EN

Södermalm

Populära Södermalm sträcker sig mellan Slussen och Skanstull samt Hornstull och Danvikstull. Här finns ett oändligt utbud av butiker, restauranger, barer, mysiga parker, badplatser, fantastiska utsiktsplatser, kultur och mycket historia.

Service och butiker
På Söder finns det gott om livsmedelsbutiker, restauranger och närservice. Det finns också gallerior i Hornstull, Skanstull, Skrapan och på Götgatsbacken. I Söderhallarnas saluhall hittar du allt du kan tänkas behöva till fredagsmiddagen.

Kommunikationer
Södermalm trafikeras av både gröna och röda tunnelbanelinjen samt pendeltåget. Dessutom går här ett antal innerstadsbussar och från Slussen går saltsjöbanan samt bussarna ut till Nacka/Värmdö.

Fritid och rekreation
Vitabergsparken, Tantolunden och Skinnarviksberget är de större parkerna på Söder. Från Hornstull tar du dig via en liten bro till Långholmen. Det finns flera badplatser runt om Södermalm och vid Skanstull finns både inom- och utomhusbad samt en badmintonhall. Förutom vanliga biografer finns här Bio Rio där premiärfilmer blandas med liveoperor och filmklubbar. Dessutom finns det gott om ställen som erbjuder livemusik och teater på Söder.