Midsommarkransen

Midsommarkransen i södra Stockholm byggdes upp under 1910-talet. Idag planerar Stockholms stad för förtätning för att i framtiden knyta ihop stadsdelen med Södermalm.

Service och butiker
I Midsommarkransen finns livsmedelsbutiker, restauranger och närservice. En station bort ligger Liljeholmen med sin stora shoppingalleria, där du hittar allt från mataffärer, butiker och restauranger.

Kommunikationer
Du tar dig enkelt till city med tunnelbana. Från Midsommarkransens t-banestation är det endast två hållplatser till Hornstull. Det finns också bussar som trafikerar Midsommarkransen. Och en station bort ligger tvärbanan. Med bil går det snabbt att ta sig till Kungens Kurva.

Fritid och rekreation
Bara ett par minuter bort finns Svandamsparken. På promenadavstånd når du friluftsområdet Vinterviken med Nobels vackra fabriksbyggnad. Det finns också en insjö, Trekanten, som ligger i ett parkområde vid Liljeholmen-Gröndal. Runt sjön finns en promenadslinga. I Midsommarkransen ligger Tellus, en gammal kvartersbiograf från 1920, som idag drivs av en kulturförening.