EN

Nacka

10 minuter från hektiska Slussen finner du lugnet i Nacka. Här finns något för alla - familjevänliga bostadsområden, naturreservat, närhet till vatten och ett populärt shoppingcenter i Nacka Forum.

Service och butiker
I Nacka Forum finns allt från lokala butikskoncept till internationella kedjor och utbudet sträcker sig från heminredning till mode. Självklart finns här också bankkontor, bibliotek och mäklarkontor. Nacka Forum fokuserar också på konceptet HLTH [Health] som gör att det finns ett brett utbud av hälsa, vård och wellness i området. Oavsett om du är på jakt efter en kiropraktor, BVC, Vårdcentral eller fotvård finns här något för dig.

Kommunikationer
Nacka är bara ca 10 minuter med buss från Slussen och under 2020 påbörjades arbetet med att bygga ut den blå linjen av tunnelbanan till Nacka. Nya stationer planeras i bland annat Sickla, Nacka forum och Järla. Byggtiden är 10 år och trafiktstart planeras till 2030.

Fritid och rekreation
I Nacka kommun är det alltid nära till naturen. Här finns hela 13 naturreservat, några av dem är Nackareservatet, Nyckelvikens reservat och Erstavik naturområde. I Nackareservatet finns också det populära området Hellasgården med terrängspår, utegym, badplats, bastu, restaurang, bangolf, fotbollsgolf, båtuthyrning och mycket mer.