Vi kommer att skapa fler bostäder och en ny butiksgata med plats för umgänge och möten.

— Sara Wernersson, projektutvecklare på Wallenstam

Det är lätt att träna och ha ett aktivt fritidsliv här i Älta. Därför trivs vi jättebra!

— Anna Larsson, 35 år, Ältabo

Alla bilder är visionsbilder. De tre bilderna ovan är från Sweco och visar: Ältas nya torg, vy från öst. Parkstråket, vy från norr. Oxelvägen, vy från söder.

Snabbfakta

Arkitekter: Semrén & Månsson / Belatchew Arkitekter
Lägenheter totalt i Älta: ca 1 000 st
Lägenheter i Ältas nya centrumkvarter: ca 750 st
Lägenheter i kvarter 1: ca 200 st
Rökfritt boende: Ja
Garage: Ja

Rökfritt boende

Vi vill erbjuda ett hälsosamt boende, och en rökfri boendemiljö. Därför råder rökförbud i våra nyproducerade hyresrätter. Utöver själva lägenheten omfattas även gemensamma utrymmen, gård, balkong, loftgång, uteplats och garage.

 

Läs mer

Mer om Älta

Älta är ett populärt bostadsområde i sydvästra delen av Nacka som gränsar till Tyresö. Med sin närhet till bad, naturreservat, dagis och skolor är Älta ett omtyckt område.

Service och butiker
Du hittar allt du kan tänkas behöva i Älta centrum. Här finns livsmedelsaffärer, restauranger, frisör, kulturhus, apotek, bibliotek, fritidsgård och vårdcentral.

Kommunikationer
Till och från Älta tar du dig enklast med buss. Bussarna går både till Slussen och Gullmarsplan. Flera busslinjer kan också ta dig till Skarpnäck, Tyresö och Nacka.

Fritid och rekreation
I Älta är närvaron av motion och idrott hög. Älta IF erbjuder många olika idrotter för blandade åldrar. På promenadavstånd från Älta centrum hittar du Flatenbadets sandstränder. Älta gränsar också till Nackareservatet där Hellasgården är ett härligt utflyktsmål som erbjuder badsjöar, vandringsleder, golf och sportfiske. På vintern plogas sjön vid Hellasgården fri från snö och blir till en populär tillflykt för en dag på skridskor.

Framtida utveckling
Ni kan läsa mer om Ältas framtida utveckling på kommunens hemsida.

Visionen - Ännu mera Älta 2025

Den gemensamma visionen för Älta och som fått namnet Ännu mera Älta 2025, har tagits fram tillsammans med politiker, boende, föreningar och oss. Programmet resulterade in ett program för Älta centrum som antogs 2015.

Du hittar mer information om visionen och programmet på Nacka kommuns webbplats.