Det är Mitt i Kallebäck det händer

Redan nu blir det nya området Kallebäcks Terrasser mer tillgängligt för alla. På en del av den yta som framöver kommer att bebyggas aktiverar vi mötesplatsen ”Mitt i Kallebäck”.

En plats för alla närboende och intresserade besökare, med både temporära och mer permanenta inslag under byggperioden. Utöver aktiviteter i hälsans tecken kommer här att finnas lekplats, boulebanor, foodtrucks och sköna må-bra-ytor.

LÖPARKVÄLLAR MED GÖTEBORGSVARVET OCH TÄVLINGSHINDERBANA I VÄRLDSKLASS

Det här är ett sätt för oss att ge en försmak av den vision vi har för Kallebäcks Terrasser. Vi planerar för ett nyskapande, aktivt område med trivsamma mötesplatser, bostäder, kontor och må-bra-ytor. Hit är det nära från allt. Vår ambition är att redan under byggperioden på olika sätt aktivera platsen och visa på vad Kallebäcks Terrasser kommer att tillföra området.

— Thomas Dahl, vice vd för Wallenstam

Snabbfakta

Fullt utvecklat kommer Kallebäcks Terrasser att omfatta ca 2 000 nya lägenheter samt lokaler för kontor, butiker, restauranger, skola och förskola mm på cirka 20 000 kvadratmeter. De första 800 lägenheterna ska stå färdiga till 2021.

Planerad byggstart: våren 2018

Antal bostäder: Ca 2000 bostäder med start av 800 lägenheter i första etappen.

Planerad inflyttning: preliminärt från 2020

  • Projektet
  • Bank
  • Apotek
  • Matbutik
  • Skola

Vill du veta mer om Kallebäcks Terrasser?

Besök gärna www.kallebacksterrasser.se för mer information.

Du hittar också Kallebäcks Terrasser på Facebook och på Instagram under @kallebacksterrasser

Området

I Kallebäck trivs man. Boende pratar om den "oupptäckta pärlan", där småstadskänslan infinner sig så snart man kommer till området. Här hejar man till varandra på gatan, lånar gärna en skvätt mjölk av grannen och strosar skönt runt bland husen och den spännande naturen. 
Endast ett stenkast österut ligger ett av Göteborgs popläraste naturområden Delsjön. Ett unikt naturreservat som bjuder på alltifrån löpspår, badplatser och golfbana. 
Precis intill angränsar Lackarebäcksberget, en oas med vackra bokskogar, bäckar och spännande djurliv. I Kallebäcks Terrasser har man allt man behöver.