EN

Avenyområdet

Göteborgs paradgata, Avenyn, länkar samman centrum med området där Svenska mässan, Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet finns.

Här finns de attraktiva kontorsadresserna, de stora exklusiva butiksutrymmena, ett rikt kulturutbud och många möjligheter till spännande restaurang- och cafébesök.

Kontor på Avenyn

Vår satsning på Avenyområdet avspeglas i våra kontorslokaler. I flera av våra äldre fastigheter finns nybyggda kontor med ljusa, effektiva planlösningar och en enastående utsikt över stadens paradgata. På Avenyn 31-35 har vi skapat Kopparhuset, med supermoderna kontor och en unik kopparfasad som gör huset till ett riktmärke i området.

Längs Avenyn hittar du samtliga stora banker, liksom fastighetskonsulter, holdingbolag och finansföretag av olika slag. Men även bland läkare och tandläkare är Avenyn en eftertraktad adress att ha sin klinik på. Dels för att det här finns lokaler lämpliga för ändamålet men också för att adressen i sig står som garant för kvalitet.

Butik på Avenyn

Det händer mycket på Avenyn! Utbudet av butiker växer och blir alltmer attraktivt. Internationella varumärken som Nespresso, Tommy Hilfiger och Vileroy och Boch samsas med välkända svenska märken som exempelvis Oscar Jacobson. Väljer du att etablera dig på Avenyn är du i gott sällskap.

Våra nybyggda butiker på Avenyn och Teatergatan är helt unika för Göteborg, höga skyltfönster ramar in moderna interiörer och ger en känsla av internationell storstad.

Med butik på Avenyn befinner du dig mitt i stadens besöksströmmar, hit lockas 8 miljoner besökare per år. Köpkraften är stark, inom gångavstånd från Avenyn bor 175 000 människor med högre inkomster än genomsnittet.

Tillsammans med staden höjer vi kvalitén på Avenyn

Avenyns utveckling står i fokus även för staden som driver upprustningen av gaturummet med bland annat inbjudande möblering, nya mötesplatser, belysning, planteringar och ökad tillgänglighet som mål. Genomförandet kommer att ske i etapper med sikte på ett färdigställande år 2020. På så vis kan en invigning av hela gatan göras 2021 under Jubileumsåret under temat ”Öppna rum”.

Kommunikationer

Avenyområdet är lättillgängligt, kollektivtrafiken, spårvagnar och bussar, har flera hållplatser på eller i direkt anslutning till Avenyn. Flygbussen direkt från Landvetter flygplats stannar på Avenyn. Trots sitt centrala läge finns här goda parkeringsmöjligheter med såväl Heden, parkeringshus och Vasastaden nästgårds.