EN

Avenyområdet

Göteborgs paradgata, Avenyn, länkar samman centrum med området där Svenska mässan, Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet finns.

Här bor du mitt i stadens puls, med ett stort utbud av nöje, restauranger och kultur utanför dörren.

Som en av de större fastighetsägarna på Kungsportsavenyn vill Wallenstam bidra till utvecklingen av området på och omkring Göteborgs paradgata. Vi har precis byggt  66 hyresrätter på Teatergatan och  planerar i nuläget för både nya hyresrätter och ombyggnation av fasader och lokaler. 

Service och butiker

Här har du tillgång till ett varierat och stort utbud av affärer, apotek, caféer, vårdcentraler, läkare m.m.

Kommunikationer
Här är det nära till både bussar och spårvagnar som tar dig runt i hela Göteborgsområdet. Ska du vidare med flyg är det enkelt att hoppa på flygbussen.

Fritid och rekreation
I området hittar du konstmuseet, konserthuset, Stadsteatern och många andra museer och gallerier. Även Liseberg och Universeum ligger på gångavstånd. Avenyn och gatorna runt omkring erbjuder mängder av restauranger, allt ifrån enklare ”kryp in” till lyxkrogar och ett stort och varierat utbud av shopping.

Vill du komma ut i naturen är Trädgårdsföreningen en kort promenad bort, eller så tar du spårvagnen till Delsjöområdet i öst eller till Slottsskogen i väst.