EN

En skimrande pärla i idylliska Gröndal

Riggen består av 42 lägenheter, vilka är indelade i 1:or, 2:or och 4:or. Målet var att ta fasta på omgivningen och skapa öppna och ljusa lägenheter. Byggnadens läge ger t.ex. goda förutsättningar för fantastisk utsikt. De flesta lägenheterna har fönster som vetter åt olika väderstreck. Detta för att maximera ljusinsläpp och skapa en fri atmosfär. Riggens huskropp har delats upp i två slanka lameller med ett indraget mellanliggande trapphus.

Snabbfakta

Byggstart

2013

Inflytt

Q3 2015

Arkitekt

Krook & Tjäder

Antal lägenheter

42

Antal våningar

8 och 10

Lägenhetsfördelning

9 ettor, 23 tvåor och 10 fyror

Hiss

Ja

Tvättstuga

Nej, tvättmaskin och torktumlare finns i lägenheten

Garage

Balkong

I Riggens soprum har graffittikonstnären Carolina Falkholt, alias Blue, skapat konstverket sKRäp. Konsverket står för att det är lönsamt att jobba med hållbarhet.

Småstadsidyll i storstaden

I Gröndal har du allt. Hoppar du på Tvärbanan i Liljeholmen är det bara någon station till den förtjusande stadsdelen. En idyll med lummig grönska, småstadsliv, ett rikt kulturutbud och flera badplatser. Här kan du slå dig till ro samtidigt som du har storstadspulsen runt hörnet. En perfekt kombination av två världar.


Allt från mysiga ettor till rymliga fyror

I Riggen varierar storleken på lägenheterna med allt från 1:or på 35 kvm till 4:or på hela 101 kvm. Majoriteten av lägenheterna utgörs av 2:or. Huset har totalt 42 bostäder och under huset finns ett garage med 25 parkeringsplatser. Här ovanför är några exempel på typlägenheter.

Krook & Tjäder

"I GRÖNDAL STÅR VARJE HUS FÖR SIN TID... RIGGEN KOMPLETTERAR OMRÅDET MED EN MODERN ÅRSRING."

Helena Brunnberg
Under arbetet med Riggen har inspiration främst hämtats från området. Gröndal är en spretig stadsdel med rik arkitekturflora, variationen har blivit ett signum för den fullskaliga kompositionen. Här får varje hus stå för sin tid. Med Riggen kompletteras Gröndal med en modern årsring.