EN

Avenyområdet

Göteborgs paradgata, Avenyn, länkar samman centrum med området där Svenska mässan, Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet finns.

Här finns de attraktiva kontorsadresserna, de stora exklusiva butiksutrymmena, ett rikt kulturutbud och många möjligheter till spännande restaurang- och cafébesök.

Kontor på Avenyn

Vår satsning på Avenyområdet avspeglas i våra kontorslokaler. I flera av våra äldre fastigheter finns nybyggda kontor med ljusa, effektiva planlösningar och en enastående utsikt över stadens paradgata. På Avenyn 31-35 har vi skapat Kopparhuset, med kontor av hög standard samt en unik kopparfasad som gör huset till ett riktmärke i området.

Längs Avenyn hittar du samtliga stora banker, liksom fastighetskonsulter, holdingbolag och finansföretag av olika slag. Men även bland IT- och utvecklingsföretag är Avenyn en eftertraktad adress att bedriva sin verksamhet på. Dels för att det här finns lokaler lämpliga för ändamålen men också för att adressen i sig står som garant för kvalitet.

Butik på Avenyn

Det händer mycket på Avenyn! Utbudet av butiker växer och blir alltmer attraktivt. Internationella varumärken såsom Bang & Olufsen samsas med välkända svenska märken som exempelvis Polestar, Lindex, Oscar Jacobson, Aveny Blommor, John Henric samt Holmens. Väljer du att etablera dig på Avenyn är du i gott sällskap.

Våra nybyggda butiker på Avenyn och Teatergatan är helt unika för Göteborg, höga skyltfönster ramar in moderna interiörer och ger en känsla av internationell storstad. Tillsammans med bra aktörer med sinne för smakupplevelser utökar Wallenstam även restaurangutbudet på Teatergatan.

Med butik på Avenyn befinner du dig mitt i stadens besöksströmmar, hit lockas 8 miljoner besökare per år. Köpkraften är stark, inom gångavstånd från Avenyn bor 175 000 människor med högre inkomster än genomsnittet.

Restauranger på Avenyn

På Avenyn frodas smakupplevelser för alla! Även utbudet av restauranger koncentrerar sig runt Göteborgs paradgata, där vi ser välkända krögare och matkännare såsom Gelateria Positano, Le Comptoir, Jos, Melody Club, Juan Font, Sassi, Jimmy & Joans med många fler.

Tillsammans med staden höjer vi kvalitén på Avenyn

Avenyns utveckling står i fokus även för staden som driver upprustningen av gaturummet med bland annat inbjudande möblering, nya mötesplatser, belysning, planteringar och ökad tillgänglighet som mål. På så vis fortsätter arbetet med att skapa ett öppet rum för alla.

Kommunikationer

Avenyområdet är lättillgängligt, kollektivtrafiken, spårvagnar och bussar, har flera hållplatser på eller i direkt anslutning till Avenyn. Flygbussen direkt från Landvetter flygplats stannar på Avenyn. Trots sitt centrala läge finns här goda parkeringsmöjligheter med såväl Heden, parkeringshus och Vasastaden nästgårds.