Snabbfakta

Fullt utvecklat kommer Kallebäcks Terrasser att omfatta ca 1 800 nya lägenheter samt lokaler för kontor, butiker, restauranger, skola och förskola mm på cirka 20 000 kvadratmeter. De första lägenheterna ska stå färdiga till stadens 400-års jubileum 2021.

TERRASSEN
Byggstart:
 Q2 2019
Inflytt: vintern 2021
Upplåtelseform: Hyresrätter
Antal lägenheter:
165 hyresrätter
Lägenhetsstorlek: 1-4 rum och kök
Lägenhetsfördelning:
1 rok - 61 st
2 rok - 56 st
3 rok - 33 st
3,5 rok – 1 st
4 rok – 14 st
Interiör: Samtliga rum har ekparkett och målade väggar i ljusa färger. Klinker i hallen och vita innerdörrar. Badrummen har kakel och klinker och är utrustade med tvättmaskin och torktumlare. I köket finns diskmaskin och det är förberett för micro.
El: Ingår inte i hyran
Varm- och kallvatten: 
Ingår inte i hyran
Tvättmaskin och torktumlare:
Ingår i alla lägenheter.
Förråd: I källare
Balkong/uteplats: De flesta lägenheterna har balkong eller uteplats.
Parkering: Ca 30 garageplatser
Cykelparkering: Gott om cykelplatser i kvarteret
Rökfritt boende: Ja
Arkitekt:
QPG
Uthyrning: Lägenheterna hyrs ut via Wallenstams bostadskö, registrera dig här. Förmedling påbörjas ca 6 mån innan inflyttning. Läs mer om våra krav och kriterier här.

Området är en byggarbetsplats och hela Kallebäcks Terrasser planeras vara fullt utbyggt år 2027.

Vi bygger enligt Miljöbyggnad Silver.

I Kallebäcks Terrasser har vi tecknat ett mobilitetsavtal med Göteborgs Stad, läs här vad det innebär.

Kvarteret Terrassen är ett varierat och spännande bostadskvarter med högt läge i stadsdelen Kallebäck. Husen klättrar utmed den befintliga Smörgatans backe och skapar en välkomnande kvartersform med en gård som vänder sig mot söder och ett fint solläge. I kvarteret Terrassen möts natur och stad. Det vildvuxna berget i gröna och varma jordkulörer och den nya staden med vackert slaget tegel i sockelvåning och inramningar. Stadsmässighet i detaljerade plåtomfattningar och takkupor. Gårdsrummets material och kulörer för tankarna till teaterns scenrum, glittrande guldockra och sammetsrött. En kontrast till skogens vildhet och stadens stramhet.

— Erica Bergqvist, QPG

Rökfritt boende

Vi vill erbjuda ett hälsosamt boende, och en rökfri boendemiljö. Därför råder rökförbud i våra nyproducerade hyresrätter. Utöver själva lägenheten omfattas även gemensamma utrymmen, gård, balkong, loftgång, uteplats och garage.

 

Läs mer

Området

I Kallebäck trivs man. Endast ett stenkast österut ligger ett av Göteborgs populäraste naturområden Delsjön. Ett unikt naturreservat som bjuder på alltifrån löpspår, badplatser och golfbana. Precis intill angränsar Lackarebäcksberget, en oas med vackra bokskogar, bäckar och spännande djurliv. I Kallebäcks Terrasser har man allt man behöver.

Vill du veta mer om Kallebäcks Terrasser?

Besök gärna www.kallebacksterrasser.se för mer information.

Du hittar också Kallebäcks Terrasser på Facebook och på Instagram under @kallebacksterrasser