EN

Gärdet

Gärdet är en omtyckt stadsdel med stora grönområden som ligger ett stenkast från Östermalms stadspuls. Området är uppskattat för sin trivsamma miljö, sina vackra hus i tidig funkis-stil och framför allt den härliga grönskan.

Service och butiker
På andra sidan Valhallavägen ligger Fältöversten, stadsdelens närmsta köpcentrum med ett stort urval av butiker och service. I kvarteren runt om Gärdet finns mindre lokala butiker, närservice och restauranger.

Kommunikationer
Gärdet trafikeras av tunnelbanans röda linje och ett antal busslinjer. Du tar dig enkelt in till centrala Stockholm på några få minuter. Från Gärdet är det också gångavstånd till Värtahamnen med båttrafik till Finland och Estland.

Fritid och rekreation
Gärdet har fått sitt namn från Gärdesfältet, det stora fältet som är en del av Nationalstadsparken. Det är ett populärt tillhåll för olika idrotter och här finns en beachvolleybollbana, gräsfotbollsplan, amerikanska fotbollsmål och på vintern plogas spår för långfärdsskidor. På Gärdesfältet finns också Kampementsbadet som håller öppet under sommaren.