HUR STÄLLER JAG MIG I KÖ?

Det finns en länk till köregistreringen på wallenstam.se under Bostad och Nyproduktion. Samt under respektive nyproduktionsprojekt.

https://www.wallenstam.se/koregistrering

Där fyller du i e-postadress, namn, personnummer, telefonnummer och ett lösenord.

För att behålla din plats i kön måste du vara aktivt sökande, vilket innebär att du måste logga in på din sida minst en gång per år och förnya din köplats. Gör du inte det behöver du förnya din köplats.

HUR GAMMAL MÅSTE JAG VARA FÖR ATT KUNNA STÄLLA MIG I KÖN?

16 år, men det är först vid 18 års ålder som du kan söka en lägenhet och teckna avtal.

 

KOSTAR DET NÅGOT ATT STÅ I KÖN?

Nej.

GÄLLER KÖN ALLA ERA LÄGENHETER?

Kön gäller endast vår nyproduktion i Stockholm och Uppsala. Vi förmedlar 50% via vår egen kö och 50% lämnas till Stockholm och Uppsalas bostadsförmedlingar. Alla lägenheter i våra befintliga hus lämnas till bostadsförmedlingen.

JAG HAR GLÖMT MITT LÖSENORD, HUR GÖR JAG FÖR ATT FÅ ETT NYTT?

Klicka på ”Glömt lösenordet?” länken så skickas ett nytt lösenord till din e-postadress.

HUR FUNGERAR FÖRDELNINGEN AV LÄGENHETERNA?

1. När ett projekt är klart för uthyr­ning mailar vi information om intresseanmälan till alla i vår bostadskö. Inom ett visst datum måste du anmäla ditt intresse samt vilken lägenhetsstorlek du är intresserad av. Därefter görs ett urval av hur många personer som får komma på visning baserat på kötid (i vissa fall förekommer uthyrning via ritning, detta framkommer i intresseanmälan). Är du inte intresserad av projektet gör du ingen intresseanmälan.

2. Har du tillräckligt med kötid får du ett mail med inbjudan till visning och du (alt. ett ombud) måste vara på plats för att kunna söka en lägenhet. Därefter skickas ett rangordningsmail där du ska rangordna fyra lägenheter du är in­tresserad av.

3. Väljer du att inte rangordna några lägenheter står du kvar i kön.

4. Tilldelning sker där den personen med mest kötid blir tilldelad sitt för­stahandsval osv.

5. Blir du inte tilldelad en lägenhet beror det på för kort kötid. Du är då välkommen att anmäla dig till kom­mande visningar när intresseanmälan mailas ut. Om du inte blir tilldelad en lägenhet behåller du din kötid.

6. Blir du tilldelad en lägenhet kon­taktar Wallenstam dig för en prövning av eventuell lägenhet så du uppfyller våra uthyrningskriterier. Läs mer på:
www.wallenstam.se/koreglerochkriterier

Vi har inte möjlighet att svara på frågor om hur lång kötid som krävs för att bli tilldelad en lägenhet. När du har tillräckligt med kö­tid för den lägenhet du söker kommer du få ett erbjudande.

HUR LÅNG KÖTID HAR JAG?

Vi har inte möjlighet att svara på frågor om hur lång kötid som krävs för att bli tilldelad en lägenhet. När du har tillräckligt med kö­tid för den lägenhet du söker kommer du få ett erbjudande.

VAD HÄNDER OM JAG HAR EXAKT LIKA LÅNG KÖTID SOM NÅGON ANNAN OCH VI SÖKER SAMMA LÄGENHET?

Då är det tidpunkten vid registreringen till bostadskön som avgör.

KAN JAG STÄLLA MIG I KÖ FÖR BARA ETT SPECIFIKT PROJEKT?

När du ställer dig i kö gör du det för alla våra projekt i Stockholm och Uppsala, sen väljer du själv vilka projekt du söker.

VAD HÄNDER MED MIN KÖPLATS DÅ JAG HAR FÅTT EN LÄGENHET?

När du tecknat ett avtal för en lägenhet så nollställs kötiden och du spärras från att kunna söka en ny lägenhet inom 12 månader.

JAG STÅR BÅDE I BOSTADSFÖRMEDLINGENS KÖ OCH ER KÖ, KAN JAG SÖKA SAMMA LÄGENHET FRÅN BÄGGE KÖERNA?

Du kan inte söka samma lägenhet, men du kan söka två olika lägenheter i samma projekt, en via Bostadsförmedlingen och en via Wallenstams kö.

Observera att kötiden hos Bostadsförmedlingen inte är att likställa med kötiden hos Wallenstam.

VARFÖR HAR NI INFÖRT EN BOSTADSKÖ?

Våra nyproduktionsprojekt blir fler och fler samtidigt som efterfrågan på lägenheter ständigt ökar. För att öka transparensen och tydligheten vid lägenhetsfördelningen har vi därför valt att införa en bostadskö.