Ta dig fram med bil- och cykelpool

Här ska det vara enkelt att leva och ta sig fram. Tillsammans med Göteborgs Stad har vi tecknat ett mobilitetsavtal. Du som bor här kommer ha tillgång till både bil- och cykelpool. Vi underlättar också för dig att förvara, pumpa och reparera din cykel genom väderskyddade cykelplatser och cykelstudios i samtliga kvarter. Det är smidigt att ta bussen till och från Kallebäck och våra hyresgäster i Kallebäcks Terrasser kommer erbjudas en månads gratis kollektivtrafikkort i samband med inflyttning. Det kommer finnas ett begränsat antal parkeringsplatser och de hyrs separat och samnyttjas

Läs mer

Det här är Kallebäcks Terrasser

Med naturen runt hörnet och city inom cykelavstånd ska Kallebäcks Terrasser bli ett levande område. Fullt utvecklat kommer Kallebäcks Terrasser att omfatta ca 1 800 nya lägenheter samt lokaler för kontor, butiker, restauranger, skola och förskola mm på cirka 20 000 kvadratmeter. De första lägenheterna ska stå färdiga till stadens 400-års jubileum 2021.

I Kallebäck trivs man. Precis intill angränsar Lackarebäcksberget, en oas med vackra bokskogar, bäckar och spännande djurliv. Endast ett stenkast österut ligger ett av Göteborgs populäraste naturområden Delsjön. I området finns också möjlighet att njuta av solen i Terrassparken eller springa av energi på berget.

Området är en byggarbetsplats och planeras vara fullt utbyggt år 2027. Det innebär att du som bor här kan komma att störas av ljud och mycket transporter periodvis. Vi skickar kontinuerligt ut information om pågående arbeten till dig som bor i området.

Lägenheterna

När du kommer in i hallen möts du av grått klinker, snyggt och praktiskt. Samtliga väggar i lägenheten är väggarna vitmålade, på golvet ligger ekparkett och innerdörrarna är vita. Badrummen har kakel och klinker och är utrustade med tvättmaskin, torktumlare och handddukstork. Det är vita kök med grå bäkskiva. Alla lägenheter är utrustade med diskmaskin och det är förberett för micro. Spisen är inte induktion.

Snabbfakta

Byggstart: Q1 2020
Inflytt: Etappvis inflyttning, Q2 2022-Q2 2023
Upplåtelseform: Hyresrätter
Adress:
Filmjölksgatan 1, 3 och 5, Separatorgatan 6 och 8, Skummjölksgatan 10, 12 och 16.
Antal lägenheter:
 266 hyresrätter
Lägenhetsstorlek: 1-4 rum och kök
Lägenhetsfördelning:
1 rok - 42 st
2 rok - 162 st
3 rok - 44 st
4 rok – 18 st
Hyra: I samband med att förmedlingen påbörjas publicerar vi exakta hyror här på hemsidan.
Hiss: Ja
El: 
Ingår inte i hyran
Varm- och kallvatten: 
Ingår inte i hyran
Tvättmaskin och torktumlare:
Ingår i alla lägenheter.
Förråd: I källare
Balkong/uteplats: De flesta lägenheterna har balkong eller uteplats mot innergård.
Parkering: 25 platser i garage
Cykelparkering: Gott om cykelplatser i kvarteret, bland annat ett stort cykelhus på gården
Rökfritt boende: Ja
Arkitekt:
 Erséus Arkitekter
Uthyrning: Lägenheterna hyrs ut via Wallenstams bostadskö, registrera dig här. Förmedling påbörjas ca 6 mån innan inflyttning. Läs mer om våra krav och kriterier här.

I Kallebäcks Terrasser har vi tecknat ett mobilitetsavtal med Göteborgs Stad, läs här vad det innebär.


Vi bygger enligt Miljöbyggnad Silver.

I Kallebäcks Terrasser har vi tecknat ett mobilitetsavtal med Göteborgs Stad, läs här vad det innebär.

Tankar från arkitekten

Erséus arkitekter
Pär Ekman

Bo hos Wallenstam

Vi vill att våra hyresgäster ska trivas och bo länge hos oss. Därför försöker vi skapa så bra förutsättningar som möjligt för att du ska trivas hos oss, både inne i din lägenhet och i närområdet. Vi erbjuder bland annat:
- Kundservice
- Mina sidor
- App
- Rökfritt boende

Läs mer

Vill du veta mer om Kallebäcks Terrasser?

Besök gärna www.kallebacksterrasser.se eller följ oss i sociala medier, på Facebook och på Instagram under @kallebacksterrasser