EN

En plats i hjärtat

— Det finns vissa platser som berör mer än andra. Det är när minnena, dofterna, smakerna och ljuden möts på ett och samma ställe som det skapas känslor som går rakt in i hjärtat.

Snabbfakta

Byggstart

2012

Säljstart/Inflytt

2013/2014

Arkitekt

Vera Arkitekter AB

Antal lägenheter

61

Lägenhetsfördelning

1 rok 1 st
2 rok 32 st
3 rok 18st
4 rok 4st
5 rok 4st
6 rok 2 st

Planritningar

I Ture No8 finns en stor bredd på lägenheter med allt från små tvåor till generöst tilltagna sexor på 155 kvm. Majortiteten av lägenheterna utgörs av tvåor på mellan 51-60 kvm. Huset består av 61 lägenheter. Dessutom finns det 24 parkeringsplatser för bilar och parkering för motorcyklar i garaget.

Lägenheterna

Ture No8 består av 61 lägenheter på tio våningar, från små tvåor till rymliga sexor. Generellt kan man säga att ju högre upp i fastigheten man tar sig, desto större blir lägenheterna.

Oavsett storlek så innebär ett boende i Ture No8 att man omges av utsökta och handplockade material och detaljer. Många lägenheter har till exempel walk-in-closet, vackra handbyggda valnötpaneler samt infällda högtalare i kök, vardagsrum och badrum. Samtliga kök är av valnöt och är hantverksmässigt specialbyggda.

Dessutom arbetade man mycket med ljussättning och gav lägenheterna infälld belysning i ljuslister, vilket ger lägenheterna spännande dimensioner och intryck.

Ja, Ture No8 är en personlig retreat där man kan dra sig tillbaka och leva ett avslappnat liv omgiven av högsta tänkbara standard och teknik.

En dold hemlighet

Vera Arkitekter som har ritat fastigheten på Grev Turegatan 8 har gjort allt för att skapa ett extraordinärt boende. Redan på utsidan ser man att Ture No8 erbjuder något utöver det vanliga.

Den ljusa stenfasaden och vackert blästrade betongen med sina djupa fönsternischer, har hämtat inspiration från den klassiska och skulpturella sekelskiftesarkitekturen på Östermalm. Samtidigt flirtar den tydligt med internationell arkitektur från New York, Berlin och Paris.

Huset har fått en magnifik port i koppar som på ett effektfullt sätt gömmer garageinfarten samtidigt som den skapar en känsla av att här finns en dold hemlighet.

I händelsernas centrum

När det kommer till shopping, mat, rekreation och kultur finns det få platser i Sverige som kan mäta sig med kvarteren runt Ture No8. Alla de internationella etablerade varumärkena finns representerade, likväl som de små exklusiva, som ligger i modets och designens absoluta framkant. Restaurangerna intill Ture No8 erbjuder en gastronomisk variation - från stjärnbeströdd klassisk bistromat till vällagad svensk husmanskost. Är du ute efter kultur eller konst så ligger landets främsta teatrar och gallerier precis runt hörnet. Självklart finns buss, tunnelbana och spårvagn alldeles i närheten, vilket gör att du når det du vill snabbt och enkelt. Kort sagt: Här är utbudet intensivt, inspirerande och obegränsat.