Snabbfakta

Mölnlycke Fabriker
Fullt utbyggt får Mölnlycke Fabriker nästan 700 nya bostäder, en ny sporthall och fler kommersiella verksamheter. Vi utvecklar med fokus på att ge plats för både och. Både naturupplevelser och stadsmyller. Aktivitet och avkoppling. Ett stenkast från varandra, nära historien.

Kv Väven
Byggstart: Q1 2020
Inflyttning: Våren 2022
Upplåtelseform: Hyresrätter
Antal lägenheter: 116 hyresrätter, totalt ca 600 lägenheter i Mölnlycke Fabriker
Lägenhetsstorlek: 1-4 rum och kök
Lägenhetsfördelning:
1 rok - 51 st
2 rok - 39 st
3 rok - 20 st
4 rok - 6 st
Interiör: Ekparkett och målade väggar i ljusa färger i samtliga rum. Klinker i hallen och vita innerdörrar. Badrummen har kakel och klinker och är utrustade med handdukstork, tvättmaskin och torktumlare. I köket finns diskmaskin och det är förberett för micro.
El: Ingår inte i hyran
Varm- och kallvatten: 
Ingår inte i hyran
Tvättmaskin och torktumlare: 
Ingår i alla lägenheter.
Förråd: I källare
Balkong/uteplats: De flesta lägenheterna har balkong eller uteplats (3st 1 rok är undantagna).
Parkering: Ca 18 garageplatser inom kvarteret, parkeringsmöjlighet finns i det gemensamma p-garaget.
Cykelparkering: Gott om cykelplatser i kvarteret
Rökfritt boende: 
Ja
Arkitekt:
Studio Ekberg AB
Uthyrning: Lägenheterna hyrs ut via Wallenstams bostadskö, registrera dig här. Förmedling påbörjas ca 6 mån innan inflyttning. Läs mer om våra krav och kriterier här.


Vi bygger enligt Miljöbyggnad Silver.

Kv. Väven får en omsorgsfullt gestaltad tegelarkitektur som knyter an till den vackra historiska industrimiljön. Kvarteret består av tre hus som binder samman Bruksgatan och det nya torget. Med fokus på mindre yteffektiva ettor, tvåor och treor samt ett antal större etagelägenheter hoppas vi kunna bidra till en stadsdel med en blandad befolkning. I bottenplan på huset mot torget planeras en restaurang. Från restaurangens uteservering i sydväst, liksom från vissa lägenheter, får man fin utsikt över Massetjärn.

— Johan Isacson, Arkitekt | Studio Ekberg

Rökfritt boende

Vi vill erbjuda ett hälsosamt boende, och en rökfri boendemiljö. Därför råder rökförbud i våra nyproducerade hyresrätter. Utöver själva lägenheten omfattas även gemensamma utrymmen, gård, balkong, loftgång, uteplats och garage.

 

Läs mer

Mölnlycke Fabriker ska utvecklas till en livfull stadsdel med en blandning av verksamheter, kontor och bostäder.

Bruksgatan

Som ett naturligt stråk genom Mölnlycke Fabriker löper Bruksgatan. Här huserar redan idag en rad spännande verksamheter. Bruksgatan ska bli en plats man gärna besöker för att uppleva en genuin bruksmiljö. En plats för framtida boende. Och en plats för välmående företag.