Det är på tiden att Teatergatan börjar leva sitt eget liv, det nya huset är en nyckel i denna nya självständighet.

— Gerth Wingårdh, Arkitekt

Snabbfakta

Mot Teatergatan har vi byggt en helt ny fastighet med totalt 66 lägenheter och butiker i markplan.

Byggstart: Våren 2013
Planerad inflyttning: kvartal 1 2015
Arkitekt: Wingårdhs
Antal lägenheter: 66
Antal våningar: 7
Hiss: Ja

Fastigheten är självförsörjande på bergvärme och bergkyla via ett 40-tal 300-metershål i marken.

Exteriör: Helglasade entrépartier, ca 4 meter höga. Alla 2 och 3 rok har balkong eller uteplats. Fönster/burspråk mot Teatergatan.

Interiör: Alla lägenheter har breda plankgolv, målade vita väggar och tak i avvikande färger. I köken finns det induktionshäll, microvågsugn (ej ettorna), inbyggd ugn och kyl/frys.

Ridån öppnas

Trapphus med karaktär

När du gör entré på Teatergatan 30–36 kliver du rakt in i teaterns värld och möts av karaktäristiska och fantasifulla trapphus designade av konstnären och arkitekten Hans Cullberg. Ridåer, fotoblixtar och ballerinor tar dig vidare in i ett boende som är något utöver det vanliga. Med inspiration från teaterns magiska värld har Hans Cullberg skapat tre teman där varje entré har sin egen unika prägel. Den gemensamma nämnaren teater har resulterat i att oavsett adress på Teatergatan 30–36 får du dagligen möjlighet till teaterupp¬levelser som ”Göra entré”, ”På scen” och ”Premiär”.

Se filmen om hur trapphusen blev till

Mitt i stadens puls

I området runt Göteborgs paradgata Avenyn har du nära till det mesta. Här bor du mitt i stadens puls, med ett stort utbud av nöje, restauranger och kultur utanför dörren.

I området hittar du konstmuseet, konserthuset, Stadsteatern och många andra museer och gallerier. Även Liseberg och Universeum ligger på gångavstånd. Avenyn och gatorna runt omkring erbjuder mängder av restauranger, allt ifrån enklare ”kryp in” till lyxkrogar och ett stort och varierat utbud av shopping.

Vill du komma ut i naturen är Trädgårdsföreningen en kort promenad bort, eller så tar du spårvagnen till Delsjöområdet i öst eller till Slottsskogen i väst.

Läs mer om området här