EN
Arkitektens ord

Frenning & Sjögren Arkitekter AB 

Brf Henriksdalskajen är en byggnad med tydlig karaktär där mörkgrått, svart och vitt dominerar med inslag av röda accenter. Byggnadens insida har vita tak, väggar av vita fibercementskivor och golv av vit terrazzo. Byggnadens långsidor består av de längsgående, lägenhetsbreda balkongerna med räcke av vitlackerat smide. Mot söder och Hammarby Sjö har lägenheterna kvadratiska fönster och balkonger med räcken och undersida av frostat glas. Balkongernas placering gör att himmelsljuset och vattenreflexerna i balkongernas glas når långt in i lägenheterna. Bostäderna har hög kvalitet och genomtänkta lösningar. Högt i tak, stora fönsterpartier, öppen planlösning och generös balkong. Stora, rumsbreda fönsterpartier är det enda som skiljer vardagsrummet/köket från den lägenhetsbreda balkongen vilket gör att känslan av rymd och luftighet förstärks ytterligare.

Som en stor stilren husbåt

Själva byggnaden visar upp en ren och stramt sober fasad i mörkgrått med balkonger som skapar en levande fasadrytm. Lägenheterna är energieffektiva, ljusa och helt fantastiska. Och det kan finnas chans till en båtplats en busvissling från balkongen.

På det utsträckta och böljande trädäcket utanför kan du vila ut eller vardagsmingla med vännerna från området. Och det lär hända massor av spännande i form av roliga butiker, caféer och restauranger runt hamnplanen. Söker du lä, eller kanske lek, bjuder husets intima innergård både på träd, grönska och lekplats. 

Lägenheterna

Brf Henriksdalskajen bjuder på lyxig loungekänsla och möjlighet till en miljömedveten livsstil samtidigt. Huset består mest av smarta ettor och tvåor med högt i tak. Men det finns också treor, tre och en halvor och härligt rymliga fyror.

I samtliga lägenheter bildar kök och vardagsrum ett öppet umgängesvänligt samband och blir till hemmets hjärta. Stora, rumsbreda fönsterpartier med låg bröstning och balkonger förstärker luftigheten och rymden ytterligare.

Materialen är genomgående vackra och gedigna; matt vitlaserad ekparkett, naturvita väggar och snickerier, mörkgrått naturstensgolv i hallen, fönsterbänkar i Carraramarmor, kakel och klinker i badrum med inslag av aluminium. I varje lägenhet finns tvättmaskin och torktumlare.

Extra allt i Sjöstaden

På bara 15 år har Hammarby Sjöstad fått sitt alldeles egna sound, med allt man kan önska sig för ett tillbakalutat storstadsliv invid vattnet; levande arkitektur, saluhall, fik, promenadstråk, allsköns affärer och restauranger, bilpool, gröna oaser, bibliotek, bra skolor, hunddagis, närhet till Sicklas genuina köpkvarter och inte minst, roliga och medvetna grannar.

Ambitionen från Stockholms Stad var att Hammarby Sjöstad skulle bli en spjutspets inom hållbar stadsutveckling, med en tydlig innerstadskaraktär. Och visst har man lyckats. Sjöstadsborna trivs och vistas i sin nya stadsdel, vilket resulterar i ett levande gatuliv med en skön puls och ett spännande utbud i service och butiker. Bra kommunikationer ger Sjöstaden citynärhet och allt övrigt man önskar från en huvudstad. Förutom goda kommunikation erbjuder Hammarby Sjöstad flera skolor och all typ av service man behöver för ett skönt liv.

Läs mer om området här.