Kvarteret Terrassen växer fram i Kallebäcks Terrasser

Publicerad
16 jan, 2020

Det andra bostadskvarteret i Kallebäcks Terrasser börjar ta form med 165 hyresrätter som klättrar utmed Smörgatans backe. Lägenheterna, som är strategiskt placerade i områdets övre hörn med närhet till skogen, kommunikationer och en terrasspark, fördelas på 1-4 rum och kök och ska stå färdiga vid Göteborgs 400-års jubileum 2021.

Kvarteret Terrassen, som påbörjades under våren 2019, är vårt andra kvarter i Kallebäcks Terrasser som förmedlas via vår egen kö. Husen byggs enligt miljöbyggnad silver och skapar med sina 165 lägenheter en välkomnande kvartersform med en gård som vänder sig mot söder i ett fint solläge. Ett perfekt boende om man vill ha nära till naturen, city och bekväm närservice, säger Marina Fritsche, vice vd på Wallenstam.

Kvarteret rymmer också ett fristående hus på höjden som ligger i anslutning till den terrasspark som ska utvecklas i området, ett helt nytt grönt parkrum som knyter an till den dramatiska naturen på berget intill.

 

 

 

 

Första spadtaget för Kallebäcks Terrasser

Datum
29 mar, 2019

På den plats som en gång tillhörde den gamla Arlafabriken växer nu de första kvarteren fram i ett område som kommer att omfatta 1 800 nya hem, över 1 000 kontorsarbetsplatser, skola, förskola, restauranger, caféer och närservice.

Tillsammans med Göteborgs stads stadsbyggnadsdirektör Henrik Kant och fastighetsdirektör Martin Öbo togs idag det första spadtaget för Kallebäcks Terrasser som har fått sitt namn utifrån områdets nivåskillnader och naturliga terrasser.  

Första kvarteret omfattar 270 hyresrätter i tre hus som klättrar längs berget. Lägenheterna kommer att vara mellan 1 till 5 rum och kök och beräknas ha en första inflyttning i slutet av 2021.

Den första etapp är en del av BoStad2021.

Rundat hörnhus vinnare i arkitekttävling - Kv. 7, Kedjan

Datum
09 okt, 2019

Ett rundat hörnhus med takterrass och trevliga planlösningar med hållbara kvalitéer är några av idéerna som resulterat i att Liljewall arkitekter vann tävlingen för kvarter 7, Kedjan, i Kallebäcks Terrasser.

Kvarteret med de cirka 160 lägenheterna ska byggas i en naturlig trappning som följer gatans lutning. Gestaltningsförslaget har hämtat inspiration från Paris med varma färgtoner, en sammanhållen variation och fasader med stadskänsla. Samtliga lägenheter, där detaljplanen tillåter, kommer att ha tillgång till balkong eller uteplats.

– Vi är både glada och stolta över att vårt förslag landande så väl. Det har varit väldigt spännande och utmanande projekt att skissa på. Nu ser vi fram emot nästa steg i processen, säger Hilda Esping Nordblom, arkitekt på Liljewall.

Kallebäcks Terrasser är ett av Göteborgs större stadsutvecklingsområden och här växer nu de första kvarteren fram i ett område som på sikt omfattar 1 800 nya hem och 1 200 kontorsplatser samt skola, förskola, restauranger, caféer och närservice.

Co-living erbjuds i Kallebäcks Terrasser

Datum
30 jan, 2020

Wallenstam tillsammans med Colive kommer att utveckla och erbjuda ett delningsboende, en så kallad ”coliving-hubb”, i Kallebäcks Terrasser. Samarbetet avser delningslägenheter för 117 hyresgäster fördelat på ett sjuvåningshus och ett femvåningshus med en beräknad inflyttning hösten 2022.

- Vi har redan ett projekt tillsammans med Colive i Haninge och märker på många sätt av ett ökat intresse för allt inom delningsekonomi och kollektivt boende. Utifrån vårt sociala hållbarhetsarbete känns det väldigt bra att kunna tillföra även denna boendeform i Göteborg, säger Marina Fritsche, vice vd på Wallenstam.

Delningskonceptet innebär att hyresgästerna kommer att ha sitt eget privata rum med egen toalett och dusch samt dela på umgängesytor och kök. I hyran ingår bland annat internet, städning av gemensamma ytor samt möbler. Utöver delningslägenheterna har hyresgästerna full tillgång till gemensamma ytor i bottenvåningen som blir en mötesplats för alla ”colivers” i huset med en ”social tvättstuga”, lounge, arbetsytor, umgängesytor och en uteplats.

- Målgruppen är unga vuxna mellan 20-35 år som värdesätter att bo tillsammans med andra för ökad social interaktion och gemenskap, samtidigt som bostaden erbjuder ett bibehållet privatliv genom det egna rummet. säger Katarina Liljestam Beyer, vVD och medgrundare på Colive AB.

 


I Kallebäcks Terrasser växer nu de första kvarteren fram och ska på sikt omfatta 1 800 nya hem och 1 200 kontorsplatser samt skola, förskola, restauranger, caféer och närservice. Första inflyttningen för de första hyreslägenheterna är planerad under 2021. Inflyttningen för co-living-lägenheterna är planerad under hösten 2022.