EN

Snabbfakta

Byggstart

maj 2010

Inflytt

hösten 2011

Arkitekt

Frenning & Sjögren Arkitekter

Antal lägenheter

73 st

Lägenhetsfördelning

1 rok 15 st (34-41 kvm)
2 rok 42 st (58 kvm)
3rok 5 st (64-72 kvm)
4 rok 11 st (80-87 kvm)

Älta - det perfekta läget

I Nacka kommun, intill Nackareservatet och Ältasjön ligger Älta. Området karaktäriseras av blandad bebyggelse som skapar en gemytlig småstadskänsla. På bekvämt avstånd från Älta finns ett flertal stora köpcentrum.

Älta bjuder på fina möjligheter till natur och bad. 10 minuters promenad från Älta Centrum finns Flatenbadets sandstränder. Är man naturintresserad ligger Erstaviks vidsträckta kultur- och naturområde inte långt borta, bara några minuters cykel- eller biltur från Älta gård. I Erstavik finns badmöjligheter, ett rikt djur- och växtliv och många fina stigar att vandra på.

I Nackareservatet dit Hellasgården tillhör, finns flera badsjöar och motionsspår. Där finns också möjlighet till bland annat fiske, golf och tennis. På vintrarna skottas sjöarna fria från snö och blir till en populär tillflykt för en heldag ute på skridskor.
Från Älta finns det en bra cykelväg in till Slussen, som passerar både Sickla och Henriksdalskajen.

Till och från Älta tar man sig enkelt och smidigt med buss. I rusningstid går bussarna in till Slussen ungefär var 6:e minut och var 12:e minut under dagen. Det finns också en busslinje till Gullmarsplan samt avgångar mot Tyresö och Nacka.

Läs mer om området här.