Ta dig fram med bil- och cykelpool

Här ska det vara enkelt att leva och ta sig fram. Tillsammans med Göteborgs Stad har vi tecknat ett mobilitetsavtal. Du som bor här kommer ha tillgång till både bil- och cykelpool. Vi underlättar också för dig att förvara, pumpa och reparera din cykel genom väderskyddade cykelplatser och cykelstudios i samtliga kvarter. Det är smidigt att ta bussen till och från Kallebäck och våra hyresgäster i Kallebäcks Terrasser kommer erbjudas en månads gratis kollektivtrafikkort i samband med inflyttning. Det kommer finnas ett begränsat antal parkeringsplatser och de hyrs separat och samnyttjas

Läs mer

Det här är Kallebäcks Terrasser

Med naturen runt hörnet och city inom cykelavstånd ska Kallebäcks Terrasser bli ett levande område. Fullt utvecklat kommer Kallebäcks Terrasser att omfatta ca 1 800 nya lägenheter samt lokaler för kontor, butiker, restauranger, skola och förskola mm på cirka 20 000 kvadratmeter. De första lägenheterna ska stå färdiga till stadens 400-års jubileum 2021.

I Kallebäck trivs man. Precis intill angränsar Lackarebäcksberget, en oas med vackra bokskogar, bäckar och spännande djurliv. Endast ett stenkast österut ligger ett av Göteborgs populäraste naturområden Delsjön. I området finns också möjlighet att njuta av solen i Terrassparken eller springa av energi på berget.

Kallebäcks Terrasser blir ett område för dig som uppskattar enkelhet och fördelarna med att hyra, låna och dela framför eget ägande. Tillsammans med Göteborgs stad har vi tecknat ett mobilitetsprogram, här kan du läsa vad det innebär.

Området är en byggarbetsplats och planeras vara fullt utbyggt år 2027.

Lägenheterna

I Kv Terrassen blir det smart planerade lägenheter med fint ljusinsläpp. Här bygger vi många lägenheter som är 1-2 rok. Väggarna är vitmålade, på golvet ligger ekparkett och innerdörrarna är vita. I hallen möts du av grått klinker när du kommer in, snyggt och praktiskt. Badrummen har kakel och klinker och är utrustade med tvättmaskin och torktumlare. I köket finns diskmaskin och det är förberett för micro. Spisen är inte induktion. 1-2 rok har kombinerad kyl och frys, medan de större lägenheterna har separat kyl och frys.

Snabbfakta

Byggstart: Q2 2019
Inflytt: december 2021
Upplåtelseform: Hyresrätter
Adress:
Smörkärnegatan 1, Smörgatan 1 och Filmjölksgatan 2 och 6.
Antal lägenheter: 165 hyresrätter
Lägenhetsstorlek: 1-4 rum och kök
Lägenhetsfördelning:
1 rok - 61 st
2 rok - 56 st
3 rok - 33 st
3,5 rok – 1 st
4 rok – 14 st
Hyra: I samband med att förmedlingen påbörjas publicerar vi exakta hyror här på hemsidan.
Hiss:
Ja
El: 
Ingår inte i hyran
Varm- och kallvatten: 
Ingår inte i hyran
Tvättmaskin och torktumlare:
Ingår i alla lägenheter.
Förråd: I källaren
Balkong/uteplats: De flesta lägenheterna har balkong eller uteplats.
Parkering: Ca 30 garageplatser i kvarteret, samnyttjande av parkeringsplatser inom hela området.
Cykelparkering: Gott om cykelplatser i kvarteret
Rökfritt boende: Ja
Arkitekt:
QPG
Uthyrning: Lägenheterna hyrs ut via Wallenstams bostadskö, registrera dig här. Förmedling påbörjas ca 6 mån innan inflyttning. Läs mer om våra krav och kriterier här.

I Kallebäcks Terrasser har vi tecknat ett mobilitetsavtal med Göteborgs Stad, läs här vad det innebär.

Vi bygger enligt Miljöbyggnad Silver.

Kvarteret Terrassen är ett varierat och spännande bostadskvarter med högt läge i stadsdelen Kallebäck. Husen klättrar utmed den befintliga Smörgatans backe och skapar en välkomnande kvartersform med en gård som vänder sig mot söder och ett fint solläge. I kvarteret Terrassen möts natur och stad. Det vildvuxna berget i gröna och varma jordkulörer och den nya staden med vackert slaget tegel i sockelvåning och inramningar. Stadsmässighet i detaljerade plåtomfattningar och takkupor. Gårdsrummets material och kulörer för tankarna till teaterns scenrum, glittrande guldockra och sammetsrött. En kontrast till skogens vildhet och stadens stramhet.

— Erica Bergqvist, QPG

Bo hos Wallenstam

Vi vill att våra hyresgäster ska trivas och bo länge hos oss. Därför försöker vi skapa så bra förutsättningar som möjligt för att du ska trivas hos oss, både inne i din lägenhet och i närområdet. Vi erbjuder bland annat:
- Kundservice
- Mina sidor
- App
- Rökfritt boende

Läs mer

Vill du veta mer om Kallebäcks Terrasser?

Besök gärna www.kallebacksterrasser.se eller följ oss i sociala medier, på Facebook och på Instagram under @kallebacksterrasser