EN

Vi kommer att skapa fler bostäder och mötesplatser kring kultur, service och handel.

— Sara Wernersson, projektutvecklare på Wallenstam

Alla bilder är visionsbilder. 

Bostäder

Hyresrätter i Älta Torg Kv. 1

I första kvarteret bygger vi 191 lägenheter. Här i centrumkvarteret bor du i direktanslutning till nya Älta Torg som kommer bli en knytpunkt i framtida Älta. De välplanerade lägenheterna omsluter den upphöjda och lummiga innergården som kommer bli en plats för umgänge, lek och odling. 

Vill du flytta hit?
Lägenheterna i Älta Torg Kv. 1 blir hyresrätter. Anmäl dig till vår kostnadsfria bostadskö om du är intresserad av att flytta hit.

Läs mer

Ta dig fram med bil- och cykelpool

I Mera Älta ska det vara enkelt att resa och leva hållbart. Du som bor här kommer ha tillgång till ett stort mobilitetsutbud som förhoppningsvis underlättar din vardag. Här kommer du ha tillgång till både bil- och cykelpool. Det kommer vara enkelt att förvara, pumpa och reparera din cykel genom cykelparkeringar inomhus och en cykelstudio. Återbruksplats och delningsskåp kommer också att finnas tillgängliga för att underlätta för återbruk och att låna varandras saker så som verktyg, utrustning och liknande.

Det är smidigt att ta bussen till och från gullmarsplan och det kommer att finnas parkeringsplatser i garaget under Älta Torg kv. 1 att hyra genom tillståndsparkering och därmed samnyttjas. 

Läs mer

Aktiviteter runt knuten

I Älta spelar det ingen roll om du är ung, gammal eller någonting mittemellan. Här finns aktiviteter runt knuten för alla, året runt, och många aktiva föreningar. Du kan till exempel välja mellan löpning, cykling, bad, fiske, skidor och långfärdsskridskor.

Sociala Älta

Nya Älta kommer att bjussa på fler platser att ses och umgås på. Bland annat nya torget där du kan handla grönsaker, gå på bibblan, ta en fika eller träna på gymmet. Samtidigt som du har nära till all möjlig service och kollektivtrafik.

Grönt är skönt

Ältas närmaste granne är Nackareservatet – Sveriges mest populära friluftsområde med lummiga promenadstråk och flera små sjöar. Alltså som gjort för svampplockning, långfärdsskridskor, paddling, en cykeltur eller kanske ett kvällsdopp.

Småstadskänslan

Älta har en riktig småstadskänsla, något som det ska fortsätta att ha även i framtiden. Vi bygger vidare på allt som redan finns här, och adderar ett levande torg med fler mötesplatser. I Ältas nya centrumkvarter får kulturlivet ta plats, och vi skapar utrymme för våra lokala föreningar och företag.

Närområdet

Älta är ett populärt bostadsområde i sydvästra delen av Nacka som gränsar till Tyresö. Med sin närhet till bad, naturreservat, dagis och skolor är Älta ett omtyckt område.

Service och butiker
Du hittar allt du kan tänkas behöva i Älta centrum. Här finns livsmedelsaffärer, restauranger, café, florist, frisör, kulturhus, apotek, bibliotek, fritidsgård och vårdcentral.

Kommunikationer
Till och från Älta tar du dig enklast med buss. Bussarna går både till Slussen och Gullmarsplan. Flera busslinjer kan också ta dig till Skarpnäck, Tyresö och Nacka.

Fritid och rekreation
I Älta är närvaron av motion och idrott hög. Älta IF erbjuder många olika idrotter för blandade åldrar. På promenadavstånd från Älta centrum hittar du Flatenbadets sandstränder. Älta gränsar också till Nackareservatet där Hellasgården är ett härligt utflyktsmål som erbjuder badsjöar, vandringsleder, golf och sportfiske. På vintern plogas sjön vid Hellasgården fri från snö och blir till en populär tillflykt för en dag på skridskor.

Framtida utveckling
Ni kan läsa mer om Ältas framtida utveckling på kommunens hemsida.