Hammarby sjöstad

I Hammarby Sjöstad finns allt man kan önska sig för ett tillbakalutat och hållbart storstadsliv invid vattnet. Innan den stora förvandlingen på 90-talet dominerades området av industrier och öde tomtmark. Idag är området en eftertraktad, hipp och miljövänlig stadsdel med innerstadskänsla.

Service och butiker
I Sjöstaden hittar man det mesta man kan önska sig, fik, affärer, bibliotek, apotek, frisörer, ett flertal gym, vårdcentral och restauranger. Sicklas genuina köpkvarter ligger också i närheten. En av de populära restaurangerna för Sjöstadsborna heter Göteborg och ligger utmed vattnet på Midskeppsgatan. Hit tar även icke Sjöstadsbor båten för en kulinarisk höjdpunkt i skön atmosfär. Behöver man beställa bord slår man faktiskt riktnumret 031 först.

Kommunikationer
Bra kommunikationer ger Sjöstaden citynärhet och det är lätt att ta sig från och till Hammarby Sjöstad. Du når city på cirka 15 minuter med tvärbanan och anslutande tunnelbana. Eller buss 74 mot Mariatorget eller 71 som går till Slussen. Du kan även promenera, cykla eller varför inte ta båten till Södermalm.

Fritid och rekreation
I Sjöstaden har du alltid nära till vattnet. Här finns promenadstråk längs med vattnet och bryggor. Det finns hundgårdar och gröna oaser, och det fantastiska Nackareservatet ligger runt hörnan. Här bor du granne med Hammarbybacken, populär topp att ta sig an även när skidsäsongen är över.