EN

Snabbfakta

Byggstart

Q1 2020

Arkitekt

Studio Ekberg AB

Antal lägenheter

116 hyresrätter

Lägenhetsstorlek

1-4 rum och kök (1 rok - 51 st, 2 rok - 39 st, 3 rok - 20 st, 4 rok - 6 st)

Hiss

Ja

Tvättmaskin och torktumlare

Ingår i alla lägenheter

El, varm- och kallvatten

Tillkommer, ingår inte i hyran

Parkeringstillstånd

Parkeringarna i Mölnlycke Fabrikers gemensamma garage hyrs ut via parkeringstillstånd.

Rökfritt boende

Ja

Poolbil

Medlemskap ingår via Elbilio.

Balkong

Ja, nästan alla har

Parkering

I kvarteret och i områdets garage

Cykelparkering

Förråd

I källaren

Lägenheterna

Lägenheterna i Kv. Väven är lättmöblerade och lätta att trivas i. Samtliga rum har ekparkett och målade väggar i ljusa färger. I hallen ligger en grå klinker som är enkelt att rengöra om du kommer in med smutsiga skor. Innerdörrarna är vita. Badrummen har vitt kakel på väggarna och grå klinker på golvet. Tvättmaskin, torktumlare och handdukstork finns i samtliga lägenheter. Köket har vita luckor med kromade handtag, vitt kakel och en grå bänkskiva. Alla lägenheter är utrustade med diskmaskin och det är förberett för micro.

Kv. Väven får en omsorgsfullt gestaltad tegelarkitektur som knyter an till den vackra historiska industrimiljön. Kvarteret består av tre hus som binder samman Bruksgatan och det nya torget. Med fokus på mindre yteffektiva ettor, tvåor och treor samt ett antal större etagelägenheter hoppas vi kunna bidra till en stadsdel med en blandad befolkning. I bottenplan på huset mot torget planeras en restaurang. Från restaurangens uteservering i sydväst, liksom från vissa lägenheter, får man fin utsikt över Massetjärn.

— Johan Isacson, Arkitekt | Studio Ekberg

Mölnlycke Fabriker

Nu tar en ny stadsdel form i Mölnlycke. Nära centrum och genuina bruksmiljöer bygger vi nya bostäder. Fullt utbyggt får Mölnlycke Fabriker nästan 700 nya bostäder, en ny arena och fler kommersiella verksamheter. Vi utvecklar med fokus på att ge plats för både och. Både naturupplevelser och stadsmyller. Aktivitet och avkoppling. Ett stenkast från varandra, nära historien.

Från Mölnlycke Fabriker kommer du kunna ta en stig upp till Wendelsbergsparken där du hittar fina motionsspår, grillplats och lekplatsen "Skogsleken". 

Området är en byggarbetsplats och beräknas vara fullt utbyggt 2025.

Hållplats

350 m

Resecentrum

1,1 km

Handel

800 m

Vård

1,1 km

Skola

Hulebäcks-
gymnaiset, 700 m

Lekplats

Skogsleken, 500 m

Interaktiv översikt

Håll muspekaren över en byggnad eller intressepunkt för att se vad det är. Det går även att klicka på en byggnad för att få mer information.

Söka hyresrätt hos Wallenstam

Mölnlycke Fabriker är ett av flera projekt som vi förmedlar via vår kostnadsfria bostadskö. Uthyrningsprocessen påbörjas ca 6-8 månader innan inflyttning. Här ser du hur hela processen går till för att söka hyresrätt hos oss.

Till bostadskön
 • Intresseanmälan

  Du som står i vår bostadskö får under Mina Sidor välja vilken stad och vilka områden du är intresserad av. När ett projekt är klart för uthyrning skickar vi ut ett mejl till dem som valt det område som projektet ligger i. Är du intresserad av det projektet får du anmäla ditt intresse på Mina Sidor.

 • Visning och rangordning

  Du som har anmält ditt intresse och har längst kötid får ett mejl med information om digital visning och rangordning. På visningssidan finns även projektets lägenhetslista. Du får sedan rangordna de lägenheter du önskar söka på Mina Sidor.

 • Preliminärt erbjudande

  Om du har tillräckligt med kötid får du ett mejl med ett preliminärt erbjudande om lägenhet.

 • Ansökan

  Du gör en ansökan för den lägenhet du preliminärt blivit erbjuden på Mina Sidor. Om våra uthyrningskriterier inte uppfylls går erbjudandet vidare till den med näst flest ködagar.

 • Kontrakt

  Vid godkänd ansökan och skrivet kontrakt nollställs din kötid.

Bo hos Wallenstam

Vi vill att våra hyresgäster ska trivas och bo länge hos oss. Därför försöker vi skapa så bra förutsättningar som möjligt för att du ska trivas hos oss, både inne i din lägenhet och i närområdet. Vi erbjuder bland annat:
- Kundservice
- Mina sidor
- App

Läs mer