Snabbfakta

Byggstart: 2021
Arkitekt:
Kjellander Sjöberg
Antal lägenheter: 186
Rökfritt boende: Ja
Hiss: Ja
Parkering/Garage: Parkering finns i centralt garage för området, som kommer innehålla ett visst antal laddplatser för elbilar.
Cykelparkering: Ja
El: Ingår inte i hyran
Varm & kallvatten: Ingår inte i hyran
Uthyrning: Hälften hyrs ut via vår bostadskö och resterande via Uppsalas Bostadsförmedlning. 

Rökfritt boende

Vi vill erbjuda ett hälsosamt boende, och en rökfri boendemiljö. Därför råder rökförbud i våra nyproducerade hyresrätter. Utöver själva lägenheten omfattas även gemensamma utrymmen, gård, balkong, loftgång, uteplats och garage.

 

Läs mer

Om Rosendal

Rosendal är ett nytt bostadsområde beläget i ett naturskönt område i södra Uppsala. Här växer det fram en härlig mix av bostäder, handel och service. I Rosendal finner du allt från matbutik till tennishall och gym. Området har nära till universitetsanknuten verksamhet med campuskaraktär samt värdefulla park- och naturområden. Med cykel tar du dig in till stadskärnan på bara 12 minuter.


Service och butiker
I området finns matbutik, gym och ett antal caféer och restauranger. Det finns ett flertal förskolor, skolor och gymnasium inom bekvämt avstånd.


Fritid och rekreation
Rosendal kommer att inrymma parkytor med både grönska och vatten. Ett större parkstråk genom området kommer att skapa en länk mellan Kronparken och Stadsskogen som ligger precis intill Rosendal. I området finns också en paddelhall med banor både inomhus och utomhus och det finns även en discgolfbana i närheten. I Sunnersta, söder om Rosendal finns bad, frilustliv och skidbacke.


Kommunikationer
Här finns goda kommunikationer med buss som tar dig in till innerstaden på 11 minuter och pendlar du med bil når du E4:an på några minuter. Med tåg från centralstationen når du Arlanda på 17 min och Stockholm på 40 min.

 

Framtida utveckling

Ni kan läsa mer om Rosendals framtida utveckling på kommunens hemsida.

Här kan du se kommunens översikt över området och se vilka delar av Rosendal som planeras att bli klara respektive år.