EN

Rosenlund

Ett stenkast från Grönsakstorget ligger Rosenlund med sitt vackra solläge vid kanalen. Området som länge varit synonymt med det göteborgska landmärket Feskekôrkan genomgår just nu en omfattande förvandling, och är på väg att bli en bubblande stadsdel som erbjuder långt mer än bara dagens fångst. Med sitt centrala läge, livfulla kajstråk och närheten till Västlänkens kommande tågstation Haga förstår man varför flertalet trendiga restauranger, barer, caféer och butiker har valt att slå upp portarna just här. 

Våra lokaler i Rosenlund
Våra lokaler i Rosenlundsområdet finns på Rosenlundsgatan 6 – 8. Lokalerna ligger på femte och sjätte våningen i fastigheten och har många öppna ytor som lämpar sig bra för såväl öppet kontorslandskap som enskilda kontorsrum i varierande storlek. På bägge våningsplanen finns ett flertal mötesrum, trevliga gemensamhetsytor och pentry. Vi erbjuder möjligheten att anpassa lokalerna utifrån er verksamhets specifika önskemål och behov. 

Håll i dig, här händer det grejer
Det händer enormt mycket med stadsbilden i och runt omkring Rosenlund. Cirka 100 meter från kajen byggs exempelvis Västlänkens kommande station Haga, och på andra sidan kanalen, vid Järntorget, utvecklas ett 60-tal moderna bostadsrätter. I Rosenlund finns också planer på att rusta upp kajstråket och de kringliggande gatorna för att öka både tryggheten och tillgängligheten i stadsdelen. Just nu är tillvaron lite stökig. Men när byggdammet väl har lagt sig kommer Rosenlund bli en viktig knytpunkt och naturlig mötesplats som fullkomligt sjuder av liv.

Barbecue, vintagefynd och franska kast
Att Rosenlund har blivit hemvist till en spännande mix av restauranger, barer och butiker är ingen slump. Med sitt centrala läge är stadsdelen en given mötesplats från morgon till kväll, oavsett om du vill luncha vid vattnet eller avrunda dagen på en soldränkt uteservering. Vid Esperantoplatsen hittar du exempelvis det välbesökta vattenhålet Zamenhof och den populära grillrestaurangen Barabicu. Längs Rosenlundsgatan breddas utbudet ytterligare med den spännande e-sportsbaren Kappa Bar, Erikshjälpens 880 m² stora secondhand-butik, detaljhandelskedjan Selfmade® och after work-vänliga Boulebar – som på somrarna förvandlas till en franskinspirerad oas med boulebanor, uteserveringar och grönskande palmer precis vid kajkanten.

Hela innerstaden för dina fötter
Från Rosenlund tar det inte mer än några minuter att promenera till Grönsakstorgets spårvagns- och busshållplatser, Magasinsgatans hippa utbud av caféer, restauranger och shopping, eller till Järntorget och Långgatornas myllrande kultur- och nöjesscen.
Via Stenpirens Resecentrum, som ligger knappt 10 minuter bort till fots, kan du även ta dig över till Hisingen eller resa vidare till Centralstationen och Saltholmen.

Våra fastigheter i området