Södermalm

Populära Södermalm, mer känt som Söder, sträcker sig från Slussen i norr till Skanstull i söder. På Södermalm finns ett oändligt utbud av shopping, mysiga parker och mycket historia.

På Söder finns ett oändligt utbud för den som gillar uteliv, shopping och kultur. Utöver det inrymmer Södermalm också fantastiska utsiktplatser, kolonistugor, parker, en bandyrink, badhus och förstås en hel del historia.

Service och butiker
På Söder finns det gott om livsmedelsbutiker, restauranger och närservice. Det finns också tre shoppinggallerior, där det senaste tillskottet är Hornstullsgallerian.

Kommunikationer
Det finns många sätt att ta sig till och från Söder. Den röda tunnelbanelinjen trafikerar det västra Södermalm medan den gröna linjen håller sig åt det östliga. Ett stort antal innerstadsbussar trafikerar stadsdelen samt att det också finns en pendeltågsstation, Stockholm Södra. Från Slussen utgår bussarna mot Nacka.

Fritid och rekreation
Vitabergsparken, Skinnarviksberget och Tantolunden är de större parkerna på Söder. På Långholmen som ligger en kort bro bort från Söder finns det populära Långholmsbadet. Vid Skanstull finns både inom- och utomhusbad samt badmintonstadion. På Söder finns förutom vanliga biografer även kvartersbion Rio som utöver filmvisning även erbjuder direktsänd opera.