Tankar från arkitekten

QPG Arkitektur
Erica Bergqvist

Snabbfakta

ROSENGÅNGEN
Byggstart: Vintern 2018
Inflyttning: Våren 2021
Upplåtelseform: Hyresrätter
Antal lägenheter: 123 hyresrätter, totalt ca 600 lägenheter i Mölnlycke Fabriker
Lägenhetsstorlek: 1-4 rok
Rökfritt boende: Ja
Interiör: 
Samtliga rum har ekparkett och målade väggar i ljusa färger. Klinker i hallen och vita innerdörrar. Badrummen har kakel och klinker och är utrustade med handdukstork, tvättmaskin och torktumlare. I köket finns diskmaskin och det är förberett för micro.
Tvättmaskin och torktumlare: Ingår i alla lägenheter.
El: Tillkommer, ingår ej i hyran
Vatten:
 Tillkommer, ingår ej i hyran
Exteriör: Tegelbeklädd fasad mot Bruksgatan, cortenstål som accent och bandtäckt sadeltak i plåt, naturfärgade fasader och gula fönster.
Balkong/uteplats: Balkong eller fransk balkong i alla lägenheter.
Förråd: Ja, det kommer bli förråd i källaren och på vinden
Cykelparkering: Ja, ca 200 platser
Parkering/garage: Ja, 16 platser i garage under husen och platser i det gemensamma garaget i området
Laddplats för elbil: 4 st laddplatser i garaget
Arkitekt: QPG
Vi bygger enligt Miljöbyggnad Silver.

Varsamt byggande med visioner

Vår vision är att skapa en spännande, personlig stadsdel där människor och företag trivs och utvecklas. Mellan Wendelsbergsparken och Mölnlycke fabriksområde vill vi varsamt skapa bostäder som både är moderna och bekväma och som ska smälta samman med den unika bruksmiljön. En spännande stadsdel där människor har lätt att trivas och företag lätt att utvecklas.

Wallenstam och Härryda kommun har tecknat ett ramavtal för att bidra till fler bostäder i området. Totalt kommer vi att bygga cirka 600 lägenheter där byggnationen kommer att ske etappvis. Första och andra året bygger vi cirka 200 lägenheter och därefter cirka 100 lägenheter per år. I planen ingår även att Härryda kommun ska bygga en sporthall i Mölnlycke fabriker där en matchhall med ca 1600 sittplatser och tillhörande träningshall ska inrymmas.

Mölnlycke Fabriker ska utvecklas till en livfull stadsdel med en blandning av verksamheter, kontor och bostäder.

Bruksgatan

Som ett naturligt stråk genom Mölnlycke Fabriker löper Bruksgatan. Här huserar redan idag en rad spännande verksamheter. Bruksgatan ska bli en plats man gärna besöker för att uppleva en genuin bruksmiljö. En plats för framtida boende. Och en plats för välmående företag.