Älta

Älta är ett populärt bostadsområde i sydvästra delen av Nacka kommun på gränsen mot Tyresö. Här bor man i en blandad bebyggelse, nära bad och natur. Med sin närhet till bad, naturreservat, dagis och skolor är Älta ett omtyckt område för barnfamiljer och de som letar en plats nära naturen att slå sig till ro på.

Service och butiker
I Stensö ligger Älta centrum. Ett centrum som erbjuder mataffär, frisör, restauranger, café, kulturhus, apotek, gym, bibliotek, mäklare, tobaksaffär, fritidsgård och vårdcentral.

Kommunikationer
Till och från Älta tar man sig enkelt och smidigt med buss. Bussarna går både till Slussen och till Gullmarsplan via Skarpnäck. Även busslinjer mot Tyresö och Nacka trafikerar Älta.

Fritid och rekreation
I Älta är närvaron av motion och idrott hög. Älta IF är klubben som erbjuder många olika grenar för blandade åldrar. Tio minuters promenad från Älta Centrum ligger Flatenbadets sandstränder. Älta gränsar till Nackareservatet där Hellasgården är ett härligt utflyktsmål som erbjuder badsjöar, vandringsleder, golf och sportfiske. På vintern skottas sjön vid Hellasgården fri från snö och blir till en populär tillflykt för en dag på skridskor.