EN

Snabbfakta

Byggstart

2019

Arkitekt

Jägnefelt Milton AB

Adress

Lydia Wahlströms gata 8 och 14, Torgny Segersteds Allé 78A, 80A, 82A

Antal lägenheter

156 hyresrätter

Lägenhetsstorlek

1-2,5 rok 

Tvättmaskin och torktumlare

Ingår i alla lägenheter

Hiss

Ja

El, varm- och kallvatten

Tillkommer, ingår ej i hyran

Fiber

Ja. Avtal tecknas av hyresgästen med leverantör.

Rökfritt

Ja

Balkong

Alla lägenheter.

Bilpool

Gratis för hyresgäster.

Cykelparkering

I huset.

Parkering

I kvarteret och områdets garage.

Lägenheterna

Lägenheterna i Flanören har öppen planlösning och känns ljusa och luftiga. Alla lägenheter har minst en uteplats eller balkong, och de större genomgående lägenheterna har två stycken i olika riktningar. Samtliga rum har ekparkett och väggarna är målade i en vit kulör. I hallen ligger grå klinker som är enkel att rengöra om du kommer in med smutsiga skor. Badrummen har vitt kakel på väggarna och grå klinker på golvet. Samtliga lägenheter har tvättmaskin och torktumlare eller en kombimaskin. Köket är HTH:s modell Stockholm och luckorna på köksluckor och garderober är i färgen mocka. Bänkskivorna är kvartskomposit.

Bilpool

Dela bil med dina grannar så bidrar du till en mer hållbar stad. Du som flyttar in i Flanören kommer att ha fritt medlemskap hos bildelningstjänsten M i 5 år från inflytt.

M ger dig en bil när du behöver den, på dina villkor. Ladda ner appen, skapa ett konto och du är körklar på några minuter. Boka en timme eller så länge du vill. Lås upp med mobilen. När du är klar lämnar du bilen där du hämtade den. Med M slipper du krånglet som kommer med att äga en bil, men du får all nytta och bekvämlighet med att köra bil när du behöver det. Bränsle, försäkring och trängselskatt ingår alltid.

Här kan du läsa mer om M. Har du fler frågor om erbjudandet kontaktar du M på help@m.co eller på telefon 08-580 974 54.

Om Rosendal

Rosendal är ett nytt bostadsområde beläget i ett naturskönt område i södra Uppsala. Här växer det fram en härlig mix av bostäder, handel och service. I Rosendal finner du allt från matbutik till tennishall och gym. Området har nära till universitetsanknuten verksamhet med campuskaraktär samt värdefulla park- och naturområden. Med cykel tar du dig in till stadskärnan på bara 12 minuter.


Service och butiker
I området finns matbutik, gym och ett antal caféer och restauranger. Det finns ett flertal förskolor, skolor och gymnasium inom bekvämt avstånd.


Fritid och rekreation
Rosendal kommer att inrymma parkytor med både grönska och vatten. Ett större parkstråk genom området kommer att skapa en länk mellan Kronparken och Stadsskogen som ligger precis intill Rosendal. I området finns också en paddelhall med banor både inomhus och utomhus och det finns även en discgolfbana i närheten. I Sunnersta, söder som Rosendal finns bad, frilustliv och skidbacke.


Kommunikationer
Här finns goda kommunikationer med buss som tar dig in till innerstaden på 11 minuter och pendlar du med bil når du E4:an på några minuter. Med tåg från centralstationen når du Arlanda på 17 min och Stockholm på 40 min.

 

Framtida utveckling

Ni kan läsa mer om Rosendals framtida utveckling på kommunens hemsida.

Här kan du se kommunens översikt över området och se vilka delar av Rosendal som planeras att bli klara respektive år.

 

Hållplats

100 m

Uppsala C

3,9 km

Centrum

3 km

Vårdcentral

0 m

Skola

Liten Lär Förskola, 500 m

Lekplats

Solvallparken, 500 m

Söka hyresrätt hos Wallenstam

Flanören är ett av flera projekt som vi förmedlar via vår kostnadsfria bostadskö. Uthyrningsprocessen påbörjas ca 6-8 månader innan inflyttning. Här ser du hur hela processen går till för att söka hyresrätt hos oss.

Till bostadskön
 • Intresseanmälan

  Du som står i vår bostadskö väljer på Mina Sidor vilken stad och vilka områden du vill bo i. När ett projekt är klart för uthyrningen skickar vi ett mejl till de som valt området som projektet ligger i. Därefter kan du som är intresserad av projektet göra en intresseanmälan på Mina Sidor.

 • Visning och rangordning

  Du som har anmält ditt intresse och har flest köpoäng får ett mejl med information om visning och rangordning. Du rangordnar de lägenheter du önskar söka på Mina Sidor. Tänk på att du måste rangordna för att gå vidare i uthyrningsprocessen.

  På visningssidan hittar du projektets lägenhetslista.

 • Preliminärt erbjudande

  Om du har tillräckligt med köpoäng får du ett mejl med ett preliminärt erbjudande om lägenhet.

  Du har rätt att tacka nej till lägenhetserbjudanden tre gånger under ett års tid. Tackar du nej fler gånger kan du inte söka boende hos oss under sex månader

 • Ansökan

  Du gör en ansökan för den lägenhet du preliminärt blivit erbjuden på Mina Sidor. Om våra uthyrningskriterier inte uppfylls går erbjudandet vidare till den med näst flest köpoäng.

   

 • Kontrakt

  Vid godkänd ansökan och skrivet kontrakt nollställs dina och din eventuella medsökandes köpoäng.

;

Bo hos Wallenstam

Vi vill att våra hyresgäster ska trivas och bo länge hos oss. Därför försöker vi skapa så bra förutsättningar som möjligt för att du ska trivas hos oss, både inne i din lägenhet och i närområdet. Vi erbjuder bland annat:
- Kundservice
- Mina sidor
- App
- Rökfritt boende

Läs mer