EN

Södra Värtan

Värtahamnen och Södra Värtan omvandlas nu till ett nytt dynamiskt område inom Stockholms tullar med bostäder och arbetsplatser för ca 5 000 personer. Här kommer hamnverksamheten att samsas med bostäder, kontor, butiker, restauranger och parker. Kajerna blir härliga promenadstråk med caféer och restauranger.

Service och butiker
Södra Värtan blir en egen stadsdel med allt du kan behöva i form av butiker, restauranger och service. Förutom bostäder kommer det här också byggas skolor, förskolor, kontor och parker.

Kommunikationer
Då området har en grön och miljövänlig profil kommer det att läggas stort fokus på kollektivtrafiken. Gärdets tunnelbanestation ligger inom promenadavstånd och området kommer även att trafikeras av bussar in till city.

Fritid och rekreation
Längs med kajen blir det stråk som leder ut till Djurgården eller Norra Djurgårdsstaden för dig som gillar att promenera eller cykla. Gärdesfältet som ligger en kort promenad bort är ett populärt tillhåll för olika idrotter och här finns en beachvolleybollbana, gräsfotbollsplan, amerikanska fotbollsmål och på vintern plogas spår för långfärdsskidor. På Gärdesfältet finns också Kampementsbadet som håller öppet under sommaren.