EN

För drömmare och livsnjutare
På Makaregatorna smälter olika inriktningar och visioner samman till en pulserande enhet. Här delar människor en gemensam vilja och drivkraft att förverkliga sina egna idéer. Som makare i kvarteret blir du en del av den starka gemenskapen som präglar området och ger det en karakteristisk atmosfär. Gemensamt för både verksamheter och besökare är passionen. Hit kommer de för att inspireras av stram design och tjusiga antikviteter, dansa in helgen, prova nya smaker och hitta det unika och specifika som inte finns någon annanstans.

Långlunch. Vad sägs om 100 år?

Huset vid korsningen Korsgatan, Kyrkogatan, för Göteborgaren ofta bekant som “Josephssonshuset”, började sin resa 1820, när Hans Christian Koch bygger huset för att använda det som värdshus, vinlager och bostadshus. På 1920-talet övertar C.J Josephsson huset för att starta ett “bosättningsmagasin”. När Wallenstam köpte huset efter ytterligare 100 år, var det i behov av en stor portion kärlek och en omfattande renovering påbörjades. Nu börjar resan in i nästkommande 100 år.

I höst förvandlas huset i det här hörnet till något helt nytt när Park Lane och Götaplatsgruppen öppnar sin restaurang här.

Karta över området

En välbevarad historia

För att behålla och förstärka Makaregatornas själ och det egna uttrycket, utvecklas lokalerna med varsamhet. Det som redan finns bevaras och förädlas i stället för att totalrenoveras efter nya trender. Det gör området till en historisk upplevelse med flera välbevarade pärlor, som Kochska huset och Holländska gården. Arkitekturen förgyller kvarteren med vackra utsmyckningar, funktionella detaljer och spår från tider och stilar som kommit och gått. Välkommen till brokiga Makaregatorna – här följer vi hjärtat.