EN

Energismart byggnation

Segelflyget är byggt för nivå silver enligt Miljöbyggnad som är ett svensk miljöklassningssystem. Byggnaden bedöms för 15 indikatorer inom energi, material och innemiljö. Målet med Miljöbyggnads klassificering är att skapa byggnader och stadsdelar som både är miljömässigt och socialt hållbara. Värmen i lägenheterna levereras via tilluften som sedan återvinns.

Snabbfakta

Byggstart: 2012
Läge: Barkarbystaden
Inflyttning: startade sommaren 2014, etappvis
Antal lägenheter: 247 hyresrätter
Storlek: 1-4 rum och kök
Arkitekt: Argo Arkitekter AB
Interiör: De ljusa lägenheterna är utformade för ett modernt boende och har genomgående fina materialval och hög standard som askparkett i rummen och 2,60 i rumshöjd. I de rymliga helkaklade badrummen är dusch standard samt tvättmaskin, torktumlare, handdukstork och kommod. Även diskmaskin är standard i köket för lägenhetsstorlekar mellan 2-4 r.o.k
Balkong: Ja
Garage: Ja
Tvättstuga: Nej, tvättmaskin och torktumlare finns i lägenheterna.
Vatten: Varm- och kallvatten ingår inte i hyran.

Barkarby lyfter

Det som en gång var det gamla flygfältet omvandlas nu till en plats där människor bor, arbetar och möts. Barkarbystaden heter den nya spännande stadsdelen som nu växer fram i den del av Järfälla som förknippas med historia. Fullt utbyggd blir stadsdelen med 5000 nya bostäder och 6000 arbetsplatser.

Läget för kvarter Segelflyget är optimalt, inte minst med tanke på kommunikationerna som också kommer att förbättras väsentligt med tunnelbanans förlängning av blå linjen. Barkarbystaden kommer att kunna stoltsera med flera torg och gröna oaser som knyts ihop via olika stråk avsedda för gång- och cykeltrafikanter. ICA Max som invigde 2014 finns endast ett par minuter bort från Segelflyget. Runt knuten ligger välkända Barkarby handelsplats som erbjuder en mängd butiker inom bland annat inredning, kläder, sport och hemelektronik.

Segelflyget är ett naturnära boende med stadspuls! Läs mer om området här.