sker via samutnyttjande i kvarterets garage.

Innergård

Gemensam innergård med stora ytor för umgänge

Kollektivtrafik

2 min till bussen som tar 14 min till Gullmarsplan

Ta dig fram med bil- och cykelpool

I Mera Älta ska det vara enkelt att resa och leva hållbart. Du som bor här kommer ha tillgång till ett stort mobilitetsutbud som förhoppningsvis underlättar din vardag. Här kommer du ha tillgång till både bil- och cykelpool. Det kommer vara enkelt att förvara, pumpa och reparera din cykel genom cykelparkeringar inomhus och en cykelstudio. 

Det är smidigt att ta bussen till och från gullmarsplan och det kommer att finnas parkeringsplatser i garaget under Älta Torg kv. 1 att hyra genom tillståndsparkering och därmed samnyttjas. 

Läs mer

Om Älta

Älta är ett populärt bostadsområde i sydvästra delen av Nacka som gränsar till Tyresö. Med sin närhet till bad, naturreservat, dagis och skolor är Älta ett omtyckt område.

Service och butiker
Du hittar allt du kan tänkas behöva i Älta centrum. Här finns livsmedelsaffärer, restauranger, frisör, kulturhus, apotek, bibliotek, fritidsgård och vårdcentral.

Kommunikationer
Till och från Älta tar du dig enklast med buss. Bussarna går både till Slussen och Gullmarsplan. Flera busslinjer kan också ta dig till Skarpnäck, Tyresö och Nacka.

Fritid och rekreation
I Älta är närvaron av motion och idrott hög. Älta IF erbjuder många olika idrotter för blandade åldrar. På promenadavstånd från Älta centrum hittar du Flatenbadets sandstränder. Älta gränsar också till Nackareservatet där Hellasgården är ett härligt utflyktsmål som erbjuder badsjöar, vandringsleder, golf och sportfiske. På vintern plogas sjön vid Hellasgården fri från snö och blir till en populär tillflykt för en dag på skridskor.

Framtida utveckling
Ni kan läsa mer om Ältas framtida utveckling på kommunens hemsida.

Söka hyresrätt hos Wallenstam

Älta Torg Kv. 1 är ett av flera projekt som vi förmedlar via vår kostnadsfria bostadskö. Uthyrningsprocessen påbörjas ca 6-8 månader innan inflyttning. Här ser du hur hela processen går till för att söka hyresrätt hos oss.

Till bostadskön
 • Intresseanmälan

  Du som står i vår bostadskö väljer på Mina Sidor vilken stad och vilka områden du vill bo i. När ett projekt är klart för uthyrningen skickar vi ett mejl till de som valt området som projektet ligger i. Därefter kan du som är intresserad av projektet göra en intresseanmälan på Mina Sidor.

 • Visning och rangordning

  Du som har anmält ditt intresse och har flest köpoäng får ett mejl med information om visning och rangordning. Du rangordnar de lägenheter du önskar söka på Mina Sidor. Tänk på att du måste rangordna för att gå vidare i uthyrningsprocessen.

  På visningssidan hittar du projektets lägenhetslista.

 • Preliminärt erbjudande

  Om du har tillräckligt med köpoäng får du ett mejl med ett preliminärt erbjudande om lägenhet.

  Du har rätt att tacka nej till lägenhetserbjudanden tre gånger under ett års tid. Tackar du nej fler gånger kan du inte söka boende hos oss under sex månader

 • Ansökan

  Du gör en ansökan för den lägenhet du preliminärt blivit erbjuden på Mina Sidor. Om våra uthyrningskriterier inte uppfylls går erbjudandet vidare till den med näst flest köpoäng.

   

 • Kontrakt

  Vid godkänd ansökan och skrivet kontrakt nollställs dina och din eventuella medsökandes köpoäng.

;

Bo hos Wallenstam

Vi vill att våra hyresgäster ska trivas och bo länge hos oss. Därför försöker vi skapa så bra förutsättningar som möjligt för att du ska trivas hos oss, både inne i din lägenhet och i närområdet. Vi erbjuder bland annat:
- Kundservice
- Mina sidor
- App

Läs mer