Mölnlycke Fabriker

Nu tar en ny stadsdel form i Mölnlycke. Nära centrum och genuina bruksmiljöer bygger vi nya bostäder. Fullt utbyggt får Mölnlycke Fabriker nästan 700 nya bostäder, en ny arena och fler kommersiella verksamheter. Vi utvecklar med fokus på att ge plats för både och. Både naturupplevelser och stadsmyller. Aktivitet och avkoppling. Ett stenkast från varandra, nära historien.

Från Mölnlycke Fabriker kommer du kunna ta en stig upp till Wendelsbergsparken där du hittar fina motionsspår, grillplats och lekplatsen "Skogsleken". 

Området är en byggarbetsplats och beräknas vara fullt utbyggt 2025.

Lägenheterna

Lägenheterna i Kv. Väven är lättmöblerade och lätta att trivas i. Samtliga rum har ekparkett och målade väggar i ljusa färger. I hallen ligger en grå klinker som är enkelt att rengöra om du kommer in med smutsiga skor. Innerdörrarna är vita. Badrummen har vitt kakel på väggarna och grå klinker på golvet. Tvättmaskin, torktumlare och handdukstork finns i samtliga lägenheter. Köket har vita luckor med kromade handtag, vitt kakel och en grå bänkskiva. Alla lägenheter är utrustade med diskmaskin och det är förberett för micro.

Snabbfakta

Byggstart: Q1 2020
Inflyttning: Våren 2022
Upplåtelseform: Hyresrätter
Antal lägenheter: 116 hyresrätter
Lägenhetsstorlek: 1-4 rum och kök
Lägenhetsfördelning:
1 rok - 51 st
2 rok - 39 st
3 rok - 20 st
4 rok - 6 st
Hyra: I samband med att förmedlingen påbörjas publiceras exakta hyror här på hemsidan
Hiss: Ja
El: 
Ingår inte i hyran
Varm- och kallvatten: 
Ingår inte i hyran
Tvättmaskin och torktumlare: 
Ingår i alla lägenheter.
Förråd: I källare
Balkong/uteplats: De flesta lägenheterna har balkong eller uteplats (3 st 1 rok är undantagna).
Parkering: Ca 18 garageplatser inom kvarteret, parkeringsmöjlighet finns i det gemensamma p-garaget.
Cykelparkering: Gott om cykelplatser i kvarteret
Rökfritt boende: 
Ja
Arkitekt:
Studio Ekberg AB
Uthyrning: Lägenheterna hyrs ut via Wallenstams bostadskö, registrera dig här. Förmedling påbörjas ca 6 mån innan inflyttning. Läs mer om våra krav och kriterier här.


Vi bygger enligt Miljöbyggnad Silver.

Kv. Väven får en omsorgsfullt gestaltad tegelarkitektur som knyter an till den vackra historiska industrimiljön. Kvarteret består av tre hus som binder samman Bruksgatan och det nya torget. Med fokus på mindre yteffektiva ettor, tvåor och treor samt ett antal större etagelägenheter hoppas vi kunna bidra till en stadsdel med en blandad befolkning. I bottenplan på huset mot torget planeras en restaurang. Från restaurangens uteservering i sydväst, liksom från vissa lägenheter, får man fin utsikt över Massetjärn.

— Johan Isacson, Arkitekt | Studio Ekberg

Bo hos Wallenstam

Vi vill att våra hyresgäster ska trivas och bo länge hos oss. Därför försöker vi skapa så bra förutsättningar som möjligt för att du ska trivas hos oss, både inne i din lägenhet och i närområdet. Vi erbjuder bland annat:
- Kundservice
- Mina sidor
- App
- Rökfritt boende

Läs mer

Vill du veta mer om Mölnlycke Fabriker?

Besök gärna molnlyckefabriker.se eller följ oss på Facebook.