Kvarteren får fasader i tegel och puts mot Margretelundsvägen i varierande kulörer. In mot gårdarna och radhusområdet blandas materialen upp med träpaneler och växtbeklädda väggar. De gröna gårdarna öppnas upp mot söder, vilket ger ett fantastiskt solinsläpp. Gården är perfekt för härliga sommarkvällar med vänner eller grannar.

De välplanerade lägenheterna blir 1-5 rok stora. Alla får balkong, fransk balkong eller uteplats. Några av lägenheterna får entré från gemensam balkong. Flera av de större lägenheterna ligger längre ner i husen, vilket underlättar för barnfamiljer. De största lägenheterna har två ingångar, perfekt för familjer med tonårsbarn.

Visionsbilder - avvikelser kan förekomma

Interiör

Lägenheterna har genomgående ekparkett (3-stav) och målade väggar i en ljus grå kulör, i hallen ligger det grå klinker. Badrummen är helkaklade i vitt och även här ligger det grå klinker. Badrummen är utrustade med tvättmaskin/torktumlare alt. kombimaskin. De naturvita köken har handtag i krom. Vitvarorna är i rostfritt utförande. Stänkskyddet är i vitt kakel och bänkskivan i grå laminat. Alla lägenheter har micro, bostäderna som är två rok eller större har även diskmaskin. Förråden är placerade i lägenheterna.

Visionsbilder - avvikelser kan förekomma

Snabbfakta

Status: Uthyrning pågår, inflyttning sker september 2020 -  september 2021
Adresser: Margretelundsvägen 3A-E & 5A-C, Söra Skolväg 2-8, Söra Skolgränd 1 & 2-4
Arkitekt: Belatchew
Antal lägenheter: ca 305 hyresrätter
Rökfritt boende: Ja
Lägenhetsstorlekar: 1-5 rok (alla 5 rok är uthyrda)
Antal våningar: 4-5
Hiss: Ja
Balkong: Alla lägenheter får balkong, fransk balkong eller uteplats
Förråd: Förråd eller säsongsförråd finns i lägenheterna.
Parkering: Begränsat antal gårds- och gatuparkeringar.
Laddplats för elbil: 4 st laddplatser på gården.
Bilpool & transportcyklar: Inom kort kommer vi att erbjuda både poolbilar och poolcyklar till de som flyttar in i Söra Kvarter. Mer information kommer under hösten 2020.
Cykelrum: Ja
Tvättstuga: Nej, kombimaskin eller tvättmaskin och torktumlare finns i lägenheterna.
Varm & kallvatten: Ingår inte i hyran
El: Ingår inte i hyran.
Uthyrning: Lägenheterna hyrs ut via Wallenstams bostadskö och Stockholms BostadsförmedlingLäs mer om våra krav och kriterier här.

Om Österåker

Österåker
Österåker är en skärgårdskommun i nordöstra Stockholms län. Här bor ca 44 000 invånare året runt, men på sommaren fördubblas nästan befolkningen.

Service och butiker
En kort promenad från Söra Kvarter ligger Åkersberga centrum med ca 60 butiker, restauranger och caféer. Här hittar du också apotek, vårdcentral och bibliotek. Österåker har också gått om för-, grund- och gymnasieskolor.

Kommunikation
Med hjälp av Roslagsbanan tar du dig enkelt från Åkersberga in till Östra Station vid Tekniska Högskolan på ca 30 minuter, där kan du byta till tunnelbanans röda linje eller bussar vidare genom stan. Med bil tar det ca en halvtimme att ta sig in till stan. Det finns även gott om cykelbanor och bussar.

Fritid och rekreation
Med närhet till skärgård och natur finns många möjligheter till fritidsaktiviteter. I centrala Åkersberga finns också gym, simhall, Åkersberga IP och en rackethall. Med bil eller cykel kan du också ta dig till närmsta golfbana och ridhus.

Läs mer här.

Rökfritt boende

Vi vill erbjuda ett hälsosamt boende, och en rökfri boendemiljö. Därför råder rökförbud i våra nyproducerade hyresrätter. Utöver själva lägenheten omfattas även gemensamma utrymmen, gård, balkong, loftgång, uteplats och garage.

 

Läs mer