Hur länge har ni samarbetat med Wallenstam?
Vi har samarbetet i flera år och hunnit både driva planer och genomföra ett inflyttat projekt i Uppsala, kv Fjärilen i den första etappen av Rosendal.

Vad jobbar ni med just nu för Wallenstam?
Vi har flera projekt som pågår, Centrala Älta i Nacka, Söraskolan i Åkersberga och ett bilfritt bostadshus på Rosenlundsgatan på Södermalm där vi har lagt stort fokus på cyklar.

Hur funkar samarbetet?
Samarbetet fungerar mycket bra. Vi har genom åren lärt känna varandra och vet vad som är viktigt för Wallenstam vilket gör att vi kan fokusera på rätt saker från början. Startsträckan blir därigenom kort. Vi uppskattar också den täta dialogen med entreprenörer redan i ett tidigt skede. 

Vad tycker du är speciellt och unikt med Wallenstam? Nåt som skiljer sig från andra fastighetsföretag?
Wallenstam är en stor aktör i branschen med möjlighet att ta sig an större projekt. Att som arkitekter kunna vara med och utveckla inte bara enskilda hus utan även större områden är något vi uppskattar och ser som stimulerande då stad och bostad tätt hänger samman, särskilt i dessa tider. Jag uppskattar också det samhälleliga engagemanget, där jag privat stöter på Wallenstam som sponsor i föreningsliv och ungdomsverksamhet.

Läs mer om Wallenstams nyproduktion här

Läs mer om Belatchew arkitekter här