EN

Snabbfakta

Byggstart

2018

Adress

Nordgårdsgatan 2-10, Ebbe Lieberathsgatan 2, Fredriksdalsgatan 4

Arkitekt

Voten/CREAM Architects

Upplåtelseform

Hyresrätter

Antal lägenheter

336 hyresrätter

Lägenhetsstorlek

1-4 rok (1 rok - 123 st, 2 rok - 174 st, 3 rok - 19 st, 4 rok - 20 st)

Hiss

Ja

Rökfritt

Ja

Tvättmaskin och torktumlare

Ingår i alla lägenheter

Förråd

Ja, i källaren

Parkering

Ja, parkeringsgarage under kvarteret. Lappstolpar finns.

Varm- & kallvatten

Ingår inte i hyran

El

Ingår inte i hyran.

Uthyrning

Alla lägenheter är uthyrda

Balkong

Ja, nästan alla lägenheter har

Cykelparkering

Ja

Hållplats

100 m

Interiör

I Elisedal möts du av moderna lägenheter med ljusa ytor och effektiva planlösningar. Du välkomnas av en hall med vitmålade väggar och klinkergolv i grå ton. Vita innerdörrar och vacker ekparkett (3-stav) ligger genomgående i alla lägenheter. Väggarna i övriga rum är målade i ljusa färger för att skapa rymd och balans.

Badrummen är helkaklade i vitt med grått klinkergolv och är utrustade med handdukstork, tvättmaskin och torktumlare.

Köket går i ljusa toner och har en inredning bestående av vita släta luckor och handtag i krom. Stänkskyddet i vitt kakel går i ton med bänkskivan som är i grå laminat och diskbänken i rostfritt stål. Vitvarorna är vita och diskmaskin ingår i alla lägenheter.

Kvarteret

Det är en ljus och öppen innergård för de boende, som samtidigt skapar ett djup och liv i kvarteret för förbipasserande. Kvarteret knyts ihop i bottenplan, med en klinkerbeklädd fasad och tydligt markerade entrépartier i guldockra. Det är även i bottenplan som de inbjudande lokalerna finns, markerade av stora glaspartier. Tittar man högre upp på fasaderna så ser man en tydlig indelning som skapar en trevlig rytm. Vertikala fogar och de uppglasade trapphusen skapar skuggspel och ljusskiftningar under alla tider på dygnet. De ljusa spiraltrapporna blir till en sorts skulptur, speciellt på kvällstid när trapphusen är upplysta.

Kvarteret Elisedal ligger i ett område som innehåller allt från mindre flerbostadhus till nya, stora kontorskomplex. I formgivningsprocessen har det därför varit viktigt att försöka knyta ihop dessa olika strukturer. Kvarteret har utformats för att fungera och se ut som en helhet, men även bjuda på byggnadsvolymer som är tydliga i sig.

— Filip Karlén, Arkitekt MSA | Voten/CREAM Architects

Elisedal

Området Elisedal ligger i Krokslätt, beläget i sluttningarna mellan Guldheden och Mölndal. Här byggs ett helt nytt kvarter i ett område som består av en blandad bebyggelse där nya bostäder varvas med äldre hus och grönområden.

Härifrån tar du dig enkelt in till city, spårvagn till Korsvägen tar bara 4 minuter. Det är nära till dagligvaruaffärer och cykelavstånd till stora delar av Göteborg.

 

Rökfritt boende

Vi vill erbjuda våra hyresgäster ett hälsosamt boende, och en rökfri boendemiljö, därför har vi infört rökförbud i alla våra nyproducerade hyresrätter

Du som flyttar in får skriva på ett tillägg till kontraktet som innebär att medverka till ett rökfritt boende. Utöver själva lägenheten omfattas även gemensamma utrymmen, gård, balkong, loftgång, uteplats och garage.

Läs mer