Snabbfakta

Upplåtelseform: Hyresrätter
Byggstart: 2017
Inflyttning: Etappvis i maj/juni samt september 2019
Arkitekt: SandellSandberg
Antal lägenheter: 141 hyresrätter
Rökfritt boende: Ja
Lägenhetsstorlekar: 1-2 rok
Antal våningar: 4-6
Kök: Är utrustat med rostfria vitvaror från Cylinda, spishäll, bänkskiva i granit, mikro samt stänkskydd i vitt blankt kakel. 2 rok är utrustade med diskmaskin.
Badrum: Tvättmaskin/torktumlare alternativt kombimaskin, vitt blankt kakel och grå klinkergolv, spegelskåp, duschdörrar samt kommod med handfat.
Övrigt i lägenheten: Ekparkett, klinker i hallen, ljusgråa väggar samt förråd i lägenheten.
Balkong/Uteplats: Lägenheterna har antingen balkong, fransk balkong eller uteplats.
El: Ingår inte i hyran.
Parkering/Garage: Parkering finns i centralt garage för området, som kommer innehålla ett visst antal laddplatser för elbilar.
Cykelparkering: Ja
Tvättstuga: Nej, tvättmaskin och torktumlare finns i lägenheten.
Varm- & kallvatten: Ingår inte i hyran.
Uthyrning: Hälften hyrs ut via vår bostadskö och resterande via Uppsalas Bostadsförmedlning. 
Bra att känna till: Vi godkänner studenter med studiemedel som inkomst med borgensman.

Rökfritt boende

Vi vill erbjuda våra hyresgäster ett hälsosamt boende, och en rökfri boendemiljö, därför har vi infört rökförbud i alla våra nyproducerade hyresrätter

Du som flyttar in får skriva på ett tillägg till kontraktet som innebär att medverka till ett rökfritt boende. Utöver själva lägenheten omfattas även gemensamma utrymmen, gård, balkong, loftgång, uteplats och garage.

 

Läs mer

Här kan du se kommunens översikt över området och se vilka delar av Rosendal som planeras att bli klara respektive år. I kameravinkeln som hetter "ovan parken" hittar du projektet Tre Vänner. Du kan sedan zooma ut för att se hela Rosendal och närheten till centrala delarna av Uppsala.

Naturnära och småskalig bebyggelse

Den nya stadsdelen Rosendal kommer bli en attraktiv blandstad med bostäder, handel, service, universitetsanknuten verksamhet och närhet till vackra park- och naturområden. Byggnationen av området, som förväntas inrymma cirka 4 500 bostäder och ca 100 000 kvadratmeter universitetsanknuten verksamhet, är redan i full gång. Området har stort fokus på hållbarhet och förutom högt krav på antal cyklar i fastigheterna har man valt att göra ett centralt garage för stora delar av området. Bebyggelsen i Rosendal genomsyras av variation för att skapa tilltalande stadsrum. 

Läs mer om området här.

Bygginformation

Under sommaren pågår färdigställande arbeten med fasader och balkonger samt invändiga arbeten i det sista huset (det röda Hus A). Inflytt i detta hus sker i september. I slutet på sommaren påbörjas hyresgästanpassning av lokaler. Gårdsarbeten pågår och det blir helt färdigt under sensommaren/hösten.

Generella arbetstider är vardagar kl. 06:30-18:00. Vi
arbetar även under kvällar och helger vid behov.

Det kan förekomma bullriga moment även under andra tider då vi är flera fastighetsutvecklare som bygger i närområdet.