Digital visning

Med anledning av coronaviruset vill vi göra vårt för att minska risken för spridning. Därför har vi beslutat att inte ha några vanliga visningar av våra lägenheter, utan visa dem digitalt här på vår hemsida.

Här du digital visning av en lägenhet, huset och omgivningar samt planritningar för alla lägenheterna.

Till dig i vår bostadskö
Du som går vidare i vår uthyrningsprocess kommer att få ett nytt mejl från oss med länk till visningsfilmen där du ombeds att ”Tacka ja” till visningen för att fortsätta processen.

Om du har tillräckligt med kötid kommer du få möjlighet att rangordna de lägenheter du är intresserad av. Rangordningen görs på Mina Sidor. Efter rangordningen kommer lägenheterna att fördelas utefter kötid.

I det fall att din kötid inte räcker till för att gå vidare i uthyrningsprocessen kommer du att bli meddelad per mejl.

Har du frågor, är du välkommen att maila oss på elisedal.uthyrning@wallenstam.se

Besök Mina Sidor

Snabbfakta

Byggstart: 2018
Inflytt: 
Etapp 1 - Inflyttad (82 lgh)
Etapp 2  - Prel. inflytt 2021-03-15 (158 lgh)
Etapp 3  - Prel. inflytt 2021-07-01 (96 lgh)
Arkitekt: Voten/CREAM Architects
Upplåtelseform: Hyresrätter
Adress: Nordgårdsgatan 2-10, Ebbe Lieberathsgatan 2, Fredriksdalsgatan 4
Antal lägenheter: 336 hyresrätter
Antal hus: 5 st
Antal våningar:
3-8
Hiss: Ja
Lägenhetsstorlek:
 1-4 rok
Lägenhetsfördelning:
1 rok - 123 st
2 rok - 174 st
3 rok - 19 st
4 rok - 20 st
Rökfritt boende: Ja
Balkong/uteplats: De flesta lägenheter får balkong, loftgångsbalkong eller uteplats.
Tvättmaskin och torktumlare: Ingår i alla lägenheter.
Förråd: Ja, i källaren.
Parkering:
 Ja, parkeringsgarage under kvarteret. Finns att hyra i mån av plats.
Laddstolpar: Ja.
Cykelparkering: Ja, både inomhus och på gården.
Varm- & kallvatten: Ingår inte i hyran.
El: Ingår inte i hyran.
Uthyrning: Lägenheterna i etapp 3 hyres ut via Wallenstams bostadskö, registrera dig här. Förmedling påbörjas ca 6 mån innan inflyttning. Läs mer om våra krav och kriterier här.

Området är en byggarbetsplats och delar kan vara det fortsatt ett tag efter inflyttning.

Vi bygger enligt Miljöbyggnad Silver.

Kvarteret

Det blir en ljus och öppen innergård för de boende, som samtidigt skapar ett djup och liv i kvarteret för förbipasserande. Kvarteret knyts ihop i bottenplan, med en klinkerbeklädd fasad och tydligt markerade entrépartier i guldockra. Det är även i bottenplan som de inbjudande lokalerna finns, markerade av stora glaspartier. Tittar man högre upp på fasaderna så ser man en tydlig indelning som skapar en trevlig rytm. Vertikala fogar och de uppglasade trapphusen skapar skuggspel och ljusskiftningar under alla tider på dygnet. De ljusa spiraltrapporna blir till en sorts skulptur, speciellt på kvällstid när trapphusen är upplysta.

Interiör

I Elisedal möts du av moderna lägenheter med ljusa ytor och effektiva planlösningar. Du välkomnas av en hall med vitmålade väggar och klinkergolv i grå ton. Vita innerdörrar och vacker ekparkett (3-stav) ligger genomgående i alla lägenheter. Väggarna i övriga rum är målade i ljusa färger för att skapa rymd och balans.

Badrummen är helkaklade i vitt med grått klinkergolv och är utrustade med handdukstork, tvättmaskin och torktumlare.

Köket går i ljusa toner och har en inredning bestående av vita släta luckor och handtag i krom. Stänkskyddet i vitt kakel går i ton med bänkskivan som är i grå laminat och diskbänken i rostfritt stål. Vitvarorna är vita och diskmaskin ingår i alla lägenheter.

Kvarteret Elisedal ligger i ett område som innehåller allt från mindre flerbostadhus till nya, stora kontorskomplex. I formgivningsprocessen har det därför varit viktigt att försöka knyta ihop dessa olika strukturer. Kvarteret har utformats för att fungera och se ut som en helhet, men även bjuda på byggnadsvolymer som är tydliga i sig.

— Filip Karlén, Arkitekt MSA | Voten/CREAM Architects

Elisedal

Området Elisedal ligger i Krokslätt, beläget i sluttningarna mellan Guldheden och Mölndal. Här byggs ett helt nytt kvarter i ett område som består av en blandad bebyggelse där nya bostäder varvas med äldre hus och grönområden.

Härifrån tar du dig enkelt in till city, spårvagn till Korsvägen tar bara 4 minuter. Det är nära till dagligvaruaffärer och cykelavstånd till stora delar av Göteborg.

 

Rökfritt boende

Vi vill erbjuda våra hyresgäster ett hälsosamt boende, och en rökfri boendemiljö, därför har vi infört rökförbud i alla våra nyproducerade hyresrätter

Du som flyttar in får skriva på ett tillägg till kontraktet som innebär att medverka till ett rökfritt boende. Utöver själva lägenheten omfattas även gemensamma utrymmen, gård, balkong, loftgång, uteplats och garage.

Läs mer