EN

Lunden & Olskroken

Lunden och Olskroken ligger i Öster, här finns både äldre lägenheter från 1940- och 1950-talet samt ett antal nyare bostäder. Högst uppe på höjden åt väster, i det som kallas Gamla Lunden, är utsikten över Göteborg magnifik. Här bor man centralt, men ändå med staden på behagligt avstånd vid foten av berget.

Våra lokaler i Lunden och Olskroken

I Olskroken erbjuder vi ett antal mindre butikslokaler i våra bostadshus utmed Norra Gubberogatan och mot Olskrokstorget.

Kvarteren är livliga med många boende och en ständig ström av människor som kommer för att handla och nyttja den service som bjuds.

Service och butiker

Närmaste köpcentrum ligger vid Olskrokstorget, här finns livsmedelsaffärer, småbutiker, apotek, vårdcentral och torghandel. Längs Danska Vägen och Redbergsvägen finns också många olika butiker, restauranger och kaféer.

Kommunikationer

Avstånd till centrala Göteborg är cirka 3 kilometer, vilket motsvarar en restid med buss på cirka 10 minuter. För dig som hellre väljer cykel och inte är rädd för backar är cykelbanorna väl utbyggda. Från Olskrokstorget går även flera spårvagnar in till stan och vidare österut.