Grönt ljus för Mölnlycke Fabriker

Datum
26 sep, 2018

Nu har detaljplanen för Mölnlycke Fabriker vunnit laga kraft och vi kan förbereda för byggstart av cirka 600 nya bostäder och påbörja arbetet med att utveckla Mölnlycke Fabriker till ett attraktivt och centralt beläget område. Första etappen med 120 lägenheter påbörjas inom kort.

Byggstart för Mölnlycke Fabriker

Datum
27 okt, 2018

Idag startade officiellt byggnationen av Mölnlycke Fabriker, ett av Wallenstams största byggprojekt i Göteborgsregionen med 600 nya hem och utveckling av områdets genuina fabriksmiljöer. För att symbolisera byggstarten satte sig Per Vorberg, kommunstyrelsens ordförande i Härryda kommun och Jan Inge Forsberg, ledamot i kommunstyrelsen i en grävmaskin på plats för att ta ett första skoptag för Mölnlycke Fabriker. 

– Äntligen är vi igång med utvecklingen av Mölnlycke Fabriker. Ett spännande och komplext projekt som kommer att ge 600 nya hem men också bidra till en varsam utveckling av den karaktäristiska fabriksmiljön längs Bruksgatan. Vår förhoppning är att kunna välkomna våra första hyresgäster här vid årsskiftet 2020/2021, säger Hans Wallenstam, vd Wallenstam.

– Mölnlycke Fabriker är ett stort projekt. Byggnationen kommer att ske etappvis och pågå under många år. Totalt sett ska vi bygga sex kvarter här och först ut är 123 hyreslägenheter i kvarter Rosengången, säger Hans Wallenstam.

Öppet hus i paviljongen

Datum
21 sep, 2019

Kom och besök Wallenstams informationspaviljong den 21 september! Här kan du se och läsa om de olika områdena som växer fram. Vi finns på plats och besvarar alla dina frågor denna dag. Välkommen!

Vernissage på Bruksgatan

Datum
21 sep, 2019

Passa på att besöka Svenska Konstnärsförbundets konstutställning på Bruksgatan i Mölnlycke Fabriker. 
Utställningen invigs med vernissage den 21 september mellan 12-16 och pågår sedan mellan 21/9-6/10, lördag-söndag 12-16, vardagar 12-18.

Spadtag för Wallenstam Arena

Datum
21 sep, 2019

Den 21 september tas det första spadtaget för kommunens nya idrottsanläggning – Wallenstam arena. Strax intill det gamla industriområdet i Mölnlycke kommer det att byggas två stora hallar med plats för cirka 1 600 sittande åskådare, kafé och små butikslokaler. Wallenstam arena blir den största idrottsarenan i Härryda och väntas stå klar år 2021. Välkommen att medverka på en historisk händelse, med start klockan 12:00!

Faces of Mölnlycke

Datum
22 okt, 2019

En stol, en personlighet, en berättelse. Premiär 22 oktober.

 

Faces of Mölnlycke - Bostadskön

Datum
27 feb, 2020

I genuina bruksmiljöer, nära centrum och nära naturen, bygger vi 600 nya bostäder i Mölnlycke. Vill du också bo i ett trivsamt läge i den nya stadsdelen som håller på att växa fram? Hör Hans berätta hur du tar chansen till ett nytt boende! Klicka här »