EN

Stallbacken är perfekt om man söker efter ett område som ger en villakänsla med lugn och ro utan att vara allt för avlägset från de centrala delarna. Vi ser en stor potential i området och förbindelserna är också mycket goda.

— Boende i punkt1

Snabbfakta

Stallbackens etapper:

punkt1- 188 hyresrätter
Byggstart: december 2014
Inflyttat
Klicka här för att läsa mer om punkt1.

nivå2, 88 hyresrätter
Byggstart: våren 2015
Inflyttat
Klicka här för att läsa mer om nivå 2.

punkt3, 82 hyresrätter
Byggstart: våren 2016
Inflyttat
Klicka här för att läsa mer om punkt3.

Stallbacka Allé, 133 hyresrätter
Byggstart: hösten 2016
Inflyttat
Klicka här för att läsa mer om Stallbacka Allé

nivå5, 109 hyresrätter
Byggstart: hösten 2017
Inflyttat
Klicka här för att läsa mer om nivå5

Området är ett modernt och spännande bostadsområde i parkliknande miljö. En trädallé avskärmar travbanan från bostäderna. I området finns också Sveriges bästa bageri, Margaretas bröd och bakverk. Runt Stallbacken finns flera busshållplatser som trafikeras av linjer till och från Mölnlycke, Frölunda och centrala Göteborg. Du har också promenadavstånd till Mölndals centrum med bra med kommunikationer och all tänkbar service.

Helt unikt för Åby blir den mäktiga allé som kommer att fungera som promenadstråk och lokalgata för Åby Stallbacke. Denna allé kommer att bli en attraktion för de boende i området men också för andra. Därför bör man lägga stor vikt vid att göra en unik miljö till en fantastisk upplevelse.

— Gert Wingårdh

En grön plats

Nyckelorden för Stallbacken är grönska och närhet. Träd, buskar och blommor ska ge känslan av att bo i en park.
Varmt välkommen

till Stallbacken

Nära till mycket

Vad sägs om en kort promenad till Mölndals centrum, eller Göteborg City inom nära räckhåll. Vildmark, sjöar, vandringsleder, golfbanor, badhus och idrottsplatser finns nära Stallbacken.

Ett attraktivt område med dragningskraft

Stallbacken är inte som andra stadsdelar. Här hittar du 989 nya hem. Bostadsrätter och hyresrätter, hus med villakänsla och lägenheter med utsikt. Du vaknar upp i landets tredje bästa kommun och kan äta nybakade frukostfrallor från Margaretas omtalade bageri.

Här finns matbutiker, förskolor och härlig grönska. Ta cykeln till tåget, golfbanan, jobbet eller havet, eller gå till gymmet, simhallen, ridningen, löpspåret och svampskogen.

Läs mer om området här

På Stallbackens egna hemsida nyastallbacken.se hittar du också mer information om området.