Vi kommer att skapa fler bostäder och en ny butiksgata med plats för umgänge och möten.

— Sara Wernersson, projektutvecklare på Wallenstam

Alla bilder är visionsbilder. De två bilderna ovan visualiserar: Älta Torg Kv. 2 med kulturhuset & Älta Torg Kv. 2 med biblioteket

Det är lätt att träna och ha ett aktivt fritidsliv här i Älta. Därför trivs vi jättebra!

— Anna Larsson, Ältabo

Alla bilder är visionsbilder. De två bilderna till vänster ovan visualiserar: Älta Torg Kv. 1

Närområdet

Älta är ett populärt bostadsområde i sydvästra delen av Nacka som gränsar till Tyresö. Med sin närhet till bad, naturreservat, dagis och skolor är Älta ett omtyckt område.

Service och butiker
Du hittar allt du kan tänkas behöva i Älta centrum. Här finns livsmedelsaffärer, restauranger, frisör, kulturhus, apotek, bibliotek, fritidsgård och vårdcentral.

Kommunikationer
Till och från Älta tar du dig enklast med buss. Bussarna går både till Slussen och Gullmarsplan. Flera busslinjer kan också ta dig till Skarpnäck, Tyresö och Nacka.

Fritid och rekreation
I Älta är närvaron av motion och idrott hög. Älta IF erbjuder många olika idrotter för blandade åldrar. På promenadavstånd från Älta centrum hittar du Flatenbadets sandstränder. Älta gränsar också till Nackareservatet där Hellasgården är ett härligt utflyktsmål som erbjuder badsjöar, vandringsleder, golf och sportfiske. På vintern plogas sjön vid Hellasgården fri från snö och blir till en populär tillflykt för en dag på skridskor.

Framtida utveckling
Ni kan läsa mer om Ältas framtida utveckling på kommunens hemsida.

Älta Brygga

Alldeles invid Ältasjön öppnar i sommar en plats som vi har valt att kalla Älta Brygga. Här kommer du kunna njuta av god mat och dryck, dag som kväll, sittande på den lilla piazzan eller på bryggan. Älta Brygga blir helt enkelt en oas för skönt häng, där vänner, familj och grannar kan träffas och umgås i idyllisk miljö.


Byggstart: 10 maj

Öppning: I sommar (prel. kring midsommar)

Mer information: Kommer inom kort på ältabrygga.se